Slutade tidigt idag…

Körde upp på gårdsplanen som var full av snö… drog på mig vantarna fällde upp luvan på vinterjackan och tog tag i snöskyffeln. Innan jag gick in genom dörren till vårt hus var alltså uppfarten ren och finskottad, trapporna borstade och ett härligt snötäcke låg inbjudande runt husknuten. Nu en timma senare ligger det åter ett tjockt lager av nysnö på uppfarten likt bomull… Nästan så att man vill gå ut och rulla sig i den… 

Bilen har fått rulla lite extra denna vecka… utmaningen att cykla som vintercyklist tre dagar i veckan fick sig en törn… snömoddiga vägar och risk för halkolyckor gjorde att jag tvekade. I ärlighetens namn så är det lätt att bli lite för bekväm under helgen även om jag nog också blev lite rädd när jag cyklade ut i måndags…

Det är underbart härligt att ha förmånen att få börja tidigt någon dag i veckan, för då slutar jag även lite tidigare… Att komma hem innan mörkret sänkt sig är guld värt. Just mörkret kan få mig att bli enormt trött. Jag älskar värmen och solen och om jag tänker efter så trivs jag nog allra bäst under sommaren. Ljuset är en enorm källa till liv. Och värmen… ja värmen är underbar… Just nu kan jag känna att jag drömmer mig bort till solen och vattnet där värmen är så het att vattnet blir njutningsbart… livets källa, vatten

Det var två av de fyra elementen (jord, luft, vatten, eld)

Inom många religioner, som till exempel islam, judendomen, taoismen och buddhismen, har de fyra grundelementen jord, luft, eld och vatten, spelat en relativt stor roll. Elementen Eld, Vatten, Jord och Luft är viktiga för allt fysiskt liv, men det är minst lika viktigt för dig att ha dessa fyra elementen integrerade i ditt medvetande och i din personlighet.

När du får integrerat alla fyra elementen i ditt medvetande, skapar det en helhet och balans som syns i din personliga utstrålning och i din samvaro och ditt samarbete med andra människor, både privat och på jobbet.

Eld representerar din personliga drivkraft och inre eld. Elden symboliserar livet, kraften, energin. Sedan antiken har elden förknippats med brinnande passioner, enorm viljestyrka och ohämmad handlingskraft. Elden påminner oss om att saker händer när energi förbrukas. Elden associeras därför med arbete och fysisk ansträngning.

Vatten representerar ditt personliga flöde i livet samt din förmåga att hålla balansen i olika situationer.  Vatten har sedan antiken associeras med känslor, emotioner och intuition. Vatten är ett flöde, som är dynamiskt och föränderlig. Vatten helar och renar. Den tränger även in i våra kroppar och har en förmåga att förändra oss. Vattnet associeras med kreativitet, fantasi, känslor och relationer.
Jord representerar din personliga utstrålning samt din fysiska miljö i vardagen och i livet. Jord förknippas med det materiella, det som man kan ta på. Jorden är stabil, hård och pålitlig. Materiella saker såsom ett hem, en bil eller ett bankkonto är både användbara och ger oss en grundtrygghet. Jord associeras därför med materiella saker, resultatet av våra ansträngningar och med fysisk njutning.
 
Luft representerar dina olika insikter, allt från vanligt sunt förnuft till konkret kunskap på olika plan, din människokännedom, inspiration och kreativitet samt dina visioner. Luften symboliserar intelligens och kommunikation. Med luften förknippas även syn, lukt och ljud. Luft associeras med ett behov av att använda sig av kommunikation och bedömning för att lösa problemen som kan uppstå i våra liv.
 
Snart dags igen att snöra på sig vinterkängorna och ge sig ut för att ta ett varv med snöskyffeln eller kanske bara sjunka ner i soffan… ta fredag, tända några ljus och njuta av helgen… 
På måndag tar vi nya tag som vintercyklist... eller?