inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Sittandes på ett flyg...

Publicerad 2015-06-27 22:21:22 i Inlägg,

Man kan inte låta bli att tittas sig omkring när man blir sittande en timma utan att ha något speciellt att göra. Mina öron hör plötsligt nya nyanser, det är som om alla sinnen blir lite mer som på sin vakt. 
Den unga norska pojken som jag hör prata bakom mig för mig i tanken till tv-programmet Frikänd. Sista avsnittet kommer i morgon söndag och jag är otroligt spänd på upplösningen. 

Här finns killar med bakåtslickade frissor. Tjejer med leopardskor och väskor. Unga och gamla på väg i flyget till Luleå. 

Det finns en ung kille i svart keps och solglasögon som diggar loss till musik i öronen. Hans huvud rör sig i takt till musiken. Jag undrar dock varför glasögon är nödvändiga när inte ens lamporna är tända innuti planet. 

Gissningsvis har jag en lärare av något slag i samma rad som jag. ., då det rättas flitigt i ett dokument. Ett stort frågetecken skrivs i ena hörnet. Kanske en tenta som ska granskas?? 

Annars löses det zodoko och läses böcker och tidningar flitigt på planet bland alla resenärer. 

Mannen intill mig, ser ut som en förvuxen pojke. Han är enorm och jag får inte ner vårt armstöd emellan oss. Han har jeans och svart t-shirt med text, nitbälte samt halvlångt hår till axlarna. Han har svårt att få plats med sina armar och axlarna och håller dem ihoptryckta över bröstet och magen. En aning unken svettdoft når mina näsborrar.  På fingret har han en klackring. Kan det vara en minnesring av något spektakulärt tex. Gandalf.  😁 

Mitt första intryck är svårt att ändra på men jag sitter tyst bredvid och försöker finna ut så många positiva tankar om denne man jag kan. Men mina funderingar och tankar leker amok med mig. Jag ser honom på rockfestivaler där han rockar loss riktigt ordentligt. 
Ha ha ha. Tänk vad roligt man kan ha i sitt huvud. 
Han kan ju vara präst, lärare eller kirurg eller varför inte jurist. Spelar ju ingen roll om han hellre vill vara en av teamet på Mc Donalds eller någon annanstans... Vi är alla människor och är lika mycket värda ändå!! 

Jag vet många av mina gamla barndomskamrater en gång drömde om att bli flygvärdinnor. Nu kan jag se på yrket med andra ögon. Kabinpersonal som går fram och tillbaka för att servera kaffe, te eller annan dryck... Hur kul kan det vara på en skala 1 till 10. Jag bara undrar?? Skulle aldrig vilja byta till detta yrke, Gud vad tråkigt!! 
Kanske lika bra att blunda en stund. Jag är snart uppe i midnattssolens rike.  Jippi! 

Jisses läraren tittar upp rakt på mig under sin gröna keps. Jisses  han är inte lärare..., det är E-Type. 

Kan den stora mannen vara en i bandet som sitter bredvid mig?? 

Martin som han heter E-Type alltså, skulle visst spela i Piteå förstod jag då vi gick ut ur planet, han upplyste en medresenär. Om detta  Kanske ska man passa på att åka dit?? Jag hade dock inte modet att gå och be om en selfie. Här kommer en bild ändå... 
Den store mannen var dock inte med i bandet... Han tog samma flygbuss in till Luleå som jag gjorde. Skulle sedan vidare till Skeleftiå. E-Type tog en vit minivan. Hi hi! 


Nytt fokus.... nytt arbete, nytt lärande...

Publicerad 2015-06-14 17:07:59 i Inlägg,

Så har ja då äntligen bestämt mig... 
 
Det hela började med att vi en dag i början på maj fick veta att vår chef inte längre skulle få fortsätta att vara vår chef till hösten. Kommunen hade pekat med hela handen och talat om att Klackerups förskola skulle ingå i språkspåret och med en förlängningen till Nyhemsskolan med en ny rektor.
 
Det hör till saken att min fantastiska rektor är en underbar man som lyssnar in, utmanar och vill att vi ska prestera på toppen av vår egen nivå. Kent står för alla barns rätt till lärande, pedagogisk egen reflektionstid, tid för förberedelse och dokumentation dessutom ska vi utvecklas tillsammans i kollegigala möten som utvecklar hela verksamheten. Vem vill inte ha en sådan chef?
 
Och nu skulle vi få en ny rektor...  Kanske det kunde blir riktigt utmanande och roligt i sig? 
 
Kent erbjöd mig efter några dagar att fortsätta som medarbetare på Teknikförskolan där han ska lägga alla sin energi framöver.  Det visade sig att en kollega där skulle gå i pension efter semestern. Jag var dock tvungen att "söka tjänsten som vanligt", men tjänsten var min om jag ville ha den. Ville jag? Jag kände mig oerhört smickrad och glad. 
 
Jag kastade in ansökan... samtidigt fick jag se att de sökte en tjänst på Vallåsskolan... Varför inte? hi hi...
 
Döm om min förvåning när jag blev uppringd två dagar senare och blev erbjuden två lärartjänster på mellanstadiet på Vallåsskolan... med nya utmaningar och ett fantastisk lönepåslag. Jisses! Detta satte alla känslor och funderingar på prov... vilken vånda. 
 
Så nu har jag vägt alla för och nackdelar mot varandra till de olika lärande uppdragen  
semestertjänst - ferietjänst
lön
chefskap
pedagogiska utmaningar
kollegor
skola -förskola
Ja det är många frågor att fundera över...
 
Och nu har jag bestämt mig... äntligen! Det känns otroligt skönt när man väl har bestämmt sig...
 
Min nuvarande familjesituation är ganska turbulent just nu, min stora kärlek kommer att bryta upp om fjorton dagar, lagom till semestern flyttar han ut med sina barn. Därför har jag beslutat mig för att ta chansen att gå vidare men kanske inte på alla plan. Jag måste behålla en viss trygghet och stadga i mitt liv även om jag är en person som gillar mycket utmaning.
 
Jag kommer att behålla en fantastisk chef som ser vad jag gör och vet mina ambitioner och vet vad jag vill med mina utmaningar.  Jag har ännu inte landat in med hur framtiden kommer att se ut.  Jag har fått två utmaningar... antingen gå in i en befintlig 3-6 års grupp med fantastiska pedagoger eller starta upp en helt ny avdelningen med nya kollegor och med massor av utmaningar som det ger. Teknikskolan ska nämligen få två nya avdelningar i nybyggda paviljonger under hösten.
 
Jag behöver semester nu... så kanske allt faller på plats...  Jag kommer att utmanas i nya tankar och lärande med teknik som bas. 
 
Gå gärna in och se på denna film så kan du se vad jag ska hålla till... min chef och min nya arbetsplats är representerade i filmen från Skolverket.  
 
 
 
Jag går mot nya utmaningar ... Nytt fokus.... nytt arbete, nytt lärande... Teknik
 
 

Studentfirande

Publicerad 2015-06-13 16:34:18 i Inlägg,

 
 
 
 
Göran väntar in sin son... 
 
Så var det äntligen dags för Hannes att få springa ut...
 
 
Här stod familjen för att ta emot...
 
 
 
 
Grattis Hannes! 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtan blev mycket populär...
 
 

Halmstad Pride

Publicerad 2015-06-13 16:04:00 i Inlägg,

I dag håller Falkenberg sin Pride-festival.  Solen lyser och det är varmt och skönt… en riktig härlig sommardag.

Halmstad har redan haft sin festival och givetvis var jag där….  Massor av kärlek låg i luften.
Hela staden var klädd i regnbågens färger.
 
 
i Prideparken "Piccassoparken" fanns många föreningar representerade även Lärarförbundet ...
 
 
 
 
Jag stod framme vid scen för att få uppleva Rickard Söderbergs härliga kör sjunga kärlekens budskap.  Tårarna rann längst kinderna på mig då kärleken strålade från scen... 
Framme vid scen dansade denna färgglada kvinnan...
 
Otroligt fika sugna vandrade vi ner till Halmstads självklara val... Regnbågen!
Här blev vi så besvikna... inte en enda färgglad flagga som inbjöd till en god fika. Därför vände vi och slank in här istället... Brooktorps gården.
 
 
Här kunde vi njuta av en god kopp 
 
Så var det så dags för att gå i Pridetåget 
 

Jag gick givetvis med i paraden för att visa min ståndpunkt i kärlekens tecken för ökad förståelse, respekt och tolerans bland alla människor oavsett sexuell läggning, ålder, ursprung, religion och/eller könsidentitet.

 
 
Jag fick nöjet att gå tillsammans med ett härligt färgsprakande Lärarförbund och med en fantastisk strålande chef. Tack alla som vandrade sida vid sida (nästan 2000) för att visa sin stånpunkt för kärlek. 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela