inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Så äntligen...

Publicerad 2015-07-31 16:25:58 i Inlägg,

Så äntligen låg den där… innanför dörren på hallgolvet…

 

Semestern var inte vad man hoppats på.... jag tänker framförallt på vädret när jag skriver detta. 

Värmen och solen har uteblivit helt vad jag kan se. Många av mina vänner undrar hur vi nu ska klara de kalla och grå månaderna utan solens härliga D-vitaminer... kanske vi borde ta kosttillskott i form av tabletter för att klara oss och inte gå in i djupa depressioner. 

Vad kan du då göra under de regntunga molnen om du inte vill söka dig utomhus… baka något gott, fixa till i hemmet, ta ett härligt skönt hemma-SPA eller kanske läsa...

Här kommer jag med ett förslag som kan roa dig riktigt. Speciellt om du känner till Halmstad och kanske till och med växt upp i denna stad under 70-talet.

Boken Mina fotsteg i ditt hjärta kan få dig att må riktigt gott.  Skriven av Bosse (för mig Bobo) Lidén, född i Halmstad men bor sedan några år tillbaka i Ystad. I hans debutbok förs du tillbaka trettio år i tiden, en riktig nostalgitripp där galna upptåg blandas med betydligt djupare tankar om skuld och ånger samt eftertänksamhet. Boken är fylld av en fantastisk humor och värme. Jag förs med lätthet tillbaka till mitt gamla Halmstad med gator och butiker med hög igenkänningsfaktor.

Smakprov: Trettio år senare.
"…Minnena slog emot mig när det gamla stationshuset dök upp utanför tågfönstret. De virvlade runt som flingor i yrsnö. Det kändes som om det var i går. På darriga ben klev jag av en yttre resa för att genast kliva på en inre. Tiden hade kommit för att äntligen lätta på en rygga full av gråsten.
Mitt hjärta slog som en knuten hand. Det tickade ett allvar i bröstet. Ett allvar på gränsen till högtidligt. Bokslut för gömda och glömda tankar, tänkte jag ironiskt.
Minnen kan göra ont. De finaste gör mest ont. Det var länge sedan. Men bara om man räknar år. Utan förvarning hade en sten fallit i floden och vattnet hade ändrat riktning i mitt liv. Ingenting blev någonsin detsamma igen för oss överlevare i klassen…"

Bosse Lidéns andra bok Skimrande ögonblick - och dagar i grått är skriven tillsammans med hans fru Solveig. Detta är en samling kåseri, berättelser vars innehåll är lika skiftande som livet självt. Boken bjuder på lättsamma humoristiska vardagshändelser, dråpliga episoder och missöden, samhällskritiska funderingar, barndomsminnen, berörande texter med en allvarsam ton samt mycket mer…

Smakprov:

Möte med en medmänniska
"Ibland kan två människor mötas av en slump. De känner inte varandra. Har aldrig ens träffats förut. Lever sin vardag på två skilda geografiska platser.
Jag satt på ett fik i Göteborg och hade min vana trogen fatet fullt av sötsaker. Det heta kaffet drack jag i små klunkar. Jag var ensam både vid bordet och på resan. Andra i min ålder gick i skolan denna gråa novemberdag, men jag hade bestämt mig för att färglägga dagen. Min busiga cykel hittade därför inte till gymnasieskolan. Istället ville mitt gratiskort på SJ ut och vädras. Jag lydde både cykeln och familjekortet som låg i min plånbok och resten kan ni räkna ut. Jag tog ett stickspår i livet.
”Får jag slå mig ner?”
Jag tittade upp från en halvt ifylld tipslapp och såg framför mig en äldre kvinna, kanske tjugofem, med en vädjande blick.
”Visst”, sa jag och tittade diskret omkring på de många tomma borden.
Hon sa inget först. Omsorgsfullt rörde hon om i koppen. Mitt första intryck kom fram till att det varken rörde sig om en galning eller en utflippad kvinna.
Så slog hon upp blicken. Fångade min i sin.
”Du tycker så klart att detta är knäppt. Det är knäppt. Jag har aldrig gjort något sådant här förut. Du såg bara så snäll ut.”
”Skenet kan bedra”, sa jag världsvant. Resten av kaffet hann bli kallt. Jag tog inte en klunk …"

Jag kan varmt rekommendera denna fantastiska författare som enkelt och naket skriver kåserier på ett ömsint och målande sätt.

Besök gärna även Bobos fantastiska blogg:  https://bosseliden.wordpress.com

Du kommer inte att ångra dig jag lovar.  Du får korta välskrivna inlägg med mycket humor blandat med djupa tankar.  Dessutom lägger han in vissa roliga bloggtävlingar mellanåt. :D 

Önskar er alla där ute skön helg och trevlig läsning <3

 

 

Vänner...

Publicerad 2015-07-28 15:25:54 i Inlägg,

Det är fantastiskt att ha goda vänner runt sig...
I glädje och i sorg finns de där och gläds eller kanske är med och stöttar när det är tungt och svårt. När du genomgår tuffa utmaningar formas starka band. God kamratskap genomsyras av  Attityd, Moral, Respekt, Ansvar och Trygghet...
Vänner ja, vem är vänner...  din livskamrat, familj, nära och kära, kollegor, jobbarkamrater, FB-vänner, bloggvänner, medmänniskor eller bara bekanta o andra jag ännu inte känner...  Vänner är änglar på jorden. 

”True freinds are like boomerangs.  They always come back when the wind is blowing right.”

I helgen har jag haft förmånen att omge mig med några av dessa...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi är här för att LEVA precis som buteljen säger.... <3 
 
 
 

Nu, nu äntligen!

Publicerad 2015-07-26 12:12:03 i Inlägg,

Som vi har längtat…

Och nu äntligen… höjdaren i sommar var att få välkomna Dan Reed och en härlig samling med människor för en minnesrik spelning – denne karismatiske man, delger sina tankar om världen vi lever i – glädje, hopp och förtvivlan, missbruk, känslor – på ett alldeles förtrollande sätt!

Och nu var det Göran och jag som hade fått bjuda in till denna fantastiska spelning.
Kan man bli annat än alldeles tagen av kvällens magi – min egen glädje blandades med alla härliga människor (vänner o bekanta, jobbarkamrater o andra jag inte känner) som uttryckte sin glädje och det fantastiska i att fått vara med längst ut på Söderpiren en sådan här kväll.  Jag kan inte annat än att känna en enorm tacksamhet.

 

Nedan följer en rad bilder från kvällen ute på Söderpiren…


Fore à year we waited...  And now finally ...  We had the honor to welcome Dan Reed into Söderpiren at the beach in Halmstad – this charismatic man, who shares his thoughts about the world we live in – emotions, abuse, joy, hope and despair – in a most enchanting way!

Personally, We had a marvellous evening –aur own joy mixed with all the lovely people (friends and other who We didn´t know by then) who expressed their delight of being a part of the evening. 


Here’s a flashback from the night. Feel the mood, feel good!


 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack alla för en fantastisk kväll....

Mat, skumpa och Roxette...

Publicerad 2015-07-22 23:32:14 i Inlägg,

Christoffer är i stan... Han behövde tanka på lite... Extra omtanke, några kramar av Mamma gör gott. När påfyllningen och mamma dosen är påfylld drar han upp för nya tentor och examensarbete i Luleå.  
Men först lite god mat på Heagård.  Härlig god lunchbuffé 


Jättegott!!! 

På kvällen sedan snikade vi till oss några låtar utanför Örjansvall där Roxette spelade för sin hemmapublik. 


När jag kom hem kunde jag dock lätt konstatera att balkongen gav lika bra musikupplevelse om inte bättre.  Dessutom han vi fira med skumpa och gratulera Zebbe till nya arbetsmöjligheter.  🍸👍🏼 🎉 stort Grattis! 
Nu laddar vi batterierna i natt och njuter av att få träffa alla underbara människor som tillsammans med oss ska få uppleva Dan Reed... 


På resande fot...

Publicerad 2015-07-22 23:12:30 i Inlägg,

I fredags tog sonen och jag bilen upp till Götegorg. Zebastian hade ett viktigt möte inbokat på eftermiddagen. Jag passade därför på att göra honom sällskap upp. 
Först slank vi in på det stora varuhuset som vi saknar i Halmstad, IKEA. Här fick jag köpt både det ena och det andra för att stajla sovrummet lite bättre. 

Så här bra blev det när vi sedan kom hem... 

Därefter åkte vi in till staden... Medan Zebbe gick på mötet vandrade jag runt lite.  
Jag hamnade så småningom vid gästhamnen där jag satt mig och njöt... Jag höll hela tiden mina tummar för Zebbe...
När vi möttes upp igen tog vi bilen upp till Alingsås, pappa och Birgitta tog emot. 
Här bjöds det på härlig god mat i mycket trevligt sällskap. Trevligt besök och mycket prat med goda lärarkollegor från Essunga kommun blev det också under kvällen. 
Innan vi åkte hem på lördagen han vi med ett mysigt cafébesök i Alingsås som är Sveriges cafétätaste stad.  Sedan bar det hem för att sätta ihop bänken... 

Dagens kvinnor reder sig bra själva... 👍🏼 

Carola på Solgården...

Publicerad 2015-07-16 20:08:34 i Inlägg,

I går spelade Carola på Solgården i Tylösand…

Helst av allt hade jag velat vara inne, stått framför scen och sett henne live. Folk får tycka precis vad de vill om henne, hennes ord och texter, vad hon står för, hur hon för sig osv. För mig har hon ändå rösten, rösten som är så mäktig…

Göran och jag bestämde oss för att cykla dit… Ibland tusentals andra snikna utan biljetter, stå eller sitta bland sanddynorna för att gratislyssna och kanske få en liten skymt av denna stora sångstjärna. Biljetterna var sedan länge slutsålda.

Med min kära brevbärare skulle vi "gena" genom stan för att snabbt komma ut på plats i tid… först skulle vi bara köra inom en kollega till Göran.  Som bodde strategiskt utmed vägen...

En brevbärare kan staden som sin egen ficka… även på cykel kan man tycka.  Men denna väg blev dock en senväg som nu kan anas med facit i hand… många kilometers omväg, men inte surade vi för det inte…  Ett glas vin eller två hann vi med hos den kära kollegan… God samvaro med mycket prat innan vi åter satt på cyklarna för att ta de återstående 5 km i motvind ut till Tylösand. Dock mycket senare än vi hade räknat med. 

Väl i sikte på Hotell Tylösand hörde vi Carola och hennes fans i låten ”Hej Mickey” 

Underbart är att ta sig runt Tylösand och mötas av ett jubel utan dess like…

Överallt i sanddynorna satt folk för att vara med när det händer. Och det händer ganska ofta under semestertider... Förra onsdagen var det Magnus Uggla som förgyllde scen till folkets jubel. Solgården är något alldeles speciellt under sommaren med en publik som visst är förväntansfull men även är ganska avslappnad och lugn i sitt semesterfirande.  Solgården fylls även på After Beachen flera eftermiddagar i veckan.
 
 

Många har skrivit på sociala medier idag att det var en toppenkväll och att den var magisk... och det var den säkert för alla dem som fick en plats framför scen.

Göran och jag fick vår magi på annat håll… samtidigt som Carola höll sitt lov med alla goa låtar av ”Det bästa av mig” såg vi också solen gå ner… i ett iskallt sandigt och blåsigt Tylösand.

 

I skorna hade jag säker 2 kg sand i vardera sko och vi frös otroligt…

 

Ändå tog vi varsitt glas rött på klipporna och tömde skorna innan vi satte oss på våra cyklar och cyklade hemåt med låten ”Fångad av en stormvind” i öronen.  

Det kan också vara magi… Magi att få en kväll tillsammans…  Göran & jag <3 

 

 

 
 
 
 

Stora Torg en guidning genom smaklökarnas värld...

Publicerad 2015-07-08 17:11:08 i Inlägg,

Vill du ha något att göra denna veckan? Besök International Street Market som nu är på plats på Stora Torg i Halmstad. Marknaden håller öppet onsdag till lördag, 11:00 - 22:00. 
Välkomna på smakprovning och guidning genom smaklökarnas värld. Australiensisk känguruburgare, katalansk skinka, eller äkta spansk paella. Smaker från ett 30-tal utställare från 15 länder trängs på Stora torg i Halmstad.
Det prisbelönta franskbaserade familjeföretaget Groupe Geraud France, grundat 1889, står bakom Internationell Street Market. Varje år arrangerar man fler än 200 marknadsdagar med spännande matupplevelser, där alla råvaror är färska och lokalproducerade i respektive land. Det bjuds på varm, tillagad mat, likväl som ostar, korvar, bakverk, choklad och massor av annat i mat- och ätväg. 
Sugen på marmelad?
Pasta...
 
ost...
 
 
 
Korvar och salami...
 
Mums!
Mat från Polen...
Godis i långa banor... 
 
Själv kom jag hem med dessa varor.... Älskar Italienska köket! 
 
 
 

Nu räknar vi ner...

Publicerad 2015-07-07 12:44:02 i Inlägg,

Nu räknar vi ner….

Snart, snart så är det vi som får stå som värdpar till en fantastisk efterlängtad konsert.

I slutet på juli 2014 fick vi uppleva något riktigt magiskt då vi var på housegig i Varberg.

Dan Reed spelade i vardagsrummet hos våra kära vänner Eva-Lena och Håkan i Varberg. 

 
 

2015 spelar DAN REED på Sweden Rockfestival, Gröna Lund, Liseberg och i vår regi. Vi har valt ut de vänner som vi tror skulle ha extra nöje av kvällen och nu i skrivande stund är vi ett åttital som kommer att träffas för en magisk kväll tillsammans.

Dan´s musik, texter och mellansnack är en fantastisk totalupplevelse som vi vill att fler ska få en möjlighet att uppleva och det är mig ett sant nöje att tala om att så kommer det att bli, en smått unik upplevelse med mina mått mätt.

Att få träffa o uppleva Dan Reed med fantastiska iakttagelser, känslor, upplevelser mellan låtarna gör ingen oberörd samtidigt som han lämnar spår efter sig av både glädje o kärlek! En man som idag har åsikter som jag helt sympatiserar med. 
Tack snälla, för all den glädje o tacksamhet i stunden som vi får dela med er längst ner mot havet vid Söderpiren.

 


Vi ses! 

Boulekväll i glada vänners lag...

Publicerad 2015-07-07 07:58:00 i Inlägg,

Ett härligt gäng samlade för god samvaro och boule....
vackert!
Banan måste skötas ordentligt...
Gissa vem som vann första?
 
Tjo ho!
Dags för lite paus...
och lite rött!
 
Sen var det dags igen...
 
Det var vi som vann andra....
Sedan blev det lite jordgubbar och glass...
 
 
 
Tack för en underbar kväll...
 
 
 
 

På utflykt med Särbon...

Publicerad 2015-07-06 16:32:00 i Inlägg,

Nu är vi inte längre sambos.... Göran och jag, utan särbos.
Det känns mycket konstigt! Vi älskar varandra men familjesituationen just nu är sådan att vi har valt att flyttat isär. Vi hoppas att när allt lugnat ner sig att åter kunna bo tillsammans... Detta kan bara tiden utvisa.  
 
På utflykt med Särbon...
 
Bara en liten åktur ut från Halmstad stad ligger detta paradis... 
 
 
Heagård är en stor ladugård i sten på den vackraste plats strax utanför Halmstad.
I denna magiska miljö har de skapat en mötesplats för livsnjutare. Den stora byggnaden med anor från 1600-talet rymmer restaurang, galleri, bageri, café samt kläd-, delikatess- och inredningsbutik. Utanför dörren finns en stor park för konserter och grillkvällar. Hit kan du komma för en naturskön fika, en magisk middag eller en större konferens.
 
 
 
 Ja en liten fika behöver vi nog...
 
 Mums!!!
 Oj, vilken snygging.
 
Hoppas att hamna här vid fler tillfällen... kanske redan på torsdag?
 
 
 
 

På vandring genom stan...

Publicerad 2015-07-06 15:36:00 i Inlägg,

På vadring genom stan...
Någon som vet vad detta huset döljer?
 
Jodå! Här har vi...
 
Och här har vi Kulturens Hus...
 
– Det är själen som gått in i väggen och tittar ut.  Karolina Falkholt 
Vi han även med en film...
Jag skrattade gott!
 
 
 
 
Dags för en sista middag tillsammans...
 
 
 
Tack min älskade son för att jag fick uppleva Luleå! 
 
 

Skärgården i Luleå...

Publicerad 2015-07-06 15:16:00 i Inlägg,

Vad ska vi hitta på i dag då.... Vi tar båten ut!
 
Vilken fantastisk skärgård Luleå bjöd på...
 
Här ligger Luleås stolta isbrytare
 
 
 
Välkommen till Sandskär...
 
 
 
 
Lite lunch behöver vi...
 
Mums!, tyckte Coffe.
Denna tallrik var min...
På promenad 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för en fantastisk dag...
Tillbaka i Luleå
 

Gammelstads Kyrkstad

Publicerad 2015-07-06 14:58:00 i Inlägg,

Välkommen till Luleå och Gammelstads Kyrkstad
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt fascinerande att se dessa små röda stugor som är uppbyggda kring kyrkan.... 
Dessa används fortfarande på tradiotionellt vis. 
 
 
Oj! titta vad vi hittade här...
 
 
 
Mums!!!
 
 
 
Friluftsmuseet Hägnan...
 
 

Framme i Luleå!

Publicerad 2015-07-06 13:07:18 i Inlägg,

Så var jag då äntligen framme i Luleå för att få träffa min store pojk...
 
Här trivs han bra i teknikens centrum...
Välkommen in för att se lite av min vardag...
 
En jetmotor...
 
 
 
Intill universitetet finns Teknikens hus, hit kan barn och ungdommar komma med sina klasskamrater eller föräldrar för att inspireras och bygga upp en kunskap om teknik. Intressant nu när jag ska bli en första del av denna process i och med min nya anställning på Teknikförskolan i Halmstad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Spännande att få ta del av all teknik
 
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela