inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Bokreafynd..

Publicerad 2014-02-27 07:34:38 i Inlägg,

Jag har gjort värdens fynd i går på bokrean!!!  

Digital fotografi   -Lär dig yrkesfotografernas hemligheter

-Hur man tar bilder av proffs kvalitet genom att använda samma metoder som dagens digitala yrkesfotografer. Med den här boken kommer jag att ta dramatiskt bättre, skarpare, mer färgrika och mer professionella bilder lovar författaren Skott Kelby, världens mest sålda författare till böcker om digitalfotografering och Photoshop.

Ska bli mig ett sant nöje att sätta tänderna i dessa...

Här kommer några av de bilder som tagits under senare delen av februari månad.

Bild 41: Ljud

Bild 42: glädje

Glädje och sorg är så närbesläktat... Efter en tuff sorgedag då en nära kollega somnat in. Komma hem och finna att älsklingen köpt med sig färskt te från Köpmansgården till tröst. Det är kärlek och glädje.

 

Bild 43: I garderoben

Längst ner i garderoben som en påminnelse av det dåliga samvetet...

 

Bild 44: Blått

Originalbilden kryddades med extra blå färg

 

Bild: 45 kaffe

Sambon vill ha det svart i mormors gamla kopp. Jag inte alls, tar hellre en god kopp te.

 

Bild 46: telefon

 

Det var ett tag sedan vi hade fast telefon. Nu är använder jag mobilen till det mesta...

 

Bild 47: något nytt

Naturen är helt underbar i återfödelsen.  

 

Bild 48: Tid

Tid, vad är tid? Något som fylls på hela tiden, eller något som rinner i väg för oss allt för fort... I dag har vi tagit farväl av en kollega alldeles för tidigt. Du fattas oss, vila i frid!

 

Bild 49: ord på K

Kärlek. Ringen är en gåva från min mamma innan hon dog. Den har hon burit under många år… vilken enorm kärlek hon stod för..

 

Bild 50: ogillar

Ogillar att diskbråcket i ryggen har slagit ut nerverna i foten... 👎 nerverna hittar nya banor i kroppen att vandra… jag kämpar på och snart hoppas jag foten går att lita på helt och fullt.

 

Bild 51: i kylskåpet

Ägg är bra att ha hemma i alla lägen.

 

Bild 52: barndom

Älskade den som barn. På 80-talet spelade barnen upp den på förskolan för föräldrar och pensionärer. Vi har även haft den i min klass 2 på skolan då jag arbetade som lärare i Västra Götaland. Stor teater för alla föräldrar och hela skolan. Underbara sånger och härligt budskap. <3 Min kära moster Gittan hjälpte mig att få ihop alla tåtar med musik och rekvisita.

 

Bild 53: is

 

 

Bild: 54 natt

Svår bild både trött och oinspirerad… Ska absolut låta detta bli en utmaning då inte sömnen och sängen ligger på lut.

 

Bild 55: njutning

I dag var det ren njutning att sätta sig på cykeln till jobbet. Vår i luften, solens uppgång och de första tranorna är på plats i Sverige. Så underbart!!!

 

bild 56: pengar

 

Bild 57: vikt

Av största vikt kan det vara att äta rätt. Gå ner i vikt är något man ständigt blir påmind om när man ställer sig på vågen annars. Huga!

 

Månadens sista tema är vardag och stor… ännu har inte några idéer kläckts men de kommer nog under dagen och morgondagen.  

Shopping...

Publicerad 2014-02-25 21:21:25 i Inlägg,

I dag har jag shoppat! En ny resväska är inköpt för att göra mig resklar till Stockholm och Kiruna under nästa vecka. Och snygg är den dessutom. Jag gjorde ett riktigt fynd på Jysk känner jag spontant. Och nu ska den fyllas med det som jag har köpt in för att klara en veckas semester i huvudstaden samt uppe i Sveriges vinterkyla. Det är både spännande och jag har en otrolig förväntan gällande veckan.

Understället skall hålla mig varm inifrån, jag har hört att man ska ha många lager för att hålla sig varm i riktig fjällkyla.
 
De tjocka goa microfleece underställsbyxor är inköpta för att hålla mig ordentligt varm om det blir väldigt kallt.
Ullstrumpor och riktigt varma fårskinnssulor finns också i packningen…
 
hi hi Jag är väl förberedd på en si så där 25- 30 minusgrader. Vore otroligt roligt om det nu skulle hålla sig runt 0-gradit, då jag är så förberedd. Får hoppas då att jag inte växer ur något av kläderna innan det hunnits användas någon gång.

 

På tisdagskvällen är det alltså dags för en rosa dag. Rosa fettisdag i Norrvikens skolmatsal i Sollentuna här deltar hela 100 sponsorer och här samlas 150 kvinnor i kampen på mot cancer. Kvinnor som är mitt i livet samlas till en trevlig kväll med varma människor, glada skratt, djupa tankar, högtflugna ...drömmar och skön underhållning. Gäster betalar en slant för sitt deltagande och intäkterna går oavkortat till insamlingen ”Rosa fettisdag” ™ hos Cancerfonden. Denna kväll går av stapeln på fettisdagen varje år. Sno gärna idén och startar upp ett eget event i din egen stad.

Den rosa toppen är inköpt speciellt för detta event.

Näsdukar ska ner i väskan, är lite rädd att känslor kan ta tag i mig när min kära lillasyster Birgitta håller det tal om hur det är att få besked, leva med cancer, bli friskförklarad m.m. Det kan bli riktigt känsligt känner jag… 

På onsdagens förmiddag går sedan flyget upp till Kiruna… och jag hoppas att min son står däruppe för att ta emot mig när flyget tar mark. Ishotellet, Esrange Space Center (Institutet för rymdfysik), gruvan och kanske ett och annat norrsken hoppas jag få uppleva. Christoffer jag hoppas du har några överraskningar i bakfickan. 

Tills dess njuter jag av min cykeltur till arbetet på morgonen... när solen går upp.

 

Ave Maria!

Publicerad 2014-02-19 19:03:24 i Inlägg,

15 kollegor bilade ner för att ta ett tyst farväl av en kär vän och arbetskollega. Sankta Maria Kyrka i Malmö är den plats där vi möts för att tillsammans skiljas från en omtänksam och kärleksfull pedagog.

 
Det är första gången jag får ta del av en Katolsk församling och kyrka.
 
 
Även om det inte är en glädjens stund är det spännande att få ta del av en annan kultur och i detta fall en begravningsgudstjänst på Polska. Detta gör att jag kan hålla mig lite distanserad eftersom jag inte förstår allt som sägs… vill påstå att jag kan sitta ner i kyrkbänken och tänka på Urszula och med ro, nästan meditationsmässigt lugn få lyssna till hennes hemspråk och kan i stunden få vara med och bara vara… det känns helt rätt och mycket själsligt närvarande. Mycket är sig likt från vår kristna traditionella kyrka. Man känner igen sig delvis. Orden från den katolska prästen då han berättar personligt om Urszulas liv och lyste frid över hennes minne gjordes även på svenska. Vackra ord precis som den människa hon var, omtänksam mot alla och ville alla väl. En kvinnlig solist sjöng inlevelsefullt Ave Maria i den upplysta och fridfullt smyckade kyrkan.  

Anhöriga och vänner och kollegor tog därefter ett sista farväl vid graven i Limhamn.

Min känslomässigt tyngsta tillfälle drabbade mig plötsligt utan förvarning då vi ska lämna graven. Flera av U´s vänner och släkt har redan lämnat platsen för att ta sig tillbaka till bilarna, vi ska ta oss tillbaks till församlingshemmet för lite förtäring. Kvar vid graven står U´s man, döttrarna, jag och några av mina kollegor. Den kärleksfulla lilla vinken, blicken och sorgen från mannen när han tar sig från graven gör mig helt förtvivlad. Helt plötsligt så befinner jag mig i en otroligt tung sorg. På en bråkdels sekund slungas jag in i en djupt olycklig hopplöshet. Jag ser mig själv vid en grav där även jag en gång ska utsättas för att lämna min älskade man en gång…  

 
Efter någon minut är jag tillbaka igen… En underlig känsla att slungas fram i tiden… för att sedan färdas tillbaka till nuet. Och känslan i kroppen finns kvar… sorgen att mista den man älskar. Ooo vad tungt och svårt… knappt så man kan stå ut. Vilken sorg…

Även nu i skrivandets stund kan jag uppleva smärtan igen, den som slog till i mig vid graven… kan bara föreställa mig hur det kommer att kännas den dagen…  om jag behöver att uppleva den.  Nästan så man hoppas att man får gå först in i ljuset. 

 

Glädje och sorg i vardagen...

Publicerad 2014-02-11 21:27:55 i Inlägg,

I dag har vi stannat upp i vardagen där både glädje och sorg har mötts i en salig blandning. Jag är en kugge i det hjul som snurrar….

På förskolan under morgontimmarna fick jag ta emot ett dödsbesked där en nära kär kollega på min avdelningen somnat in i natt.

En ny erfarenhet för mig att i en barngrupp ta emot ett sorgebesked, att en nära vän och pedagog på avdelningen lämnat oss. Där efter informera 22 barn och föräldrar, kollegor m.fl. då man själv är mitt uppe i en sorgeprocess. Ja det var en ny erfarenhet för mig.

Vi har haft en fantastisk fin minnessamling till minne av Urszula med barnen. Barnens tankar har varit många och jag har försökt besvara dessa tankar på mitt eget sett men också som den pedagog jag är. Man vill ju vara professionell även i kris. Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra ska stödjas.

Jag ville förmedla att jag tror att änglarna varit och hämtat vår Urszula och att hon nu finns i himmeln…
Eller vad tror du? Frågorna är öppna och alla får ha en egen åsikt om vad som sker efter detta… 
Ett av barnen sa direkt att -Ingela, jag tror faktiskt att Urszula klappar på din Fonzie nu. Din hund är ju i himmelen. Barn är fantastiska i sina tankar och det är en förmån att få arbeta med dem.

-Men kroppen kan de ju inte ta med sig… då blir man ett skelett. – Kan skelettet röra på sig då?  -Nej! det är bara på filmer och i fantasin som skelett rör på sig…
Man får förklara så gott man kan.  

Barnen tog själv initiativ till att sjunga en sång till hennes minne: Blinka lilla stjärna. Det var en mycket fin stund <3

Vi kommer under de närmaste dagarna att ägnas mycket tid åt samtal om det som hänt. Barn är fantastiska att bearbeta sorg och det kan vi lära oss mycket av… 

Tårar, sorg, skratt och glädje är så närbesläktade.

Efter en tuff sorgedag då en nära kollega somnat in. Komma hem och finna att älsklingen köpt med sig färskt te från Köpmansgården till tröst. Det är kärlek och glädje.

 Du fattas oss... Vila i frid Urszula! <3 
 
 
 
 

Fortsättning på en bild kan säga mer än tusen ord...

Publicerad 2014-02-09 15:42:08 i Inlägg,

Bilder, bilder som lever…  Det finns mängder av litteratur för fotografer och fotointresserade. Både rena fotoböcker med bilder och böcker som förklarar och ger tips. Allt ger inspiration och sätter igång tankeverksamheten vilket bidrar till ett förbättrat bildskapande. Ett tips som kanske låter ganska tråkigt, men som kan vara väldigt givande är att läsa instruktionsböckerna till sin mer avancerade utrustning. Kameran, blixtar och så vidare. Då kanske du hittar någon funktion som du inte visste att du hade, något smart som gömt sig någonstans bland alla menyflikar. Jag bläddrar runt lite på nätet googlar fram olika sidor…. Det finns massor av fotobloggar…  Och jag börjar bli verkligt intresserad…

Och hur hittar man intressanta motiv?

Det finns nästan oändligt med metoder för att hjälpa ögat hitta det som är värt att fotografera. Var du än fotar kan du tvinga dig själv att se på olika sätt.

 

Här följer 24 sätt att upptäcka din närhet…

1  Ge dig själv en uppgift – att göra det fula vackert eller det vackra fult, det lilla stort eller det stora litet. Då tvingar du dig att försöka se på ett motiv på olika sätt. Kolla lite längre fram i artikeln.

2  Plåta vita markeringar i asfalten efter att det har regnat.

3  Vad finns det på fasaderna?

4  Gå ut och fota rysligt tidigt.

5  Ta på dig oömma kläder så att du kan ligga ner på marken eller krypa bland buskar om så skulle krävas. Klyschan om att hitta andra vinklar än stå-rakt-upp-vinkeln gäller även här.

6  Vad händer bakom dig? Titta inte bara framåt.

7  Gå ut på en tid du inte vanligtvis brukar röra dig ute i ditt kvarter. Allt handlar ju om det berömda ljuset och det ser olika ut vid olika tidpunkter på dygnet. Kanske den där tråkiga stolpen runt hörnet blir ett magiskt stilleben så fort ljuset faller från sidan?

8  Ta med en eller flera blixtar ut.

9  Prova även att gå ut när solen är som starkast. Kanske hittar du några roliga skuggor eller annat du inte tänkt på.

10  Fråga grannarna om de vill vara med på bild.

11  Använd långa slutartider. Förutom att göra vackra landskapsbilder på morgonkvisten kan du använda de långa slutartiderna till att måla med ljuset genom att trycka på avtryckaren och sedan röra på kameran.

12  Fota genom solglasögon.

13  Fota med olika brännvidder. Bara vidvinkel vid ett tillfälle, en normal gången efter, fisheye, tele eller varför inte makro? Det kan bli pannkaka, men också skithäftigt. Ett litet exempel på nästa uppslag.

14  Återkom om och om igen till samma motiv tills du hittar rätt vinkel, rätt ljus och rätt färger för det du vill få fram. Eller bara för att fånga samma motiv på samma sätt men olika ljus.

15  Fota vid olika årstider.

16  Fota när det är riktigt tråkväder ute.

17  Fota med mobilkameran så fort du ser något kul. Antingen blir bilderna kanon direkt eller så har du en minnesanteckning över en plats eller detalj som du senare kan återkomma till med annan kamera till hands.

18  Ge dig bara »en rulle«, alltså till exempel 36 exponeringar för att tvinga dig själv att tänka igenom kompositionen innan du tar bilden.

19  Fota bara i motljus.

20  Använd en liten bländare (stort bländartal) och gör lampornas sken till stjärnor på din lokala himmel (kolla in bilden på förra uppslaget till exempel).

 21  Sätt ihop bilderna till triptyker eller diptyker, alltså tre eller två bilder till en. Det kan till exempel vara samma motiv vid olika tillfällen, bilder där färgerna matchar eller där bilderna på något annat sätt harmonierar med varandra.

22  Välj en typ av skräp, till exempel fimpar, och fota så fort du ser det. I upprepningarna av ett motiv kan du finna något skoj.

23  Vid brist på annat, fota uppåt. Träd mot natthimmel eller grenar mot blå dito har alltid möjlighet att bli fint eller coolt på något sätt.

24  Kombinera två eller flera av punkterna ovan.

 

Nedan följer fler av mina bilder, alla följer temat i #enbildomdagen2014   
Jag använder bara min mobilkamera: Iphone 4S

#I väskan

Väskan som alltid är med på cykeln till och från arbetet… Vad är det viktigaste förutom plånbok? Almanackan!

#leksak 

Leksaker finns det gott om på jobbet. Jag valde en bild som skulle ha mycket färg, där tankarna skulle gå till min egen barndom samt mina egna barns leksaker.

#tvätt   

Eftersom jag redan fotograferat tvätt i tvättmaskinen fick jag tänka om…
Vem vill ha vinterkräksjuka eller förkylning? Inte jag! På jobbet finns denna flaska att använda till händerna.

 #vän

Tankarna vandrade vän eller vän… 
Helt plötsligt uppenbarade sig bilden framför mig. Jag högg tillfället men frågade först om det var ok.

 #liten

Funderingarna var intensiva men då jag bara har Iphonen till hjälp, blir inte riktiga närbilder så fokuserade som jag vill. Tillslut fick det bli denna bild som en slags symbolik för liten.

#mjukt 

Jag försökte med bilder på bomull och mjuka saker tillslut blev det denna bild. Likt bomull ligger snön, inbäddat och gästvänligt bjuder vi in vinterfåglarna.

#utsikt

Vi åkte ner till havet och gick där en liten promenad för att hitta den perfekta bilden…
Vinterdagen var gråmulen så någon bra förutsättning fanns inte. Så här gällde det att ha fantasi för att fånga bilden.

#händer  

Händer eller händer… 
Bibeln fick komma fram och sambon fick agera aktör med citat ur Markus 10:13  Låten barnen komma till mig... 

#ord
sökandet efter ord under dagen var lagom ansträngande… ord som berör. Fram kom mitt halsband som jag fått många kommentarer om gav tillslut den rätta känslan.

 

#främling    
Kan vara en blivande vän...  även här fick mitt arbete med barnen på förskolan spela en avgörande roll. Likabehandlingsplanen och läroplansmålen som sitter etsad i ryggraden. Alla är lika värda… alla är lika värdefulla. Precis som Carolas sjunger i Ingemar Olsson text: Du vet väl om att du är värdefull. Att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du

#klockan 15

Då låg jag på behandlingsbordet hos en fantastisk osteopat: Valentina Johansson i Knäred. Kan varmt rekommendera hennes sportmedicin. Som bortblåsta är min värk av tre diskbråck. Annars var min tanke att ta ett kort på klockan i en fräck vinkel just när klockan stod exakt på 3.

 #middag

Dagens lunch på jobbet blev inte fotomässigt vad jag tänkt mig … när sedan min älskade sambo stod och lagade till middagen fick jag denna idén.  

#knapp 
Knapp i knappen…. Många bilder fick det bli innan jag tillslut fastnade för denna.

 #sol

En helmulen dag… när solen glimmar fram emellan molnen kastar jag mig ut för att knäpp bilden… minuterna efter försvinner solen igen.


#glädje    

Glädje att vara två. Händer som rör vid varandra när man går förbi… det är glädje i vardagen.  

 
 
 

Något att se fram emot...

Publicerad 2014-02-08 17:14:55 i Inlägg,

Jag är inne i en mycket intensiv period känner jag. Det händer mycket runt mig… tyvärr är inte alla händelser så roliga… jag har många kära som kämpar med olika sorters sjukdomar just nu… Några är riktigt, riktigt dåliga…

I torsdags föll en av mina kollegor ner i en hjärnblödning. Efter flera operationer under dygnet ligger hon nu i Lund och vi väntar på besked… ett kritiskt läge. Mina tankar är med familjen.

Nu behöver jag lite roligheter att se fram emot….

Jag fick en förfrågan från kärnhuset i början på veckan om jag kunde tänka mig att vara med på Torg IT och där hålla i ett av seminarierna. Inspirerande och utmanande känner jag spontant… Så, ja! Jag kunde inte annat än att tackat ja. Jag ska under seminariet prata om hur vi tillsammans med barnen på förskolan dokumentera på ett pedagogiskt sätt t.ex. med hjälp av lär-plattan, genom pic collage, film eller Photo story för att sedan lägga upp på vår förskole-blogg.  Bloggen har vi för att visa på vad vi gör på förskolan. Barnens delaktighet samt föräldrasamverkan är mycket viktig hos oss.

Samma kväll ska jag sedan på en populär bok-kvällen på Akademibokhandeln där Ulrika pratar och berättar om böcker i ca. 1 timme. Vi bjuds på lite gott att äta och att dricka. Efteråt har vi möjlighet att mingla i butiken och kanske handla en bra bok med lite rabatt.

I veckan fick jag även en förfrågan från chefen. Lärarförbundet ska göra en film om förskolechefens och förskollärarens roll, och förutsättningar för att genomföra planering och bedriva utvecklingsarbete. Jag har alltså blivit tillfrågad av min chef om att delta tillsammans med honom, och det känns ju mycket hedrande. Filmen är tänkt att vår fackförening kommer att använda på medlemsmöten runt om i landet. Spännande!, att se vad det blir av det.
Min kära sambos femtio årsdag närmar sig med stormsteg. Och jisses vad roligt det är att ordna och klura på fantasifulla presenter… och jag tror faktiskt de kommer falla Göran i smaken. Kanske även jag kan ha lite fördel av dessa klurigheter… Göran själv vill helst gärna bara hoppa över dagen och firandet… Han är inte mycket för det där med att vara i blickfånget… jag tror dock att hans femtioårskris börjar göra sig påmind. Smörgåstårtorna är dock beställda, vinet inköpt så det ska nog gå galant. Han är ju inte ensam om dagen utan han har sin kära tvillingsyster som ska firas samma dag. 
I början av mars ska jag ta tåget upp till Stockholm för att vara med på Rosa fettisdagen. Här samlas 150 kvinnor som är mitt i livet till en trevlig kväll med varma människor, glada skratt, djupa tankar, högtflugna ...drömmar och skön underhållning. Vi betalar en slant för vårt deltagande och intäkterna går oavkortat till insamlingen ”Rosa fettisdag” ™ hos Cancerfonden. Var med och stötta du också...

Min kära lillasyster Birgitta har blivit tillfrågad om hon kan hålla ett tal om hur det är att få besked, leva med cancer, bli friskförklarad m.m. Det kan bli riktigt känsligt känner jag…  
Får väl ta med mig näsdukar i fickan.  Jag har jagat rosa kläder till kvällen, nu är det fixat annars hade denna kanske varit något? Syrran kanske...

Samma vecka tar jag flyget upp till Kiruna och min älskade son. Nu ska han få besök från sin mamma som lite själviskt tar jag chansen att kanske få se Ishotellet, Esrange Space Center (Institutet för rymdfysik) och kanske ett och annat norrsken. Att jag får trängas i ett litet studentrum är dock ett litet bekymmer frågan är om jag har tillräckligt med varma kläder.
Senare under mars ska jag också få lite mys och mingel i en härlig butik i stan, Judith by Magnusson. I butiken har vi möjlighet att i lugn och ro prova kläder samtidigt som vi bjuds på ostbricka och dryck. Allt ordnat av våra goa Hälsoinspiratörer på Nygårds VO. Du hittar den rosa fräcka jackan i butiken...

På min priolista har jag skrivit att bra konserter eller bio ska prioriteras. Att hitta något spännande att se fram emot är aldrig fel. Därför har nöjessidorna legat uppe de senaste dagarna… Att få läsa och fundera och klura på hur vi ska få till lite roligheter är aldrig fel. Jag och Göran har suttit med almanackan i dag och letat ut och bokat in semesterveckorna för året. Härligt att ha saker som vi ser framemot tillsammans.   

Vad ser du fram emot?  

 

 

 

Barnvakt...

Publicerad 2014-02-02 11:02:00 i Inlägg,

I helgen har jag varit barnvakt till en liten kille på snart 7 år. Det är min kära systers lilla kille… en kille som jag har lite starkare band till… jag var nämligen med när han föddes. Jag hade förmånen att få vara stand in pappa.

För sju år sedan jobbade hans pappa i Stockholm och hann därför inte hem när min syster kände att nu var det dags att åka in för att föda. Vid midnatt körde jag alltså in min kära lillasyster till BB i Lidköping och fick där vara med om något helt fantastiskt…
Att vara med och få uppleva en födsel på så nära håll, utan att själv vara den som ligger och kämpar med krystvärkarna, är en fantastisk känsla. Det är ett litet mirakel när ett litet barn föds fram och att få vara med där i undrets ögonblick var något ut över det vanliga…

Jag har själv varit med om tre underbara födslar där mitt liv förändrats på ett positivt sett, så detta var ett annat perspektiv att få stå vid sidan… att vara ett stöd. Jag var den som fick se honom först, var den som fick tala om för min syster att det blev en pojke. Ringde till pojkens pappa som satt i bilen för att hinna ner för att vara med om ett under… Jag talade om att han blivit pappa igen nu till en fin liten pojke.

I helgen har vi, jag och pojken letat efter #utsikten!
Bilden för dagen i #enbildomdagen2014

Vi åkte ner till havet och gick där en liten promenad för att hitta den perfekta bilden…
Vinterdagen var gråmulen så någon bra förutsättning fanns inte. Så här gällde det att ha fantasi för att fånga bilden

På väg tillbaka till bilen upplyser Måns mig att han tycker att jag ska se upp, så jag inte går på de där som gör att man får problem. 

- De med den här bokstaven (han tecknar ett A i luften) ska du akta dig för... De kommer att ge dig många problem.  –Oj! säger jag och minns mig tillbaka till min egen barndom där vi hoppade på alla K-brunnar för att få så mycket kärlek som möjligt.

Måns berättar att han har en brunn på skolgården.
- Den har jag stått på många gånger. Det har inte hänt någonting men den är så gammal så där har nog magin försvunnit. Alla andra ger stora problem. Olyckorna kan försvinna om man får tre dunkningar i ryggen eller i huvudet av någon annan...  (han dunkar sig tre gånger i huvudet)

Han hinner också berätta på väg till bilen att hans pappa snarkar väldig mycket… det är så mycket att man knappt står ut att vara i huset. 

-Det är till och med så att grannarna börjar klaga för att pappa stör så mycket…

Vi tog därefter bilen upp till Galgberget för att hitta utsikten och bilden. Trapporna lockar mig, kanske jag kan få till en bild vid utsiktstornet? Måns är med och fäller många härliga kommentarer.   Jag kommer osökt att tänka på Lena Philipssons låt Delirium men det kanske är att ta i lite… fantasin bland barn är underbar.

Jag hinner med att knäppa några bilder innan Iphonen plötsligt stänger ner sig… den gör så när det är för kallt, batteriet tar plötsligt bara slut. Det gäller att hinna se bilden framför sig innan man tar upp telefonen för att ta bilden. Har man tur så hinner man få till bilden annars får man vänta tills mobilen är uppladdad igen… Här gäller det alltså att ha turen på sin sida. 

Senare på kvällen upplyser Måns mig om att han fått lära sig mycket i skolan. (Han går i förskoleklassen).
-Nu vet jag att man har trummspinnor (trumhinnor) och att de kan gå sönder. Då hör dom inget. Då måste man skrika åt dem eller så får de ha hörapparat. Så vi måste vara försiktiga med våra öron.

Jag lovar att jag ska vara försiktig säger jag.

-Vet du förresten vad vattenbändare är, frågar han?  Jag svarar att det vet jag inte…

-Oj! Nu har jag mycket att berätta för dig.
Luften har en kraft, elden har en kraft, jorden har kraft och vattnet.
Elden blir starkare av solen och månen av vattnet.

Hur vet du allt detta svarar jag.

-Avatar! säger han självklart

Han fortsätter: -I allt ont finns det gott och i gott finns det ont, precis som i Yin och yang. I ljuset finns mörker och i mörker finns ljus.

Förundrad sitter jag och lyssnar på denna lilla kille som säger att han hoppas att allt det goda kommer att vinna över det onda.

Sedan tar han sig en liten springtur runt i huset och återkommer när han fyllt på med sin magi och energi. Han kastar sig ner i soffan och kryper ihop framför Avatar – ett Program på Nickelodeon. 

 Tack för en härlig helg Måns! 
 
 
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela