Nytt år... välkommen 2019

Vad kan man förvänta sig av ett nytt år…

 
Många har tankar och funderingar om hur framtiden ska bli. Men med åren har man lagt undan sådant som hysteriska nyårslöften och stora önskningar om orimliga världsliga ting. Med åren har önskan om helt andra saker sin tyngdpunkt. Ett friskt liv för nära och kära ligger allra högst upp på listan. Givetvis önskar jag mig själv ett hälsosamt liv där kroppen och knoppen får ny livfull energi. Målet i sig är inte målet utan det är vägen dit. Upplevelserna på vägen, så som kärlek, värme och gemenskap, utveckling och lärande är så mycket mer närande för själen. Insidan är så mycket viktigare än det yttre.

Förr om åren fanns kanske funderingar kring kärleksproblem, över arbete, oroligheter kring ekonomin eller andra funderingar? 

Men nu är det dags att stanna upp och reflekterar över själva livet. Tänk att vi får en chans att stanna upp och lyssna inåt, lyssna till hjärtat, tänka om, förlåta och göra om och kanske göra rätt. Vi har oftast alltid en andra chans.  Det kan skapa magi!

Det finns så mycket som vi inte kan påverka, så som naturkatastrofer, väder, oroligheter och krig. Men det finns saker som vi själv utövar inflytande på.

Jag fortsätter att prioritera yoga för både kropp och själ. I musik och sång hämtar jag oerhörd kraft och energi. En energi som verkligen behövs i det vardagliga arbete som jag valt i livet, arbetet med kunskap och lärande för barn och elever i yngre åldrar.

Ett arbete, ett kall som kan vara otroligt stimulerande men som också är oerhört tröttande, prövande och slitsamt.  Vila och återhämtning är otroligt viktigt.

När det gäller mat tänker jag fortsätta att välja det lite nyttigare som jag stoppar i mig. Jag väljer gärna närodlat, ekologisk, gräs-betat och sundare mat om jag kan.  Min mage mår allra bäst av att vara gluten- , socker och mejerifri.

Jag älskar att hitta på roliga saker, att uppleva, att få nya infallsvinklar, ja att leva helt enkelt. Tillsammans med min älskade make ser jag gärna nya platser, vandrar vid havet, reser till värme och sol, upptäckta nya kulturer, umgås med våra barn eller kära vänner, vi är stora livsnjutare i mångt och mycket. Vi tror att man kommer långt på att vara positiva och vill gärna sprida glädje runt oss. 

Så nu har vi då vänt till ett nytt blad i vår livsbok, en ny berättelse kan ta vid… så med detta hoppas jag på nya året kommer med lycka, passion, hälsa och framgång och massor av kärlek …

Glöm inte att leva du också… God fortsättnig på 2019 och glöm inte att le!