inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Skydda din hjärna

Publicerad 2016-02-28 12:13:45 i Inlägg,

Göran fastnade för den här boken på Akademibokhandelns rea.

Länge stod han och bläddrade i den innan han beslöt sig för att den skulle han köpa.  
Jag gick och tittade på lite andra olika böcker… men köpte inget.

När vi kom hem var jag mycket intresserad av att veta vad den där boken innehöll, vad hade den som fått honom så intresserad samt fanns det vetenskapliga belägg osv.  Göran trodde den kanske kunde hjälpa hans dotters mående. 

Samtidigt som Göran ställde sig för att göra lunch tog jag tag i boken...
Jag fastnade totalt och sträckläste boken… måste säga att vissa saker i boken hoppade jag över för tillfället (kanske går tillbaka för att läsa vid ett senare tillfälle) men helheten var fantastisk. Här fick jag nu äntligen bevis för allt det som jag egentligen redan visste, djupt inom mig… min problemfyllda mage kunde ge otaliga biverkningar på olika sätt genom olika sorters sjukdomar.  

I den här boken beskriver hjärnforskaren David Perlmutter hur ny forskning (2015) kring samspelet mellan magbakterier och hjärnans hälsa kan hjälpa mot massor av problem och sjukdomar.

Genom att skydda din hälsa kan problem som Adhd, astma, allergier, kronisk trötthet, depression, diabetes, övervikt, ledsmärtor, förkylningar, hudsjukdomar och många fler problem underlättas och till och med upphöra helt.

Vi får lära oss varför vi måste se efter vårt inre och tillhandahålla en radikal plan för att ställa om, ladda och förnya vårt mikrobiom. Att din tarmflora kan göra så mycket illa med din kropp utan att du är medveten om det. Hur tarmdysfunktion förvärrar hjärndysfunktionen är riktigt skrämmande att läsa.

I boken kan du få kännedom om vilka ämnen som du bör undvika att stoppa i dig och hur du kan få kontroll över de största bovarna samt hur du kan stärka ditt mikrobiom.

Kunskap är ju, trots allt, makt som det står i boken. 

Vågar du ta kontroll över din hälsa?

Jag är på god väg att ta kontroll…  
Ha en fantastisk söndag :D 

Socker eller fett?

Publicerad 2016-02-23 19:18:00 i Inlägg,

Är det någon av er där ute som såg Sockerfilmen igår kväll? Inte? Du har flera chanser ännu, SVT1 onsdag 24 februari 2016 kl. 23.20, den ligger även på SVT play. Jag säger ge den tid och ta till dig detta budskap…

Hur mycket socker äter du egentligen? Filmaren Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att äta helt vanlig mat i två månader. Resultatet blir en chock – för både hjärta, hjärna och mage.

http://www.svt.se/dox/se-program/sockerfilmen-avsnitt-1


Otroligt skrämmande att vi gått på denna myt att det är fettet och inte sockret vi blir feta av. Tänk vad våra barn har fått stå ut med från barnsben då vår egen okunskap har varit så bristfällig. Livsmedelsindustrins har ett jäkla ansvar anser jag då det pumpat in socker i all mat för att få oss att äta mer och mer och alla får abstinens och gör allt för att få en ny sockerkick… OOOOch varför har alla barn ADHD nu förtiden… eller är det ”bara” ett sockerberoende det handlar om.

Alltfler läkare menar nu på att det pågår en global matrevolution. Ett paradigmskifte i hur vi ser på fett och socker. Naturligt fett brukade fruktas – ett fruktansvärt misstag, visade det sig. Nu ser vi mer och mer på sockret som boven i dramat.

Då jag började äta LCHF för snart två månader sedan började jag även äta kokosolja. Den är en riktigt bra källa för energi till kroppen, det fungerar även som smörjmedel för bland annat leder, mage/tarm och hjärna samt att det är starkt antiinflammatorisk och dämpar/förebygger inflammationer i kroppen som till exempel eksem, fibromyalgi, ledvärk, diverse magproblem och den har även visat tydliga kopplingar till att förebygga demens och alzheimers. Kokosoljan är verkligen ett riktigt superfood och är otroligt välgörande för kroppen.

Annika Malm är en gift småbarnsmamma som bor på västkusten. Med sin blogg, så vill hon inspirera till en hälsosam livsstil.  Läs mer på hennes sida här: http://cleaneatingbyannika.se/varfor-du-bor-ata-kokosolja-varje-dag/

Min älskling stod för maten även ikväll…  efter att ha sett sockerfilmen blev det den här underbara maten…
nästan som att komma på resturang.

 
 
 
mums!
 
 
jisses vad gott! Även om barnen letade efter riset och inte fann det någonstans tyckte alla att det var kanon. 
 
 
 

Ny säng...

Publicerad 2016-02-21 17:00:28 i Inlägg,

Ja då har jag fått några nätter i min nya fantastiska säng, Tempur North Cloud Deluxe. 

Måste säga att jag inte har sovit så gott på många, många år.  Vi tog oss med den lilla röda 🚗 för att ta oss tillbaka till butiken. Vi han knappt innanför dörren så kom vår försäljare runt hörnet. Döm om hans förvåning när han fick se oss 😳 riktigt överraskad blev han att vi tagit bilen enbart för att söka upp honom för att tacka. Han sken upp som en sol och det syntes att han uppskattade vårt tilltag. Kanske inte så många som återkopplar om köpet går bra.  Men för oss kändes det helt rätt att göra detta. En stor kram fick jag på köpet. 


Och... LCHF funkar ännu mycket bra. Jag fortsätter och återkommer om mitt mående framöver. 
Min frukost idag: 


Glasering...

Publicerad 2016-02-17 13:44:00 i Inlägg,

Igår var jag på keramikkurs igen.  Det var dags att glasera lerfatet jag gjort. Vilken kulör ska man bestämma sig för tro? 

Nja dessa är nog till rakubränningen i vår. I dag fick de bli dessa.  
 


Blanda och vispa på! 
Så var det dags...
 
 Börjar med undersidan. 

Dags att vända och ta framsidan... 
 
 
Lenas härliga rakubrända alster står vi sidorna och inspirerar. 


Hur läckra som helst... 

Här kollar vi in olika sorters glasyrer för att själva kunna välja vad man själv önskar. 


Ett ägg till påsk kanske? Så var det så klart... Nu är det bara vänta och se vad glaseringen ger i bränningen. Håll tummarna! 👍🏼 
Innan jag tog min lilla röda hem 🚗 fick jag med mig en kasse.   


 
Gula, gröna, röda och bruna... Mums!Dessa friherrinnor har det toppen... eller var det tuppen? 
Jag ska låta mig väl smaka... 😋
 
 

Lyckad helg...

Publicerad 2016-02-14 11:03:03 i Inlägg,

Vad lyckat det blev…

Jag slapp den uppblåsbara och fick ligga i en skön säng samtidigt fick vi en fantastiskt trevlig kväll tillsammans med god mat utan att ha ansträngt oss det minsta.  

250 meters promenad från hemmet tog vi in på Clarion Collection Hotel Norre Park. Vi tog tillfället i akt, fångade en dag och förgyllde den ytterligare… det gäller att våga fånga dessa tillfällen i flykten, det kan dyka upp när du minst anar.

 

Dessa guldkorn är mer värda än alla presenter, blommor och choklader i värden under Alla hjärtans dag.  Denna dag råkade bara infalla under samma helg.

 

Hur gick det då att kombinera detta med LCHF? Jo! alldeles ypperligt… bara man själv vill.

Jag har nu klarat -4kg samt -6 cm i midjan. Jag tackar mig själv. Sötsuget har flytt sin kos och jag äter fantastisk smakrik god mat med god aptit och håller mig mätt som aldrig förr.

 Här är dagens hotellfrukost!

 Mums!

 

 

Sängaffär...en hel vetenskap.

Publicerad 2016-02-13 16:55:56 i Inlägg,

Sängaffär… en hel vetenskap. 

För ett år sedan sålde vi vårt älskade hus på Brogård. För pengarna skulle vi kosta på oss, ja riktigt lyxa till det, med en fantastisk ny säng. Vi åkte till flera återförsäljare där vi provlåg den ena sängen efter den andra i olika kvalitet och sängkomforter. Tempur, Hästens, Jensen, osv….

Vi fastnade för en Tempur ställbarsäng men insåg rätt snabbt att pengarna var rätt saftiga. Vi kände att vi kanske ville åka på semester också… En resa som sedan under våren gick till ett fantastiskt romantiskt Italien. Dessutom blev det även en vigsel på Mallorca under hösten. 

Efter mycket om och men och många diskussioner med återförsäljare lovade de att en ställbar Jensen Dream skulle passa mig och mina diskbråck perfekt. Den kan både hjälpa mig i min astma och hjälpa till att avlasta ryggen då den går att vinkla upp både i fram och bakkant. Vilken otrolig lyx vi kände då.

Otroligt glada och nöjda var vi då sängen anlände till vårt nya hem för 10 månader sedan.

Dagarna gick och ryggen började värka mer och mer för varje dag och natt. Osteopaten kämpade med mina diskar… Jag konstaterade att jag fick gå upp och räta ut ryggen flera gånger per natt efter några månader. Mina yttersidor på låren var så känsliga för minsta beröring och det kändes som nerverna var blödande inuti kroppen.

Vi kontaktade återförsäljaren… han var mycket hjälpsam och han förslog att jag skulle köpa en ny bäddmadrass, Curem heaven formar sig härligt efter kroppen.  Skitdyr förstås men var gör man inte i detta läge… Man måste ju kunna sova på nätterna. Jag har ett jobb att sköta på dagarna. Desperat gör man nästan allt…  Den beställdes direkt.

Efter ytterligare tre veckor på den nya dyra bäddmadrassen var jag nu förtvivlad… Det här funkade ju inte alls.

Även om återförsäljaren var mycket förstående och trevlig och bemötte mig väl så var jag nu desperat och bad honom ta tillbaka sängen. Tyvärr! Det har gått lite för lång tid… men det vi kan göra är ju att tillverka en ny insats som kan skänka dig lindring… Ytterligare pengar sattes därför in för att äntligen kunna sova en hel natt utan att i förtvivlan och smärta behöva gå upp under nattens sena timmar. Så i november fick jag en ny insats. Jäklar vad extra pengar jag nu satt in för att kunna sova en hel natt i min säng… skulle det lyckas??

Jag kan konstatera att jag sover bättre men inte är det bra…

En dag i januari går vi så förbi SOVA-butiken för ett ärende. Göran kastar sig i en av sängarna och genast står en manlig ung återförsäljare jämte oss. Oj! vad kvicka de är.

Jag säger snabbt att vi ska ingen säng ha, för vi köpte en ny för 9 månader sedan och det har bara blivit skit av allt sedan dess. Givetvis går en försäljare igång på detta uttalande direkt. Jag förklarar min situation med mina tre diskbråck och då säger han något jag minst av allt kunde ana.

Med sin medmänsklighet och sitt varma hjärta vill han köpa tillbaka våra sängar för att hjälpa mig.

Jag förstår att givetvis kommer han att tjäna på detta men just nu är jag bara lycklig. Jag blir av med min säng… Som för andra kan vara den absolut fantastiska säng som finns. Dock passar den inte just min kropp.

Han visar oss upp till Tempur (ingen ställbar) och där sjunker vi ner och provligger… Den omsluter mig och jag känner en fantastisk frid i hela kroppen.

Efter ett ”hårt” förhandlande får vi köpa den för halva priset. Jag vet att han gör ett bra pris för oss samtidigt tjänar han kanske inte så mycket på affären… Vi har ju redan betalt en ansenlig penning för sängen vi har stående hemma. Men ändå känns det skönt att få bort de ställbara sängarna och få frid i hjärtat och börja om.

Jag måste säga att Göran dock sovit kanon under hela tiden, så det är säkert en fantastisk säng men inte för mig. Vi kommer överens om att byta sängarna tidigt under mars månad.

Så igår fredag ringer återförsäljaren upp mig på jobbet… Han låter glad och positiv och säger att han har två fantastiska nyheter för oss.
Okej! Det första är att vi kan hämta sängarna redan nästa vecka… Det andra är att vi kan behålla sängarna vi redan har då det kostar för mycket för dem att klä om dessa för återförsäljning. Han gratulerar oss till att ha gjort en mycket god affär.

Vilken lycka då kanske vi på detta vis kan sälja av dem själva om det nu finns någon som nappar på ett bra erbjudande…

Snabbt formulerar jag en annons och lägger ut på FB-loppis:

Nu har du ditt livs chans... Vi köpte nya sängar förra året. Tyvärr blev det ett felköp för mig då jag har tre diskbråck som har ställt till det rätt rejält. Nya sängar kostar ca 35 000kr ni får nu köpa dessa för 12 000 kr och får samtidigt med en extra kassett. 2 hårda + en medium mjuk "köpt i nov 2015" . 2 st ställbara sängar, Jensen Dream, 90 gånger 200 cm. Bäddmadrasser Jensens Soft Line. Dessutom kan jag låta gå med en extra bäddmadrass anvyänd endast 3 veckor. Curem heaven firm ca 4000kr bäddmadrass som formar sig efter din kropp. Alla kvitton finns. Här kan du göra en riktigt bra affär.

Och i dag har ett härligt par i vår egen ålder gjort ett jätteklipp… pga. min fantastiska annons som hon sa.
De blev nu ägare till en mycket fin och dyr säng till ett kanonpris. Må sängen bli helt fantastisk för dem.  

 

Dock blir det några få nätter på luftmadrass här… Hoppas ryggen håller! 

 

Oj! Hannes, Görans son, hade visst ett Njuta-häfte!

Halva priset på hotell och imorgon är det dessutom Alla Hjärtans dag.  Man kanske ska passa på… <3

 

 

Vi ringer snabbt för att kolla… kvällsmiddag, hotellrum och frukost ingår… Halva priset! Det är vi värda <3 

 
 
 
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela