inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Konst och inspiration...

Publicerad 2015-10-31 14:27:46 i Inlägg,

I dag tog vi cyklarna för att ta oss runt på en liten konstrunda i stan. Vårt mål var egentligen att finna lite inspiration och kanske även hitta en utsmyckning till köksväggen hemma. 

Cyklarna styrde vi först ner mot Söder och Galleri 70 där vi strosade runt och insöp målningar och andra konsutsmyckningar. 
 
Här nedan kan du ta lite del av allt som fanns på väggar och i utställningen...Detta var en vägg som föll mig i smaken
Målningarna är gjorda av Susanne Hyll. 


Har man en så där 8-15000kr liggande utan att veta riktigt vad man ska göra av dem så kan man fylla en vägg med färg. Sedan satte vi oss åter på cyklarna och fortsatte vår konstrunda... 
Höstfärgerna är alldeles magiska ute just nu. 🍁🎃🍁

Ha en fantastisk All Helgona helg, jag tänder mina ljus i kväll 🕯 och tänker extra på dem som gått över och nu finns som hjälp och stöd i våra tankar... ❤️ kram på er! 

Norrköping och rikskonferens i Teknik

Publicerad 2015-10-13 22:40:19 i Inlägg,

Tidigt, tidigt tog jag mig en dusch i går morse för att vakna till... klockan fem gick nämligen tåget upp till Norrköping för Rikskonferensen i Teknik 2015! 

Öresundståget både visade sin kärlek till oss samt klarade av att hålla tidtabellen.


Så resan upp gick fin fint, även med SJ.  För att inte timmarna skulle segade sig fram alltför mycket var det på plats med lite frukost samt lite humoristisk kåseri, berättelser vars innehåll lika skiftande som livet självt.  

I Norrköping löste första dagens föreläsningarna av varandra och ju längre dagen gick under måndagen desto svårare var det att hålla upp ögonen. Tillslut var jag tvungen att ställa mig upp för att inte dåsa till. Inte alls så att innehållet på något sätt var tråkigt eller så utan den tidiga morgonen hade satt sina djupa spår då vi så lugnt ska sitta still som åhörare.  Jag är inte van att sitta still så här under hela långa dagar.  I normala fall är det full rulle med aktivitet och barn från tidig morgon till sen eftermiddag/ kväll. 


Jag måste säga att gårdagens höjdpunkt var nog ändå föreläsningen om Teknik och sagor. Här kan jag också få bekräftelse på att jag gör ett jäkla bra jobb själv. 

Halmstad kommun kostade även på oss varsitt eget hotellrum, inte dåligt må jag säga! 😃👍🏼 tack snälla! 
Lite anekdoter från 1945 fanns på plats på väggarna...  Vilken av filmerna låter mest intressant?

Väl på rummet fanns det tid för en stunds avkopplande och vila under en timma, sedan var det så dags för supé med underhållning och dans. 

Dansen hoppade jag men maten var mycket god.... 


Norrköpings egen Joe Labero eller Tobbe trollkarl underhöll med magiska trick sedan skrek min kropp efter vila och jag kunde nästan höra Galenskaparna sjunga... Säng säng säng innan jag kunde krypa ner på hotellrummet. 

Efter en fantastisk hotellfrukost var det dags... En härlig promenad sedan var vi på plats. 

Tisdagens föreläsningar var även dessa mycket bra och utvecklande inom ämnet Teknik. 


Jag kan konstaterar att den personliga utveckling har stimulerats ytterligare och jag känner mig nu åter laddad att teknikutmana barnen hemma på förskolan i Halmstad.   

Höll SJ tidtabellen??  Jo då!!! Och sista biten åkte vi med Krösatåget. I sakta mak glider rälsbussen in på Halmstad station.   Där väntar min Göran ❤️ Håller SJ tidtabellen???

Publicerad 2015-10-11 20:41:00 i Inlägg,

Då var det dax att packa igen... Den här gången blir det dock den lilla väskan som packas. Tidigt, tidigt redan klockan fem i morgonbitti går tåget upp till Norrköping för Rikskonferensen i Teknik 2015! Två byten på vägen.
Nja, kanske inte på vägen, tåget måste ha räls under... hi hi :D
 
 
Vi är fyra kollegor och vår förskolechef som reser upp för att ta del av föreläsningarna. Här ska vi inspireras, diskutera och ta del av olika möjligheter. Tanken är givetvis att utvecklas inom ämnet Teknik. 
 
Jag ser det som en stor förmån att få åka ut på mässor så här, både i personlig utveckling och i att stimulera och utveckla vår verksamhet på förskolan ytterligare. 
 
Jag hoppas att jag med lätthet kommer att ta mig upp ur sängen vid fyratiden i morgonbitti så jag inte missar tåget. Jag har en fantastisk man som går upp för att köra mig till tåget även om han har sovmorgon.
 
Tummarna håller jag dock för att SJ kan hålla sina tider så att vi kommer upp i tid till Norrköping med tåget och inte åker i onödan och missar några föreläsningar. 
 
Vad tror du, håller SJ tidtabellen??  
På tisdag, sen kväll vet vi hur det gick... 
 
Ha en bra vecka 💖
 
 
 

Funderar ni på att gifta er under semestern?

Publicerad 2015-10-01 06:50:00 i Inlägg,

Jag vaknar och vänder mig mot det öppna fönstret med utsikt över badviken Cala Gran i den underbara lilla byn Cala D ”or på Mallorcas östkust, där jag befinner mig sedan 6 dagar tillbaka.
 
 
 
Utsikten är helt fantastisk, den ljumma brisen med lukt av hav och bougainvillean klättrar uppför hotellets väggar.
 
 
Bredvid mig i sängen sover fortfarande min nyblivne make. Jag njuter av att se på när han ligger där och andas tungt. Jag tar själv ett djupt andetag och förstår att det är så här kärlek doftar. Livet kan inte vara bättre än så här, om jag kunde skulle jag frysa detta ögonblick för evigt. 
 
Vissa val är självklara här i livet. Det är att jag vill dela min framtid med denne man, min stora kärlek… Göran. 
En turbulent sommar har stärkt oss båda i vår stora hängivna kärlek till varandra…   
 
Mallorca, denna vackra medelhavsö blev så vårt eget paradis, här blev vi efter dryga 5 år tillsammans man och hustru. I Svenska kyrkan, Palma de Mallorca, vigdes vi den 30 september. I det fina kyrkorummet med endast prästen Tobias Nellvik och Yvonne som är kantor i kyrkan som vittnen. 
 
 
 
Det har blivit ganska populärt att gifta sig utomlands. I många av våra kyrkor runt om i världen kan man vigas… På vissa platser kan präster i Svenska kyrkan viga enligt svensk lag. Varje år väljer ca 170 svenska par att gifta sig i Svenska kyrkan på Mallorca. Och nu även vi…
 
 
 
Vi har våndats från och till om vi skulle tala om för våra älskade barn, vår familj, våra nära och kära vänner… Får man, kan man, bör man????  Är vi egocentriska? 
OOOO nej då! 
Vi kom så småningom fram till att detta var en sak mellan oss, mig och Göran… En stark kärlekshandling som vi ville värna om, en sann själslig stund av upplevelse där vi ville bli ett.
Man får tycka vad man vill om detta… och det gör säkert många.  Men vi menar inget illa med vår handling.  Vi delar gärna vår lycka med alla… men valde av kärlek och tro att detta var det rätta sättet för oss. Vi hoppas av hela vårt hjärta att alla våra nära och kära kan ha tillit och acceptans för att detta var rätt beslut för oss.  För vi vet att…
 
Kärleken är tålmodig och god. 
Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. 
Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. 
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.
(1 Kor 13:4--7, 13)
 
Och det kommer fler dagar… där familj och vänner är med i vår kärlek och vår gemensamma lycka.  Champagnen väntar även där hemma.  
 
 
 
Här kan ni lyssna till min och Görans låt som följt oss under våra 5 år: 
 
 
 
”Have I told you lately that I love you?
Have I told you there's no one else above you?
 Fill my heart with gladness, take away all my sadness
 Ease my troubles, that's what you do”
 
 
 
Vi kan varmt rekommendera en vigsel i Svenska kyrkan, Palma de Mallorca… Kyrkan ligger centralt i området el Tereno i Palma, staden är riktigt gammal med en härligt mysig atmosfär.
 
 
 
Funderar ni på att gifta er under semestern? 
 
Observera att det krävs olika handlingar beroende på om det gäller vigsel enligt svensk lag
Följande handlingar ska tas med till Vigsel enligt svensk lag i utlandet:
- Pass eller annan giltig identitetshandling t.ex. nationellt identitetskort
- Intyg om hindersprövning och intyg om vigsel utfärdat av Skatteverket efter ansökan.
- Blankett för kyrklig handling/vigsel, beställs i hemförsamlingen.
 
 
I bröllopsgåva från kyrkan fick vi ett medlemsskap i Svenska kyrkan på Mallorca 
 
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela