inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Levande konstverk

Publicerad 2014-05-30 18:09:00 i Inlägg,

Taklöken – levande konstverk

Lätta att odla och vackra att arrangera.

Taklöken är en kravlös och torktålig liten växt, som snällt växer på de mest konstiga ställen.

Vi försökte ta ut svängarna och forma små skulpturer eller andra gröna ”konstverk” av taklöken och andra sedumväxter för att få en smakfull framsida… Vi får väl se vad det kan bli av allt.

Taklök - sempervivum finns i olika sorter! En liten växt med stark personlighet, som jag verkligen gillar att titta riktigt nära på. Nu har vi satt ett stor krukfat med taklök intill uppfarten, och är lika glad varje gång jag kommer hem av att se dom trängas där.

Och så slipper man ju vattna också! Bra växter för blåsiga ställen...

En stooor fördel att skötsel av dom är minimal om man kan ha dem i många krukor:-)

 

 

Jag har bestämt mig! Det blir inga fler bilder ... jag tar paus

Publicerad 2014-05-30 09:55:00 i Inlägg,

Jag har bestämt mig! Det blir inga fler bilder ... jag tar paus från #Enbildomdagen 2014... kanske återkommer jag i höst med bilder med speciella teman. Vi får se...
 
Men var inte orolig det blir definitivt fler bilder... bilder jag själv känner för att ta... bilder jag inte behöver för något speciellt tema, foton som jag känner har känsla för just mig själv, här och nu och som kanske kan tilltala någon annan också. Bara för att jag vill. 
Syftet med projektet var att komma igång och fotografera mer till vardags och inte bara ”jobba” utan också dokumentera menar Tobias Fischer (yrkesfotograf) saker jag ser och personer jag möter. Det är ett välkänt faktum att övning ger färdighet. Målet med att utmana sig själv med det här projektet är att utvecklas som fotograf och kanske få upp ögonen för idéer och tekniker som man kanske inte har använt tidigare.

Oavsett om du är yrkesfotograf eller inte så är det här ett sätt att bli bättre på att fotografera. Förutom detta kommer vi att få en bilddagbok full av minnen från året som gått.  365 bilder på ett år. En bild om dagen. Om du inte känner att du hinner ta en bild om dagen hela 2014 så kör två månader, en månad, två dagar i veckan eller kanske bara onsdagar. Tanken är att posta bilderna på facebook, instagram eller twitter med taggen #enbildomdagen2014

Och visst har jag utvecklats som fotograf... det kan jag själv se... och jag tänker nog på ett annat sätt när jag tar bilderna...  Men lite av lustfylldheten har gett med sig en aning... jag behöver vila... vila i att ta vilka bilder jag vill.  

Så håll till godo här kommer de sista bilderna från de olika teman, 150 st blev det sammanlagt fram till dagens bild (januari -maj). 
 
 
Bild 132: #idag Ömsom sol, ömsom regn... Barnen var dock glada
 
 
Bild 133: i fickan 
 
 
Bild 134: #hemma
 
 
Bild 135: #hud
 
 
Bild 136: #dröm 
Vi har alla många drömmar inom oss. Tänk om alla fick vara friska och leva med hälsan i behåll, leva i fred i en värld där kärlek kunde råda. Att alla fick vara just det som de själva vill vara i sitt högsta potentiella... Vilken fantastisk värld ❤️
 
Bild 137: #klocka Klockan 3 fika... 
Bild 138: #stig
 
 
Bild 139: #kort
 
 
Bild 140: klockan 19 
Kvällens solstrålar smeker naturens blomning...
 
 
Bild 141:#gömda 
Allt för länge gömda i skorna...
 
Bild 142: långt borta 
 
Bild 143:#ljus
 
Bild 144: ord på S 
 
 
Bild 145: #hjälte  I Halmstad har vi många superhjältar vissa av dem kommer farande på cykel... 
 
 
Bild 146: tre saker 
 
 
Bild 147: favorit
Jag älskar havet! Havet under årets alla månader... Stilla ro och nära eller stormar och gäss. Isflakens klingande vädjan och solnedgångarnas ljus.
 
 
Bild 148: #ärtor 
 
Bild 149:  # känsla
Carolina Falkholts graffitikonstverk heter Pi och mitt emot stadsbiblioteket i Halmstad. Gesten som handen signalerar kan läsas som en välsignelsegest, en talargest eller en handuppräckning, men konstnären har hämtat den från teckenspråket där Pi är ett förstärkningstecken, som i ”jag gillar verkligen graffiti”.
 
 
Bild 150: #kläder....
Min kära sambo Görans uniform sedan 1982... Snacka om att gå i samma kläder ;D  
 
 
 

Demokrati och medbestämmande.

Publicerad 2014-05-26 16:31:03 i Inlägg,

Jag kände att jag med stolthet fick göra min röst hörd i går.  Att gå till vallokalen och på ett demokratiskt sätt kunna välja och visa vad jag står för var en självklarhet för mig.   

Det var även min plikt i vårt demokratiska land att visa vad jag inte kan acceptera och vad jag inte vill att mitt land ska stå för.

Respekt, demokrati och humanitet är ord som är stora i vårt land… åtminstone ett tag till… men hur ser det ut i framtiden?

Valdeltagande i vårt land till EU-parlamentet var endast: 48,9%  och in röstades fientlighet och rasism.

Är det är den framtid där våra barn ska vara med och styra och deras barn likaså…

Kan det bli det ett land med minskad jämställdhet, gränskontroll och isolering och stoppad invandring.  

Blir det ett Sverige med djupare klyftor och hårdare konflikter?

Vårt likabehandlingsarbete med öppenhet och allas likavärde oavsett kön, sexuell läggning, religion, etnicitet blir det upprivet och kvar finns bara spillror av vårt värdegrundsarbete?  

Att rösta blankt är förvisso en konstig manöver, men det innebär ändå att man utnyttjar sin rösträtt.

Fast att inte rösta alls är bara oförskämt och dumt.

Det spelar ingen roll om valet handlar om att påverka Europa, nationen Sverige eller kommunen där man råkar vara folkbokförd. Att med sin röst kunna påverka är en lyx och ett privilegium. Att tacka nej till att rösta är lika korkat som att tacka nej till champagne, betald semester, snabbare bredband eller en dans med balens drottning menar Anders Westgårdh på Aftonbladet.

Personligen skulle han skämmas ögonen ur sig om han inte röstade. Och där håller jag med: Även jag skulle känna mig dum. Som om jag faktiskt inte förstår innebörden av demokrati och medbestämmande. Nonchalant, som om jag faktiskt inte bryr mig om hur samhället och omvärlden utvecklas.

Och det svårt att föreställa sig framtiden. Kanske är det därför vi så ofta drömmer om en framtid som redan har varit.  Det var bättre förr.

Malena Ernman menar att när man ser Sverigedemokraternas sentimentala drömbilder om ett annat, lyckligare Sverige, med bullerbybarn på grusvägen, eller en lintott på sensommarängen, så är det lätt att låta tankarna fara i väg till soliga barndomsdagar i folkhemmets trygga famn.

Därför måste vi hela tiden påminna oss om att det var annorlunda förr. Inte oskyldigare. Och definitivt inte bättre. Tvärtom.

Sedan Malena var liten har rasisterna, nationalisterna, fascisterna varnat för den stundande undergången i Sverige. Massinvandringen.

De sa att vi inte skulle kunna gå på våra gator om tjugo år. Våldet och de ihjälsparkande invandrargängen skulle styra städerna. De fick fel. Det dödliga våldet har faktiskt gått ner sedan dess. Trots att vi är en miljon människor fler i Sverige.

Och när de säger att politikerna är skit så säger de förstås också att vårt gemensamma samhälle är skit. För vem behöver utbildning, nationalekonomi, konst eller forskning när man redan har svaret på alla problem? Det är invandrarnas fel, det var bättre förr, politikerna är skit, partierna är skit, samhället är skit och nej!

Men är detta sanning? Marlena menar att hon inte håller med och det gör faktiskt inte jag heller.

Utveckling är nämligen kärnan i människans natur.

Vi söker oss till varandra, vi samarbetar, vi enas, vi löser problem och vi utvecklas. Det är människans natur att alltid bli bättre. Hon tror nämligen att vi alla, trots våra brister och tillkortakommanden, gör precis så bra ifrån oss som vi bara kan och jag kan bara hålla med.

Hon avslutar artikeln med att: Vi tror alla på olika saker men vi är överens om att det krävs oändligt mycket hårt arbete, kunskap och samarbete för att lösa problemen som vi står inför. Vi gillar olika partier och vi gillar olika lösningar men vi hör ihop.

Alla vi som vet att invandring inte är en kostnad utan en väldigt lönsam investering. Vi som vet att mångfald och mångkultur är den självklara vägen framåt.

Vi som gillar olika.  Tack Marlena! för dina ord. 

 

GODA SKÄL ATT VÄLJA EKO

Publicerad 2014-05-16 13:36:43 i Inlägg,

Jag läser rakt upp och ner på mjölkförpackningen… det är barnen på förskolan som ber mig läsa. Vad står det här? frågar de allt som oftast när vi sitter och äter lunch tillsammans. Det är bilderna som kanske väcker deras nyfikenhet men det är ofta texten de vill åt. Ibland frågar jag om de känner igen någon bokstav eller siffra på förpackningen. Men oftast vill de att jag ska berätta först… vad betyder alla de där bokstäverna och hur ska vi tolka orden och meningen i dem idag… Här gäller det att vara den där medforskande pedagogen och läraren där både allmänkunskapen sitter ganska bra men också vara den som när intresse föds kunna leda och lotsa dem rätt,  inte döda de där nyfikna hungriga barnen som vill ha svar på allt.

Även i dag har deras intresse växt av bilderna på Arlakartongen. I texten står det

GOD DJUROMSORG

Kor som lever hos ekobönder är ute mycket, äter extra mycket gräs och klöver och får vara i fred när de kalvar.

NÄRODLAD MAT TILL KORNA

En ekogård odlar en stor del av kornas foder på gården. Det är bara en liten del som inte odlas på plats, vilket gör att det blir färre fodertransporter.

KRETSLOPPET I BALANS

En ekogård använder inte kemiska bekämpningsmedel när foder till korna odlas, eftersom det kan förorena mark och vatten om det används fel.

NATURLIG NÄRING TILL BETESMARKEN

Bara naturlig gödning som kodynga och växtrester används på en ekogård eftersom konstgödsel kostar energi att producera och kan, om det används fel, leda till övergödning.

BIOLOGISK MÅNGFALD

Ekoböndernas sätt att bruka marken och kornas bete bevarar den biologiska mångfalden, som betyder att det finns många olika sorters växter, djur och organismer i naturen. Det mår både vi och naturen bra av.

 

Vårt prat om textens innehåll gör att jag själv tänker till och börjar ännu en gång fundera … vill vi stoppa i oss fläskfilé från Irland och Danmark, vindruvor och besprutade bananer? Vill vi verkligen det?

Ja tankarna och texterna sätter djupa spår… till förändring.  

Vad tycker du är den viktigaste anledningen till att välja ekologiskt? Det finns många skäl som talar för en giftfri kost - vare sig du värnar om djur, natur eller din egen hälsa.

Ekogårdar menar att:

Renodlad mat!

Där du slipper lager av gifter och kemiska bekämpningsmedel på dina varor. Samtidigt förhindrar du att fler kemikalier läcker ut i kretsloppet. Det beskrivs att över fyrtio procent av alla vattenprover i Sverige innehåller rester från bekämpningsmedel. Genom att äta ekologiskt kan du befria var dag 4 kvadratmeter åkermark från dessa kemikalier och stöder samtidigt utvecklingen mot en giftfri miljö. Det låter som en fantastisk insats tycker jag. I de 1 536 stickprov som Livsmedelsverket tog på livsmedel år 2008 hittades 312 olika bekämpningsmedel. Nästan hälften av proverna på frukt och grönsaker innehöll rester och 5,2 % av dem (82 prov) låg över de tillåtna gränsvärden som satts för EU. Akut hälsovådliga halter finns ibland i importerade frukt och grönsaker.

 

Fler vitaminer!

Ekologiska grönsaker innehåller lägre halter av det skadliga nitratet och fler vitaminer, mineraler, enzymer och andra näringsämnen än de konventionella produkterna.  Bland annat har de ekologiska högre halter av C-vitamin och antioxidanter - exempelvis e-vitaminer och karotenoider -som skyddar cellerna mot en rad hjärt- och kärlsjukdomar. Vid en jämförelse av kött har man även hittat fler nyttiga fettsyror hos djur som betar mycket.

 

GMO-fritt!

Vi känner fortfarande inte till de långsiktiga följderna av att genmodifierade organismer sprids ut i naturen. Och det kan kännas ganska viktigt för mig vad det för med sig för konsekvenser in i framtiden. Att välja ekologiskt är det enda effektiva sättet att helt undvika genmodifierad mat. KRAV tillåter inte någon typ av GMO i produktionen och kräver intyg på att så inte skett. Genom att välja ekologiskt demonstrerar vi samtidigt vår skepsis mot den genmodifierade maten. Den bäst kända hälsorisken med GMO är när allergiframkallande ämnen sprids till föda som inte tidigare orsakat allergi. I flera fall har GMO-grödor stoppats därför att de visat sig ge allergiska reaktioner. Det finns heller inte mycket kunskap om hur enskilda flyttade gener påverkar andra gener hos djuret eller växten och hur detta skulle kunna påverka människors hälsa.

 

Schysstare djurhållning!

För oss som äter kött och mejeriprodukter är det ännu vettigare att välja ekologiskt för djurens skull. Enligt KRAV:s regler får djuren gå utomhus, utöva sitt naturliga beteende och beta naturligt, till skillnad från den konventionella köttindustrins trånga djurfabriker, där djuren aldrig får se dagsljuset, lever trångt och tvingas äta kadaver och fiskmjöl. Låter inte som du och jag skulle trivas där direkt.

 

Säkrare mat!

Konventionellt uppfödda kreatur utfordras dagligen med stora mängder antibiotika, hormoner, antiparasiter och många andra mediciner, oavsett om de är sjuka eller inte. Alla de här ämnena passeras vidare till konsumenten, vilket kan bidra till sjukdomstillstånd som hjärtinfarkter och högt blodtryck. Ekologisk mat har aldrig producerat ett fall av galna kosjukan och innehåller inga syntetiska ämnen som kan vara cancerogena, hormonstörande och allergiframkallande.

 

Mer smak!

Ekologiska frukter och grönsaker är saftigare och har mer smak. Detta bland annat därför att de har lägre vattenhalter än de konventionellt odlade. Du riskerar alltså inte att bära hem en massa onödigt tunga och urvattnade varor. Det ekologiska sortimentet växer alltjämt och det finns hela tiden nya produkter att testa. Nästan så man slickar sig om munnen när man läser detta eller hur? Ekologiskt odlade frukter och grönsaker är nyttigare än konventionellt odlade, visar resultat från en stor EU-studie. Rådet att äta fem portioner frukt och grönt om dagen skulle gå att minska till fyra om man äter ekologiskt, menar forskarna.

 

Större mångfald!

Ekologiska odlingar är mer varierade och bidrar till en mångfald av växt- och djurliv. Ekobonden gödslar marken med djurspillning och förmultnade växtdelar, något som gör jorden bördig och gynnar växt- och djurlivet. Växelvis odling av klöver och gräs stabiliserar jorden. De senaste 30 åren har det konventionella jordbruket lett till jorderosion, en minskning av vilda fåglar och det nära utrotandet av vissa arter av fjärilar, grodor och vilda däggdjur.

 

Långsiktigt ekonomiskt!

Ekologisk mat är egentligen inte dyrare än den konventionellt framodlade. Det konventionella jordbruket kostar årligen stora pengar, i form av nedsmutsade marker och vattenkällor. Dessutom spar det ekologiska lantbruket in stora mängder energi genom att inte transportera konstgödsel till gården eller mata djuren med industriellt framställt foder. Ekologiska metoder är långsiktigt en betydligt billigare affär.

 

Människovänligare!

Alltför intensiva odlingstekniker kan allvarligt skada jordbruksarbetarnas hälsa. Detta visar sig bland annat i betydligt högre cancerfall, andningsproblem och andra sjukdomar bland lantbrukare på de ickeekologiska gårdarna. Detta är särskilt uppenbart i u-länderna, exempelvis på banan- och bomullsodlingar. Att välja ekologiskt är alltså ett sätt att visa att man bryr sig om sina medmänniskor.

 

Bevarad landsbygd!

Ser man det ekologiska jordbruket ur ett helhetsperspektiv, hjälper det till att behålla den vackra landsbygden. Odlingslandskapet är mer varierat på en ekologisk gård och blir en trevligare upplevelse med alla sina blommor, insekter, smådjur och fritt betande djur. Om du vill att efterkommande generationer ska kunna besöka och njuta av våra rurala områden, välj ekologiskt för allas framtid!

Kaffe, bananer & vindruvor, mejeriprodukter, kött och potatis är fem livsmedel som du tjänar mycket på att byta ut mot ekologiska. Vindruvor och russin innehåller ofta mycket högre halter bekämpningsmedel än vad som är tillåtet. Potatis är Sveriges mest besprutade livsmedel och är inte speciellt mycket billigare än ekologisk. Känner man att det är en för stor omställning att byta ut allt man äter mot ekologiska motsvarigheter så kan man ju välja dessa ”värstingar” och långsamt fasa in en i taget. Ett tips är att börja med det du äter varje dag, som mjölk och frukt.

Ja vad ska man säga! Jag kommer definitivt att titta efter fler eko och närodlade produkter när jag går till affären nästa gång, hur gör du?

 

Panik och nostalgi...

Publicerad 2014-05-16 11:04:30 i Inlägg,

Ännu en gång har jag drabbats av mycket svår allergi i så stor mängd att jag fick ta mig akut till läkaren. Med dundrande huvudvärk och en ofantlig  svår värk över bihålorna och ljuskänslig, var jag överrygad om att jag drabbats av bihåleinflammation eller kanske mycket värre en liten stroke (tia) eller möjligen en hjärnhinneinflammation.

Men icke sa nicke… den unga charmiga läkaren övertygade mig att jag inte alls hade varken något virus eller bakterie utan en riktigt ordentlig inflammation i bihålorna av pollen. Jag hade även fått astma i form av ofta ihållande rethosta, svårt att andas och pipande ljud i bröstet, trötthet, och huvudvärk.

Besvären blir tydligen värre när man anstränger sig. Jo jag tackar!!! Orkar knappt röra mig… och vi som precis firat in Förskolansdag på jobbet...  Jag hade i och för sig inte sprungit Klackrupsruset utan varit med och coachat barnen runt längst gårdens olika stationer som i och för sig inte var så dramatiskt tunga för de små liven. De har ännu inte kommit in i de stadium där man ger allt eller inget… som skolelever på högstadiet eller gymnasiet gör. 

Tja, vad säger man….  Snart 50 år och drabbas för första året av denna skit.  Ofta avtar allergisymptomen med åldern står det överallt. När man har kommit upp i medelåldern brukar man inte längre ha några stora besvär av pollenallergi. Så antagligen har min kropp inte kommit upp i denna magiska medelålder eller ?? Hi hi  ;D  Ja ja det finns alltid undantag... 

Kan du tänka dig, bara i ett björkhänge finns cirka fem miljoner pollenkorn. Kul och veta eller? Hmmmm 

Så nu sitter jag alltså här hemma med påsen full av apotekets alla tänkbara medikament just för denna åkomma.. 

Pollensäsongen

Som pollenallergiker är det viktigt att komma ihåg att pollensäsongen kan variera kraftigt från år till år, beroende på hur kraftig vintern varit, vilket i sin tur påverkar vårens tidiga eller sena blomning. Dessutom är pollenhalten påverkad av väderklimatet. Förekomsten av pollen är lägre under dagar med regn och kyla men kan öka dramatiskt vid blåsiga uppehållsdagar. Man behöver därför vara varsam och hålla uppsikt på pollen- och väderrapporter.

Pollensäsongen i Sverige delas huvudsakligen in i tre perioder:

Våren, (mest i april och maj) lövträden blommar. Framförallt björkpollen ger besvär, men även al, hassel, alm, bok och ek.

Sommaren, olika slags gräspollen blommar

Sensommaren och hösten, gråbopollen blommar

 
Tips – hur undviker man pollen
 •          Vädra hemmet på morgonen eller kvällen då pollenhalterna är som lägst
 •          Tvätta håret på kvällen så slipper du pollen på kudden
 •          Sänk temperaturen inomhus under natten
 •          Sov inte med öppet fönster
 •          Ta inte in växter med pollen inomhus
 •          Undvik att träna utomhus när pollenhalterna är höga
 •          Häng inte ut kläder och täcken
 •          Undvika kontakt med husdjur som varit ute och fått pollen i pälsen
 •          Städa ofta
 •          Våttorka hellre än dammsug
 •          Se till att inte ha mjuka eller heltäckande mattor i hemmet
 •          Klipp gräset innan det går i blom
 •          Lek inte på en nyklippt gräsmatta
 •          Följa pollenprognoserna för att vara förberedd på höga pollenhalter i luften
Jag hoppas ändå på att kvällen kan få gå i nostalgins tecken… vad sägs om Svart Kaffe, Farväl till Katalonien, Skuggor i skymningen, ”Höst (till Eva, så länge jag kan gå)”, Solregn, I hemlighet, Vykort vykort, ja jag kan hålla på ett tag här… Kajskjulet i Halmstad har spelning med Dan Hylander i kväll. Så Göran och jag hade planer på att ta våra cyklar ner till hamnen i stan med biljetterna på fickan. Hoppas bara att allergitabletterna har gjort sitt så att jag kan stå där längst fram precis som i slutet på 70- början av 80- talet och låta Dan uppfylla hela min själ.
 
Kanske det även kan bli en och annan golfswing med klubborna i helgen  ;D men då vill det till att apotekets botemedel och läkarens recept gör sitt. 

Dansk sjösten...

Publicerad 2014-05-13 16:47:00 i Inlägg,

I helgen fick vi för oss att vi skulle fixa till framsidan ytterligare genom att lägga Dansk sjösten intill uppfarten för att få en helhet och snyggare inramning kring huset och våra nya ytterkrukor. Att få kontinuiteten kring huset med samma inramning blev också mycket bättre i sin helhet. Vi köpte även nya lampor som kunde tjäna ett gott syfte under sena kvällar och under vår mörka årstid. 
 
 
 
 Mycket sten går det åt...
 
 
Många skottkärror fick lastas... 
 
 
 
 
 
 
Ett tips innan ni sätter ner nya lampor... kolla så att de lyser innan ni gräver ner dem. 
Hmmmm ;D   en av tre fungerade hos oss.... Det ger merjobb.  Nu är det även dags att hitta ett stort planteringsfat där vi ska odla lite taklök för att dekorera med intill lamporna... men först måste vi få dem till att lysa... hi hi 
 
 

Med mobiltelefonen i högsta hugg dagligen...

Publicerad 2014-05-11 20:37:00 i Inlägg,

Här kommer nya bilder från #enbildomdagen2014
 
Mobiltelefonen Iphone 4S är min ständiga följeslagare. Samma dag tas fotot för att sedan laddas upp på Instagram och på FB ! Jag kollar temat sent på kvällen innan för att få lite inspiration, funderar och funderar... Vaknar tidigt på morgonen och undrar vad skjuttan nu temat var nu då. Ha ha! Snacka om att vara lite disträ... Jag kan inte ens hålla dagens tema i huvet mer än typ 20 minuter så att ta bilder för teman dagar i förväg är ganska omöjligt, jag har ingen aning vad som är temat då... Måste kolla in på FB och stämma av vad som gäller dag för dag...  
Så var så goda här kommer mina senaste bilder.  
 
Bild 113: stol 
Klara Johanssons fåtölj på Storgatan i Halmstad. En uppvärmd betongfåtölj med tillhörande läslampa. Konstnären Kamil A Lukaszewics skapar nyfikenhet kring Klara. Klara blev Halmstads första kvinnliga student och var tidens kända fritänkare som slogs för kvinnliga rättigheter och som dessutom var öppet lesbisk.
Bild 114: öga 
Likt ett ÖGA mer än en HIMMELSBÅT för mig. 
Skulpturen har hämtat sin form ur sinnebilden av en eka, vars kropp reser sig vertikalt mot himlen.
När skymningen faller lyser verket av blått neonljus som bildar en skarp kontrast mot kvällens mörker. Himmelsbåt är skapad av konstnären Torgny Larsson.
 
Bild 115: finger
Fingerfärdig med tärning...
Bild 116:platta
Ett måste varje dag... hi hi ;D 
Bild 117: klockan 21
Ännu en fantastisk dag med sommartemperatur... Bilden är tagen 21.00 Solen har gått ner. 
Bild 118:spegel
Bild 119:lugn
 Bild 120: tandborste
Bild 121: sked
 Bild 122: ute
 Bild 123: en  
En sockerbagare... En fika i Alingsås på Stora cafédagen.
 Bild 124: logga 
Världens bästa korv.... 
Bild 125: blomma
 Bild 126: pil 
Bild 127: ansikte 
Jobbade till sent, fick bli en selfie i dag.
Bild 128: mynt
Bild 129: redo 
Redo för att ta mig till jobbet... Ny dag, nya utmaningar!
Bild 130: mat 
Första skörden för året...  Så gott!
 Bild 131: hål
Görans och mitt andningshål i vardagen. Både motion och själslig konsentration, minska stress, hålla kroppen smidig, och öka välbefinnandet och hälsan. 
 

 

Österrike vann schlagerfestivalen

Publicerad 2014-05-11 19:17:55 i Inlägg,

Vad ska man säga...
En hel del stormiga kommentarer florerar i media och på socialanätverk. Var segern  "politiskt korrekt" och eller var det utseende/sexualitet/skägg som avgjorde.
När Lotta Bromé skriver att många skriver att kärleken segrade tror hon att Conchita Wursts utseende/drag/kön/osv inte stod i vägen för röster. Även Rickard Söderberg menar att budskapet inte bara är att vi KAN förändra världen med musik. Utan att vi MÅSTE göra det. Och när en så vältalig vinnare som Conchita Wurst gör det är det helt naturligt. Sluta värdera efter yta, och låt istället varje människa själv definiera sig själv.

Innan finalen hade det talats om bojkott. Flera länder, bland dem Ryssland med sina antihomolagar och brist på mänskliga rättigheter har haft namninsamlingar för att stoppa denna artist från deltagande.
 
Men när det väl gälde röstade Europa fram en vinnare- oavsett ev sexualitet, klädval, skägg eller inte. Det är var kärleken som vann. Inga lagar, inga fördomar kunde stoppa detta nummer med Conchita Wurst som under hela veckan fått utstå hat, hot och ett öppet ifrågasättande. 
Han/hon/hen-whatever- har bemött det med styrka och kärlek. Istället för att slå tillbaka. Framträdandet i gårkväll talar för sig själv. Och röstningen visade att man/kvinna/människa kan få vara som man vill- och att man/kvinna/människa har rätt till det. Trots förbud. Trots lagar. Trots fördomar.
Kärlek stod över allt detta.Conchita säger att detta är en vinst för kärlek, enighet och tolerans.
Det gjorde mig glad- och hoppfull. Ändock vill jag påstå att det är tragiskt att läsa på tex. FB att människor i dagens samhälle i Sverige nu kommer att vägra att åka till Österrike på semester. 

Det är ju klart att Europa en gång för alla visat att Eurovision visst är politiskt, och att kampen för tolerans och kärlek kan segra.

Tack för era ord i debatter Lotta och Rickard, ett mycket tydligt budskap...

Kanske det största nånsin. <3 

 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela