inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Tjejträff...

Publicerad 2015-01-31 15:46:00 i Inlägg,

När jag fyllde 50 år i oktober förra året fick jag ett födelsedagskort på posten… kortet var från mina gamla vänner från Plönningeskolan -84. De ville fira mig och Iréne även hon nybliven femtioåring, så i helgen skulle vi vara förberedda. 
 
I veckan fick jag en packlista på sms…

Hej! Packlista: sovsäck eller lakan, badkläder, mössa, vattenflaska, badtofflor, badlakan. Jag hämtar dig vid fyra på fredag på Hagtornsvägen. Kram 

Kort och koncist meddelande. Jisses vad spännande, jag hade mina aningar skulle de bli infriade eller hade jag gått bet… :D 

Så blev jag då hämtad utanför dörren av Eva-Lotta med bil. Packningen stuvades in i kofferten. Sedan bar det av norröver. Snön började falla lite lätt och mörkret föll sakta över skogsvägarna där även gradantalet skönk ner mot några få minusgrader. Efter ca en timmes körning stod det helt plötsligt en liten marschall vid vägkanten, intill en liten sjö, här svängde vi av vägen, vi hade nu nästan nått slutmålet. Ett par hundra meter upp för en liten backe och där... kunde nu skönjas ännu fler marschaller, och där låg den... en liten röd härlig stuga på uppe på krönet. 

Alla ”flickorna” var samlade… Tjejerna från -84 Äntligen! så roligt…

Anette tog emot oss i en charmig stuga de hyrt över fredag-lördag… med snapsen i hand bjöd hon in alla med ett härligt varmt välkomnande. 

Granskottssnaps och lite tilltugg 

Ett fantastisk matbord med massor av god mat langades upp i den trivsamma stugan. 

 
Sedan kröp vi ner i badtunnan, där vi satt och mös och skvallrade om allt som hänt sedan sist.. mycket kunde avhandlas må ni tro. 
Därefter lite god härlig efterrätt och fortsatt härlig samvaro och skitsnack till sena kvällen innan vi kröp ner i varsin säng för natten. Så mysigt att få vakna upp till tjejernas prat om ditt och datt på morgonkvisten. Efter en härlig frukost tog vi en uppfriskande förmiddagspromenad innan det var dags att lasta in packningen i bilen för hemfärd. 
 
Tack alla tjejer för en fantastisk 50 års present. Hur härligt som helst! 

I sommar är det dags för den yngsta av oss att fylla 50 jämt, då får vi chansen att träffas igen. 

Stor kram till er alla. <3 

 

 

 

 

Med intåg in i vabruari...

Publicerad 2015-01-30 11:19:00 i Inlägg,

I går var jag upp på lungröntgen, besked får jag väl vänta på kan jag tro. Läkarna har säkert mycket att göra nu när vi kommer in i vabruari. Februari är tydligen den månad då det tas ut mest vab i Sverige, med andra ord, barn är som mest sjuka då. Jag kan tycka att ”mina barn” på förskolan har varit snoriga och hostiga under hela nov, dec och jan också. Det är inte konstigt att jag inte har återhämtat mig utan ständigt åker på det ena efter det andra som sätter sig på min andning. 

Nu när jag ändå var uppe på sjukhuset för att rönta mig passade jag på att ändra min tid till mammografin så att jag även tog det under samma förmiddag. Två flugor på smällen… Jag tycker det är en fantastisk förmån vi har att få bli undersökta så här. 

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor. Risken för bröstcancer ökar med åldern. Men får man diagnos tidigt finns en bra chans att bli frisk. Mammografi är en av de vanligaste röntgenundersökningarna i Sverige. Varje år genomgår 1 miljon personer undersökning med mammografi. Det kan kännas obehagligt och göra ont en kort stund. Medan sjuksköterskan pressar ihop ditt bröst för att bilden ska bli tydligare och stråldosen lägre. 

Från det år du fyller 40 till och med det år du fyller 74 år får du en kallelse hem med 1,5 till 2 års mellanrum. 

Tack för det… 

 

Du får lägga ett bröst i taget mot en skiva. Skivan omvandlar röntgenstrålen till en bild. Sjuksköterskan pressar ditt bröst så mycket det går mot skivan, för att bilderna ska bli så tydliga som möjligt. Men det är det värt!

Jag passade på att smita in på stan en sväng… Längtar så otroligt till våren! 

Köpte med mig färskt härligt te från teboden på Klammerdammsgatan. Frågar ni mig så finns det absolut godaste tet här. Denna gången köpte jag med mig Januariblandning och Lalasalama.

 

Thé är en fantastisk dryck som passar vid alla tillfällen. I butiken har de ett stort sortiment på ca 170 sorter, och de flesta blandar de själva. I utbudet har de svart, grönt, rött & vita théer samt även en del örtthéer.
Några av deras leverantörer är Johan & Nyström, Kahl´s och anrika Sibyllan i Stockholm. Gör gärna ett besök! 

 

Gick vidare på stan och slank in i en av skoaffärerna och hittade ett par härliga vårkängor som hade passat kanon till min nya dress som jag ska ha med till Rom. Lite dyra kan tyckas, måste fundera på detta… men ju mer jag funderar desto mer tycker jag om dem, måste nog ta mig in till stan endera dagen och köpa dessa. 

Väskan hittade jag dock på Ålens passar även denna för en härlig vår/sommardag i Italien. 

 

Samt två fantastisk fynd, underbara toppar (gjorda i Italien) att ha med på resan… 

Nu är jag taggad för att våren ska göra sig sitt inträde.. 

Då kom vintern med snö och kyla. Typiskt! 

 
 Min stackars gubbe tyckte det blev lite kallt att cykla hem... <3 
 
 
 
 

Smarta budgettips till balkongen

Publicerad 2015-01-27 16:13:00 i Inlägg,

I Aftonbladets hemmatidning har det tidigare funnits 40 kreaktiva idéer för din balkong...
http://bloggar.aftonbladet.se/hemmafix/2015/01/40-kreativa-ideer-for-din-balkong/
 
            
 
I tidningen kan jag läsa: Trots snön utanför fönstret så nördar jag just nu loss på Pinterest efter smarta balkongidéer. Både när det gäller möblemang och smarta odlingslösningar. Precis så känns det just nu för mig också. Här sitter jag med ännu en sjukskrivningsvecka och har inte så mycket att göra mer än att vila. Ska dock in med mina lungor till röntgen på torsdag sedan hoppas jag att äntligen på besked så att jag kan få börja jobba på måndag i nästa vecka. 
Inspiration och idéer till balkongen är då ett fantastiskt sätt att få tiden till att gå samtidigt som jag vilar min kropp. 
 
Åtta smarta budgettips för balkongen hittar jag: 
1. Grunda med en fin plastmatta det ger en ombonad känsla. Japp det får det bli!
2. Satsa på fleråriga växter, det blir billigare på lång sikt. Självklart givet för mig...
3. Skapa växtvägg, fyll krukorna med generösa hängande växter. Snyggt!
4. Sy kuddar... Nja vi får se... men våra vita filtar ska med ut på balkongen. 
5. Använd självbevattnare... tja!
6. Fynda på loppis, blocket eller myrorna, måla om det ger en personlig och skön känsla... kanske!
7. Vindskydd,  Japp!
8. Blockljus i glasvaser, så har du vindskyddade ljuslyktor. Perfekt för oss ljustokiga! 
 
Eftersom vår nya balkong är så pass stor som den är får vi plats med vår befintliga möbelgrupp. Dynorna går i rött så jag har tänkt att vår balkong kommer att prydas av en stor härlig röd matta. Kanske inte så lätt att få till men börjar jag söka redan nu hoppas jag kunna finna den till rätt tid. Rusta har röd/vit-randiga plastmattor i olika storlek som ser helt okej ut.
 
 
 
Vi kommer även att ta med oss tre st magnolier som står i krukor och väntar på att bli flyttade. Även en härligt doftande lavendel ska få pryda balkongen. På tork ligger också olika fröer som ska ner i jorden lagom för att sedan kunnas sättas ut i början av maj.  Våra solstolar även dessa i rött kommer att göra sig fint i ett av hörnen på balkongen. Jag kan redan nu känna att det kommer bli fantastiskt att få pynta och få till det precis så som vi vill ha det.... mysigt, mysigt ska det bli, mycket grönt och lummigt. Jag är även på jakt efter hyllor där vi kan låta kryddväxter och annat grönt få ringla sig ut längst med väggen. Ja, jag kan se det framför mig... på den balkongen måste man kunna trivas. Nu är det upp till oss att få till det så... 
 
                    
 

                      Stå ut – snart smälter snön och det blir vår. Kämpa på!

 

Balkonginspiration

Publicerad 2015-01-25 19:24:10 i Inlägg,

Det jag kommer sörja i och med vår flytt är tillgången till trädgården.. lyxen av att kunna njuta av grönska och sol på vår altan, gräsmatta och vår gigantiska inglasade altan. I den nya lägenheten finns dock tillgång till 2 balkonger varav den ena är riktigt stor och fin. Jag ser redan framemot att få inreda dessa. Jag tänker mig att de ska bli som extra rum som man kan mysa på långt in på hösten. 

Det finns många bloggar man kan gå in på när det gäller att få inspiration till balkonginredning dessutom lättar det lite i den grå vardagen när man kan tända lite ljus och sitta och drömma sig bort en stund... låta fantasin skena iväg och vipps är vi snart där... 
 
 
Längtar så! :D 
 
 
 

Paketöppning

Publicerad 2015-01-25 19:17:54 i Inlägg,

Så spännande det var att få plocka upp innehållet i paketen som kom på posten i fredags.

 
och där ligger de så fint... som jag har väntat. 
 
 
Vilken lycka... nu ska det bara in med programen som jag inte kan vara utan.

photoshop.html.png 

Photoshop, nu ska här skapas otroliga bilder med världens bästa program för bildbehandling och världens bästa dator.      Zebastian snabba dig hit och hjälp mig att få in programet. 

 

 

Sjukskriven igen…

Publicerad 2015-01-22 13:52:00 i Inlägg,

Andningssvårigheter, slem och hosta tycks aldrig ta slut denna vinter. Nu har läkaren skrivet ut hostmedicin med morfin samt en remiss för lungröntgen. Hon hoppas även denna gång på att jag ska bli bättre och har satt upp ett återkopplingssamtal om två veckor. Jag ska givetvis fortsätta med mina astmamediciner som nu har blivit till ett gediget apotek. Blir det trots detta inte bättre ska jag skickas över till Lungkliniken som då ska vara proffs på detta.  

Ja ni hör ju…  Jag är snart inne på mina tre månaders förkylningssymtom och det tycks inte ge sig… Längtar så efter värme och ljus och lättnad för andningen. Barnen på arbetet som ständigt snorar och hostar underlättar inte i min läkning precis, det tycks bara gå runt, runt.

Så vad gör man när man sitter här hemma i lugn och ro? Hamnar framför datorn och hux flux har man gjort av med massor av pengar…

Min efterlängtade drömdator har nu beställts och förhoppningsvis finns den för leverans till mig redan under morgondagen… :D

MacBook Pro

Jag har valt modellen med 15 tumsskärm där jag snart kan se mina högupplösta bilder med ännu större detaljskärpa. Retina-skärmen minskar reflexer samtidigt som den har otrolig bildkvalitet och färgåtergivning.

Dessutom köpte jag även till en Ipad air 2. Så nu kan allt samarbeta med varandra, mobil, dator, surfplatta och tv.

 

Måste erkänna att jag blivit frälst på Mac både när det gäller deras fräscha design men också för de otroligt flexibla och fantastiska funktioner där prestanda och kvalitet överglänser andra märken totalt.

Låter kanske som jag brukar shoppa loss totalt… Men nej, det är en efterlängtad present till mig själv. Göran tyckte att jag kunde unna mig denna nu när vi sålt huset. Vilken fantastisk man! 

Kanske hade han en baktanke vad vet jag? 
Tror dock han vill lägga beslag på min gamla Toshibadator för eget bruk. Hi hi :D 

 

Fullt upp...

Publicerad 2015-01-19 18:22:46 i Inlägg,

Otroligt vad tiden går fort.... 
Vad gör jag då, undrar ni nog, varför hinner hon inte skriva här på bloggen. 
Jo då allt går i ett farligt fläng... vi sorterar allt från foton, gamla leksaker, kläder... ja rensa i röran innan flytt.
Vad vill vi ta med till det nya och vad är absolut helt onödigt att flytta med... vi rensar hårt. 
Allt går tydligen också att sälja. FB har loppissidor där allt möjligt kan byta ägare. Vi säljer barnböcker, bokhyllor, skrivbord, sängar och gamla filmkameror, frimärkssamlingar och ja allt du kan tänka dig. 
 
Så ska man hinna jobba också... ;D 
 
Jag tog mig tid när fotona var framme att göra detta collage 
 
 Tänk vad tiden går... tänk att vi redan har hunnit halvvägs genom livet! Jag och Göran <3 
 
Vi har även hunnit beställa en resa... någon som kan gissa vad det bär iväg under april månad? Vi firar 5 år tillsammans Jag och Göran. <3 
 
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela