inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Socker eller fett?

Publicerad 2016-02-23 19:18:00 i Inlägg,

Är det någon av er där ute som såg Sockerfilmen igår kväll? Inte? Du har flera chanser ännu, SVT1 onsdag 24 februari 2016 kl. 23.20, den ligger även på SVT play. Jag säger ge den tid och ta till dig detta budskap…

Hur mycket socker äter du egentligen? Filmaren Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att äta helt vanlig mat i två månader. Resultatet blir en chock – för både hjärta, hjärna och mage.

http://www.svt.se/dox/se-program/sockerfilmen-avsnitt-1


Otroligt skrämmande att vi gått på denna myt att det är fettet och inte sockret vi blir feta av. Tänk vad våra barn har fått stå ut med från barnsben då vår egen okunskap har varit så bristfällig. Livsmedelsindustrins har ett jäkla ansvar anser jag då det pumpat in socker i all mat för att få oss att äta mer och mer och alla får abstinens och gör allt för att få en ny sockerkick… OOOOch varför har alla barn ADHD nu förtiden… eller är det ”bara” ett sockerberoende det handlar om.

Alltfler läkare menar nu på att det pågår en global matrevolution. Ett paradigmskifte i hur vi ser på fett och socker. Naturligt fett brukade fruktas – ett fruktansvärt misstag, visade det sig. Nu ser vi mer och mer på sockret som boven i dramat.

Då jag började äta LCHF för snart två månader sedan började jag även äta kokosolja. Den är en riktigt bra källa för energi till kroppen, det fungerar även som smörjmedel för bland annat leder, mage/tarm och hjärna samt att det är starkt antiinflammatorisk och dämpar/förebygger inflammationer i kroppen som till exempel eksem, fibromyalgi, ledvärk, diverse magproblem och den har även visat tydliga kopplingar till att förebygga demens och alzheimers. Kokosoljan är verkligen ett riktigt superfood och är otroligt välgörande för kroppen.

Annika Malm är en gift småbarnsmamma som bor på västkusten. Med sin blogg, så vill hon inspirera till en hälsosam livsstil.  Läs mer på hennes sida här: http://cleaneatingbyannika.se/varfor-du-bor-ata-kokosolja-varje-dag/

Min älskling stod för maten även ikväll…  efter att ha sett sockerfilmen blev det den här underbara maten…
nästan som att komma på resturang.

 
 
 
mums!
 
 
jisses vad gott! Även om barnen letade efter riset och inte fann det någonstans tyckte alla att det var kanon. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Bosse Lidén

Publicerad 2016-02-25 16:48:56

Kokosolja lät intressant. Undra om det går att få i sig. :)
Restaurang Görans såg lockande ut.
Det sägs att många barn (även vuxna) får i sig mer än dygnets max av socker redan i flingorna till frukosten.
Kram Bobo

Svar: Ja huga!!! Jag har varit helt sockerfri i två månader nu. Går hur bra som helst. Kokosolja är gott och nyttigt 👍🏼 kram till dig Bobo. 😃
Ingela Harrysson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela