inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Slutade tidigt idag…

Publicerad 2014-01-31 17:01:30 i Inlägg,

Körde upp på gårdsplanen som var full av snö… drog på mig vantarna fällde upp luvan på vinterjackan och tog tag i snöskyffeln. Innan jag gick in genom dörren till vårt hus var alltså uppfarten ren och finskottad, trapporna borstade och ett härligt snötäcke låg inbjudande runt husknuten. Nu en timma senare ligger det åter ett tjockt lager av nysnö på uppfarten likt bomull… Nästan så att man vill gå ut och rulla sig i den… 

Bilen har fått rulla lite extra denna vecka… utmaningen att cykla som vintercyklist tre dagar i veckan fick sig en törn… snömoddiga vägar och risk för halkolyckor gjorde att jag tvekade. I ärlighetens namn så är det lätt att bli lite för bekväm under helgen även om jag nog också blev lite rädd när jag cyklade ut i måndags…

Det är underbart härligt att ha förmånen att få börja tidigt någon dag i veckan, för då slutar jag även lite tidigare… Att komma hem innan mörkret sänkt sig är guld värt. Just mörkret kan få mig att bli enormt trött. Jag älskar värmen och solen och om jag tänker efter så trivs jag nog allra bäst under sommaren. Ljuset är en enorm källa till liv. Och värmen… ja värmen är underbar… Just nu kan jag känna att jag drömmer mig bort till solen och vattnet där värmen är så het att vattnet blir njutningsbart… livets källa, vatten

Det var två av de fyra elementen (jord, luft, vatten, eld)

Inom många religioner, som till exempel islam, judendomen, taoismen och buddhismen, har de fyra grundelementen jord, luft, eld och vatten, spelat en relativt stor roll. Elementen Eld, Vatten, Jord och Luft är viktiga för allt fysiskt liv, men det är minst lika viktigt för dig att ha dessa fyra elementen integrerade i ditt medvetande och i din personlighet.

När du får integrerat alla fyra elementen i ditt medvetande, skapar det en helhet och balans som syns i din personliga utstrålning och i din samvaro och ditt samarbete med andra människor, både privat och på jobbet.

Eld representerar din personliga drivkraft och inre eld. Elden symboliserar livet, kraften, energin. Sedan antiken har elden förknippats med brinnande passioner, enorm viljestyrka och ohämmad handlingskraft. Elden påminner oss om att saker händer när energi förbrukas. Elden associeras därför med arbete och fysisk ansträngning.

Vatten representerar ditt personliga flöde i livet samt din förmåga att hålla balansen i olika situationer.  Vatten har sedan antiken associeras med känslor, emotioner och intuition. Vatten är ett flöde, som är dynamiskt och föränderlig. Vatten helar och renar. Den tränger även in i våra kroppar och har en förmåga att förändra oss. Vattnet associeras med kreativitet, fantasi, känslor och relationer.
Jord representerar din personliga utstrålning samt din fysiska miljö i vardagen och i livet. Jord förknippas med det materiella, det som man kan ta på. Jorden är stabil, hård och pålitlig. Materiella saker såsom ett hem, en bil eller ett bankkonto är både användbara och ger oss en grundtrygghet. Jord associeras därför med materiella saker, resultatet av våra ansträngningar och med fysisk njutning.
 
Luft representerar dina olika insikter, allt från vanligt sunt förnuft till konkret kunskap på olika plan, din människokännedom, inspiration och kreativitet samt dina visioner. Luften symboliserar intelligens och kommunikation. Med luften förknippas även syn, lukt och ljud. Luft associeras med ett behov av att använda sig av kommunikation och bedömning för att lösa problemen som kan uppstå i våra liv.
 
Snart dags igen att snöra på sig vinterkängorna och ge sig ut för att ta ett varv med snöskyffeln eller kanske bara sjunka ner i soffan… ta fredag, tända några ljus och njuta av helgen… 
På måndag tar vi nya tag som vintercyklist... eller? 
 
 
 

Musikupplevelse...

Publicerad 2014-01-26 12:51:57 i Inlägg,

I slutet på 70 & 80 talet fick jag vara medresenär under konserter med Dan Hylander, Py Bäckmans och Raj Montana band live. Jag var en av dem som stod längst fram vid scenen i Halmstad, Båstad och Ängelholm. Fantastiska upplevelser som både då och nu sätter spår i själen och vilket drag på scenen de skapar.  

Jag har under årens lopp tagit del av många sånger och psalmer genom television och radio som Py ligger bakom.  Genom mitt egna musicerande i kören har jag fått ta del av många psalmer och sånger som tränger in i själen. Jag har även haft förmånen att sjunga i kör bakom Py. En fantastisk upplevelse.

I dag har åren satt sina spår hos Py, hon leverera riktigt bra texter och låtar. Albumet ”Min plats på jorden” är en av mina absoluta favoriter.

Py levererar bäst på scen i mötet med publiken, det kan ingen ta ifrån henne. 

Kajskjulets scen i Halmstad kunde erbjuda Py Bäckman och Janne Bark… Jag hade förmånen att kunna köpa loss två biljetter genom personalföreningen och gav Göran detta i Julklapp.  

Så i går kväll hade jag förmånen att tillsammans med min själsfrände åter få ta del av dessa stora låtar med starka texter. Makalöst bra! och en resa om livet. Tänk att två personer kan fylla en lokal med sina röster och en gitarr och ett munspel. Det var riktigt bra! Bra blandning med gamla o nya låtar. Och 80 tals bandet The Husbands gamla gitarrist Janne Bark var riktigt bra, både på sång och gitarr. Tack!

 

En av låtarna som lämnade spår i djupet av mitt bröst var låten till hennes mamma, Oh Mamma

 Har ni möjlighet och om ni gillar dem gå och se dem, du kommer säkert inte att ångra dig! 

En bild kan säga mer än tusen ord...

Publicerad 2014-01-25 17:41:26 i Inlägg,

Bilder, bilder överallt. Detta mediabrusande samhälle vi lever i översvämmar oss av bilder. Nu när jag har antagit utmaningen i En bild om dagen 2014 är jag än mer fokuserad på vad bilden kan ha för betydelse och hur man kan uppfatta, belysa och charmas av bilden. Men även hur andra kan tolka in saker som kanske inte alls var förväntade...

Det är liksom samma när man själv väntar t.ex. barn, då uppfattas världen som det går runt blivande mammor överallt... man ser tjocka magar i focus, härsan och tvärsan och överallt... likadant när man köpt en ny bil, på vägarna vimlar det av just den sortens bil man själv just precis bestämt sig för... Det är ju vad man lägger focus på och vad man tittar efter och ser. Allt är inte verklighet utan bara en illusion av man själv är intresserad av och hur man tolkar in sina bilder. Konstigt vad vår hjärna kan lura oss samt vad vi själva genom egna positiva eller negativa förväntningar kan ställa till det för oss själva.

Detta brottas jag med nu när jag tar bilden för dagen... Hur ska den uppfattas och vad andra ska lägga för värderingar i det som de uppfattar?

Här kommer några analyser och reflektioner jag själv tog ställning till och brottades med när temat för dagen skulle tolkas:

#kork

Att en tidig vardagsmorgon korka upp ett glas vin vid frukosten och ta fram Iphonen och med stort fokus hitta det där i bilden, där en kork ska utrycka och förgylla ett ögonblick, bredvid en flaska och ett vinglas. Därefter hällde jag tillbaka innehållet i flaskan och ställer in den i kylskåpet för att kanske under fredagen läppja på ett halvt glas rödvin till middagen. I värsta eller bästa fall åter hälla tillbaka det på flaskan för att de inte smakade just denna kväll. Det har hänt åtskilliga fredagskvällar att två eller tre munnar av ett gott vin räcker för min del. Då åker tratten fram för jag vill inte heller slå ut de dyra dropparna. Jag har kommit till den del av livet då jag bestämmer själv, unnar mig, men avstår också gärna när jag inte känner för glaset, oavsett om andra tycker jag är tråkig eller tycker att man inte ska dricka alls eller tycker att en flaska rött kan man väl dricka under en kväll och utan att någon behöver undra om man ska bli alkoholist eller torkat igen fullständigt. 

#reflektioner

 
Den här bilden förekom av många bilder där jag försökte få till bilden med fönsterlampan som lös upp mina fina orkidéer i fönstrets reflektion. Jag hittade dock inte det magiska så efter flertalet försök gav jag upp. I spegelglans försökte jag hitta magin med gav även upp här… i kvällsmörkret gick jag runt i huset och tände tillslut upp i sovrummet och hittade lite av den magi jag letat efter, en reflektion.
Sedan blev jag lite av den analytiker och reflektionist jag är som lärare: En spegel eller en reflektion. Varför händer det? Vad gör jag och varför gör jag det? Varför gör jag just detta? Och vad händer egentligen? Reflektera för att upptäcka dig själv. Bli medveten om dina egenskaper. Få distans till rutiner och invanda handlingar. Pröva, ompröva och söka kunskap för att kunna handla i nya situationer.

 

”säng

 

Ens egen säng är något heligt… jag hade svårt och låste mig lite i uppdraget… fötter i sänghalmen var ett tema många andra fotografer fångade… jag ville inte härma så lite av dålig fantasi fick det bli. Vår Svärfar (extrasäng från Mio) fick bli det objekt som bilden landade på, den finns med när vi får fler besökande som kommer och vill sover över...

 

#gammalt

 
Jag tänkte allra först på mammas gamla smycke, det fick hon av sina föräldrar när hon konfirmerades. Något med själ i… kom sedan på att det har jag själv gett bort till min egen dotter när hon konfirmerades för snart 8 år sedan. Där föll idéen, smycket borde befinna sig i Stockholm.

Kom dock på att min mammas gamla matematikbok utgiven 1941 fanns i mina gömmor uppe i garderoben tillsammans med mitt eget lärarmaterial för skolan. Denna brukar jag inspirera mina elever i klass två och tre med. Nu fick denna ge själ till bilden…

 

#natur

Då jag bor så underbart vackert utanför staden, finns här all möjlighet att ta sig ner till ån för att någonstans längst skogskanten finna bilden för dagens tema. Jag letade efter atmosfären i omgivningen där jag strosade längst den snövita skogsstigen. Vad annorlunda naturen ser ut i sin vinterskrud. Fastnade för en rinnande bäck som även under vårsolensglans är en underbar plats att finna ro vid… nu gällde det bara att finna det där… Så här blev bilden.

 

#solglasögon

 
Under dagen hade jag tagit del av andras bilder på både Instagram och FB. Många skrev att de använde HDR när de framkallade och redigerade sina bilder. Även på Iphonen tycks det finnas en inställning för denna funktion.  På App store fanns det dock ett program att ladda ner som sägs vara betydligt bättre: Pro HDR ganska billigt tyckte jag 16 kr. Hade ingen aning om denna funktion. Jag var bara tvungen att prova när himmeln visade sig från en av sina bättre sidor.  Här kan du se resultatet.

 

#tak

Under gårdagens bilder fångades jag av idéen och hoppades att himmeln skulle visa sig från sin bästa sida även idag. Så här blev bilden.

 

#solnedgång

 Bilden är tagen av mig men inte i dag … jag har fuskat!!! Oj, det är inget jag är glad för blev inte som jag tänkt mig… solnedgång… grått och mulet och ingen som helst sol idag.  Jag tog fram fotot från mina bilder på min Iphone och i programmet PS Express korrigerade jag färgerna lite bättre. Hade hoppats att få användning av HDR funktionen även idag men när inte vädret är med en så trixade jag. Anser dock att man ska ta bilden samma dag som temat är...  och lära sig mer och mer för varje dag.
 

#dörr

I dag har jag åkt runt … gata upp och gata ner för att hitta det där… tillslut hamnade jag hemma hos min bror för att ändå få kolla till honom nu när han dragit i gång med först cellgiftsbehandlingen för sin magcancer. Han satt lugnt ner sjunken i soffan och tittade på en film. Han mådde efter omständigheterna rätt så bra, ännu inga biverkningar. Nu skulle ha få hjälpa mig med att klura ut en plats där jag kunde fånga dagens bild på en dörr. Han föreslog kvarnen eller kanske stadsbondgården. Därför for jag med min lilla röda upp till dessa platser för att föreviga bilden. Men nej det magiska infann sig inte. Tillslut fick det bli en bild hemma på ytterdörren.

 

#två saker

 Upp i ottan och snabbt ska man fixa till sig på morgonen. Då slog det mig, dagens bild…

 

#i hyllan

Även här var jag uppe tidigt riktade kameran först mot hyllan i sovrummet där böckerna har sin givna plats… lite tråkigt tänkte jag… kom ut i köket, gjorde i ordning frukosten och då såg jag den… bilden. Även här kommer mina betänkliga reflektioner med i bilden… är hyllan ödsligt tom, får man visa bilder på vin, är det moraliskt riktigt när man är lärare osv.
 

#bubbla

Oj, vad jag funderade! Bubblade med massor av Yes, diskmedel i köket, tandkräm i badrummet osv. Funderade på att göra såpbubblor ute i frosten men fastnade till slut för vår glasbubbla i vardagsrummet.  

I morgon är det temat: I väskan. Får se vad jag kan få till... funderar och lurar på vad det kan bli.... och jag har ju några timmar på mig. Nu är det dags att göra sig i ordning för att gå på konsert med Py Bäckman och Janne Bark. Ska bli intressant och se om hon kan leverera. Tjo ho!  Jo, jag har förväntningar....

Ledare i mitt eget liv...

Publicerad 2014-01-18 22:25:58 i Inlägg,

Min dotter har i dagarna lämnat in sin tentauppsats i kursen Ledarskap. Intressant även om hon går tandläkarutbildningen, grunden i ledarskap är ju lika i alla sorters yrken.

Hon skriver att en ledare blir man genom sina relationer till andra, hur man agerar och genom sitt sätt att påverkan andra. En ledare måste vara tydlig med vem den är och vad den står för och vilka normer som ska gälla, på så sätt skapas grunden för ett gott arbetsklimat. Detta stämmer riktigt bra med det jag lärt inom handledar- och mentorsutbildningen. 

Vad är då skillnaden på att vara chef och ledare?

Chefskapet är en formell position som man blir utsedd till uppifrån, av ledningen, detta betyder även att man har skyldigheter gentemot dem men även rättigheter.

Vid ett gott ledarskap bildas det förtroendefulla relationer som bidrar till goda resultat och en positiv och utvecklande arbetsmiljö där alla anställda känner sig sedda och behövda. En ledare utses av omgivningen i en process som är mer eller mindre omedveten.

En god ledare eftersträvar vishet och kunskap. För att nå vishet behöver man ta reda på vem man själv är, hur man vill vara och vart man är på väg i livet. Det krävs en utveckling av den egna personen på alla plan. Därför får en god ledare inte glömma av sig själv i jakten på framgång. För att få förtroende och tillit från medarbetarna krävs det att ledaren är trovärdig. Ett gott ledarskap innebär en kommunikation. Att skapa visioner och genom att berätta om dessa skapas en delaktighet kring målet. Visionen måste omsättas i olika sorters mål. En god ledare vet vikten av att sätta upp meningsfyllda mål och få alla att sträva mot dessa. Målen bör vara meningsfulla och utmanande, de bör vara enkla att förstå och fåtaliga för att skapa ett bättre fokus.

En god ledare ser möjligheter där andra ser begränsningar. Man bör utveckla det som redan fungerar bra och söka efter nya bättre lösningar. En bra Ledare bör aldrig vara nöjd och tycka att det är bra som det är utan bör alltid eftersträva förbättringar, allting kan alltid bli lite bättre. En nödvändighet för ledaren är att se sina medarbetare som resurser, som kommer göra sitt allra bästa att nå målen som ledaren satt upp då de fått tillräckligt med information och kunskap. Ett bra ledarskap handlar om att investera i människor i stället för produkter. Ledarens uppgift är att skapa en samsyn och delaktighet så att alla når fram till målet. En god ledare får sin grupp att växa i motgångar, en motgång blir till en möjlighet att se vad som kan förbättras. Detta ger möjlighet till nya erfarenheter och nya sätt lösa problem. Man lär sig att se problem som möjligheter att lära sig något nytt och öka och förbättra sina kunskaper. Man ser problemen ur ett nytt perspektiv, ställer nya frågor och gör en ny analys vilket bidrar till en bättre lösning. För att skapa trovärdighet som ledare måste du leva som du lär, ledaren skall handla för att uppnå sin vision och stå för sina värderingar.

Hur blir jag då en egen ledare i mitt liv…

Hur ser då mina egna Mål ut och hur jag ska nå dem.

Ett bra mål för mig själv är att må bra och känna mig lycklig!

För att klara detta behöver jag träna för att kroppen skall må bra och för att ryggen och nacken och foten inte skall värka och bli till nya skador så som diskbråck.

Cykla minst 3 ggr i veckan till arbetet om väglaget tillåter det.

Äta mat som gör att jag mår bra.

Minska på sötsakerna.

Glöm inte att köpa grönsaker när du handlar.

Prioritera gärna massage för rygg och axlar.

Umgås med människor som gör mig lycklig! Prioritera att träffa människor jag verkligen tycker om, som familj och vänner.  

Arbeta och utvecklas och förbli en engagerad professionell och duktig lärare, för intjänade pengar prioritera jag pengar till resor att hälsa på dem jag mår bra av att umgås med.

Gör saker som jag tycker är roliga!

Gå på bra konserter eller bio då det finns en konsert eller nöjen som tilltalar mig och som kanske jag skulle njuta av att se och höra.

Hitta på något spännande att se fram emot. Jag önskar någon intressanta inplanerad minst varannan månad så att jag har något roligt att se fram emot.

Läs gärna fler böcker. Minst en bok i månaden.

Stressa inte!

Planera min tid väl.  Se till att varje vecka är planerad i förväg och att jag gör saker i god tid och följer planerna, gör gärna även spontana roliga saker.  Att värna om dagen här och nu och se det lilla i det stora… vara mer av en livsnjutare fånga tillfällena och upplevelserna.

Hålla mig uppdaterad och utveckla mig själv även i läraryrket. Alltid vara villig att lära mig mera om olika saker. 

Våga ge mig ut på nya upptäckter...  njut och ge mycket kärlek!

 
 
 
 

Enkla knep vid fotografering...

Publicerad 2014-01-13 16:52:08 i Inlägg,

I dag kom det små enkla knep från fotograf Tobias Fischer på hur man kan tänka när man ska ta ett foto eller bild…

Eftersom jag är amatörfotograf och fotograferar huvudsakligen med min Iphone blev jag mycket intresserad av hur enkla tips kan hjälpa mig. Jag hade ingen aning om hur man ska tänka, men när jag nu läser, så förstår jag att ja just så måste det ju vara för att det ska bli skillnad på ett foto och det där bilden man fastnar för, en bild som säger så mycket mer… den som ger uttryck för det där extra.

Här kan du få ta del av mina första bilder då jag inte visste om dessa knep med mina egna försök tycker jag nog att jag lyckats riktigt bra ändå...

#sött

 
Jag försökte själv först att ta på min egen mun och förstod rätt snart att det liknade allt mer annat än sött, ha ha ha. Tur att man har en dotter som ställer upp ibland när det ska experimenteras...
 

#skor

 

Min idée kom direkt till mig med mina grova skor, hade dock lite svårt att hitta fokus, ville gärna att fågelholken skulle vara den som låg i centrum.

 

#brevlåda

Även här hade jag svårt med skärpan... och vad vill jag förmedla med bilden. Sliten och dan, står ute i ur och skur...
 

#himmel

 
Bilden var tänkt att bli en vy över havet... men innan fotot skulle tas skulle vi gå klara vår golfrunda... typiskt på 9:onde hålet stod regnet som spö i backen... här gällde det att tänka om helt...   Här syns tydligt att mitt förmedlande av regnet inte alls syns.. det kunde förstärkts i ett bildbehandlingsprogram. 
 

#droppar

 
Jag slutar sent... det regnar ute... borde varit mycket enkelt att få tag på bilder med droppar...men tyvärr när jag kom hem från jobbet var det kolsvart ute... här fick det fejkas droppar på mina kära orkideer, det var ej lätt utan pipett. 
 
 
#Ord på A   :Aja baja Alfons Åberg
hmmm hur tänkte jag här... nu i efterhand hade jag gärna valt ordet aftonbön för att få till något spännande.
Barn, barn och barn har jag runt mig hela dagarna det sätter sina tydliga spår...
 
 

#färg    Jag vill måla hela världen lilla mamma...

 På jobbet finns färg i alla former...
 

#ljus

 
ljus, ljus, ljus och i bakgrund en sjungande ängel från Christina Schollins änglabutiken i Stockholm...
 
 

#klockan 10

Var så säker på att de flesta andra som gett sig på detta tema skulle fotografera just klockor och armbandsur ville därför tänka lite utanför boxen, hittade denna artikeln i tidningen just då klockan blev tio. Så då var saken klar... annars hade det blivit en snedvinklad bild på köksklockan. 
 

Tobias Fischer menar att det finns ett gammalt uttryck som är ungefär: ”Om din bild inte är bra så har du inte gått tillräckligt nära” och det är sant på många sätt. Men det finns tillfällen då det kan vara läge och backa också. Däremot blir det garanterat trist om man alltid tar bilder på två-tre meters avstånd från motivet. Variera dig … så blir dina bilder bättre.

Detta visste inte jag när jag tog den här bilden, men för att få liten annan tusch än vad jag först tänkt försökte jag utmana mig själv då jag tog den här bilden igår… Kändes riktigt kul då jag tyckte att bilden blev helt ok. Och nu efter att jag läst Tobias tips blev jag ännu mer nöjd att jag vågat utmana mig själv utan att förstå hur enkelt det kunde bli genom att gå lite närmre.

Bild 12:  #vardag

Här ville jag ville förmedla just känslan av vardag. 

När jag väljer vinkel, perspektiv är det bra att ställa sig frågan: ”Hur gör jag det här motivet intressant?”. Försöka att hitta något som får dig att tycka om det du fotograferar. Försök att vara lite finurlig. Ha som mål att se något som ingen annan har sett.

Nog för att många har sett det här plagget många tusen gånger, men kanske inte på just på detta viset, hi hi!

Tipset på att man skulle titta på sin bakgrund och se att inget skulle störa det man vill fotografera tänkte jag lite extra på. Jag kan nu förstå att med rätt bakgrund kan jag förstärka känslan som jag försöker förmedla.

Bild 13:  #vitt

Dagen började tidigt, redan klockan 05 när jag stod och fixade till mig på toaletten inför arbetet.. tankarna på fotograferingen slog mig och jag tog det första vita jag såg och som skulle snart tas på...  kontrasterna av det mörka och ljusa blev tydligt...

 

För dig som är intresserad kommer här Tobias enkla tips om du vill utveckla ditt fotograferande:

http://tobiasfischer.se/2014/01/12/fem-enkla-tips-till-battre-bilder/

Det känns kul att utmanas och jag förtsätter ännu ett tag med min Iphone i högsta hugg... kanske kan önska mig en systemkamera i födelsedagspresent... jag vet nämligen någon som fyller jämt i år... huga! vad tiden går...

 

 

 

Resor...

Publicerad 2014-01-11 13:53:00 i Inlägg,

Resor, överallt och ingenstans, alltid så gör vi resor. Inre resor, studieresor, drömresor, peronliga resor, sinnesresor, själsliga resor, erotiska resor, sjukresor, fritidsresor, hållbart resande, berättandets resa, filmresor in i fantasins värld... ja överallt kan man befinna sig på olika promenader längst världens stigar.
Jag själv har vandrat längst många stigar och vägar under min resa genom livet.

Född i skåne och Malmö stad, tog jag så mina första steg ut i världen. Att växa upp under 60-70 talet var för mig en underbar tid som jag gärna minns och gärna slungas tillbaka till i fantasin.
Under mina första år minns jag bokskogarna utanför Genarp och Dalby. Häckebergaskogarna var något utöver det som var vanligt att vandra i... framförallt på hösten när jag och mina syskon kastade oss i lövhögarna, pappa var gärna en av mina medresenärer när vi, jag och mina bröder låg och simmade i skogsgläntorna. Utanför Genarp där vi sedan bodde under mina första trevande skolår fanns även Vildavästern, ett stort fridlyst naturreservat där vi älskade att vandra och vara, vilda uppstråk från mina bröder var vanligt här.

En annan sorts resande var in i böckernas värld. Vågar inte gissa mig på hur många timmar jag rest in i dess värld med magiska ord... timme efter timme... helt uppslukad.
Resan in i föräldrarollen var något helt annat men också den helt otroligt fantastiskt...  att sedan bröllopsresan sprack, är något helt annat. Dock ska man aldrig sörja över resor man gjort, jag har alltid lärt mig mycket på mina resor längst livet även om allt inte varit en dans på rosor.

En magisk resa jag har gjort med min familj var när vi reste till Thailand för tio år sedan. Den satte sina spår, där fick jag uppleva många fantastiska stunder i stillhet ut på en paradisö.
Himmelska resor har jag gjort i många kyrkor runt omkring i Skaraborg, oftast musikaliska i någon bemärkelse...


Andliga, upplysande inre resor gör jag oftast när jag hamnar i krissituationer... det är fantastiskt att tända ett ljus och i stillhet få gå in i sig själv, på olika resor...

 
 
 


Mina resor när det gäller studier har oftast gått i ett ganska rakt spår gällande undervisning för barn. På något vis har något styrt mig i en ganska rak riktning, där inte många yviga riktningar fått fäste. Dock har jag en ganska bred bas att nu stå på. Och jag är fortfarande genuint intresserad av att utveckla kunskaper runt barnen i förskola och skola. Kanske det är därför jag fortfarande tittar lite extra på sidorna gällande utbildning och studier, kanske kan det finnas någon rolig högskolekurs att gå framöver...

 
Just nu är jag inne på en resa i fotokonsten. Jag övar mig på att se saker från olika vinklar och vad det kan ha för betydelse för observatören. Precis som man gör som lärare med barnen, kanske det hänger ihop på något vis. Jag är amatörfotograf och har gett mig in på att fotografera en bild om dagen under 2014 på ett givet tema. Vi får se hur länge jag orkar och kan, det får bli en utmaning som en rolig grej, så länge jag har lust. Med min Iphone söker jag min egen bild och utmanar min egen konst. Vem vet, det kanske kan bli en fantastisk erfarenhet och en blivande hobby...

Jag har gjort många olika sorters resor på cykel, i bilar, bussar, tunnelbanor, båt, tåg och flyg...

 och på min resa genom livet har jag funderat över olika ordspråk t.ex. : "Ensam är stark" det är ett ordspråket har jag aldrig förstått mig på! 

Däremot "Delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är halv sorg." den kan jag skriva under på.
Ett annat motto jag försöker leva efter är Den gyllene regeln ("Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.") Enligt buddismen: Om man vill bli lycklig, måste man också hjälpa andra, eftersom ens egen lycka är beroende av andra. Det är inte konstigare än så. (Tenzin Gyatso, den 14:e Dalai Lama)


Vi måste alla ha mål och drömmar i livet men ändock leva här och nu och njuta av det som var dag har att ge oss. Göran som är min livskamrat sedan fyra år tillbaka, är en sann livsnjutare. Jag hoppas att vi har många år kvar tillsammans i resan in i framtiden... 

 
 
 
 

Fick en inbjudan på Fb om att delta...

Publicerad 2014-01-02 12:06:00 i Inlägg,

Nu ger jag mig på uppdraget #enbildomdagen2014 som Tobias Fischer startat upp. Igår var det självporträtt - ha, ha, ha ....fick detta uppdrag ca. kl 23.15 av en mycket god vän, skitkul men otroligt sent på nyårsdagen.... men kände mig genast manad att hänga på detta roliga experiment. Kastade mig upp ur sängen där jag sjunkit ner för natten. Fick till ett kort med min Iphone och med hjälp av dottern fick jag också till det där med # enbildomdagen2014 och tryckte på share. Ha ha ha... Kommer absolut inte att hinna/komma ihåg/klara/vilja fota ett tema varje dag men otroligt roligt kommer de bli de dagar jag hinner och orkar. Tycker dock det är fantastiskt kul med foton. Oftast säger ett foto mer än tusen ord.

En bild om dagen 2014
365 bilder på ett år, ett nytt tema varje dag, det är mitt, Tobias Fischer projekt under 2014. Syftet med projektet är att komma igång och fotografera mer till vardags och inte bara ”jobba” utan också dokumentera mina dagar, saker jag ser och personer jag möter. Det är ett välkänt faktum att övning ger färdighet. Målet med att utmana mig själv med det här projektet är att utvecklas som fotograf och kanske få upp ögonen för idéer och tekniker som jag idag inte använder nu.
Oavsett om du är yrkesfotograf eller inte så är det här ett sätt att bli bättre på att fotografera. Förutom detta kommer du att få en bilddagbok full av minnen från året som gått. Om du inte vill hitta på egna teman så får du gärna ta mina. Häng med! 365 bilder på ett år. En bild om dagen. Om du inte känner att du hinner ta en bild om dagen hela 2014 så kör två månader, en månad, två dagar i veckan eller kanske bara onsdagar. Posta bilderna på facebook, instagram eller twitter med taggen #enbildomdagen2014

Men som sagt – övning ger färdighet.


Och med den utmaningen kastar jag mig in i projektet...

Här kommer första bilden som var självporträtt

Dagens bild och tema är frukost

Häng på du också... 
De olika teman för dagen hittar du på:http://tobiasfischer.se/teman-2014/
 
 

Hur var ditt nyår?

Publicerad 2014-01-01 13:03:29 i Inlägg,

Har du nyårsångest? Är du sliten? Har du redan brutit ditt nyårslöfte? Eller vill du bara drömma om 2014?

Jag har under de senare åren insett att jag alltid har ett val, att jag kan välja själv hur jag ska hantera saker och ting. Att jag kan välja välmående och glädje, se de positiva sakerna istället för att gräva ner mig, aldrig älta saker som jag tidigare gjort i livet. Jag är inte ett självömkande offer som man kanske var i ungdomen! Att lära sig av misstag och tacka för erfarenheter som man gjort i sitt liv och sedan gå vidare är ett motto för mig.

I går valde jag att fira nyår med min älskade Göran genom att i lugn och fridfull anda, äta gott och dricka ett glas vin och sedan följa uppesittarkväll med Bingolotto på tv´n.

Därefter följde ett avsnitt av Mentalist ett höjdarprogram för mig och Göran. Lite spänning med ironi och med hjälp av de högt utvecklade observations färdigheter som Patrick Jane besitter genom att "läsa" människors sinnen. Han hjälper ett team av CBI agenter att lösa olika mord. Det yttersta målet för Patrick Jane i hans samarbete med CBI är att spåra upp mördaren känd som "Red John", som var ansvarig för de brutala morden på hans fru och dotter. Tack Patrick Jane för året som gått... uppkrupen i soffan framför tv´n med dig. Även om året som nu trätt in och jag ska tänka på att bli lite sundare i mitt levene så kommer jag inte att välja bort dig.

I dag är jag varken ångestfylld eller sliten och har inte heller hunnit bryta något nyårslöfte.

Nu ser jag fram emot 2014 med mitt positiva tänk. Jag är stark och jag tror alla kan klara mycket med lite extra vilja!

God fortsättning på det nya året och låt det bli ett fantastiskt 2014! Självklart står jag och kanske du själv för den personliga utveckling som det nya året nu ska ge mig /oss ... fortsätt att ha så kul som möjligt! <3


Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela