inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

DÅ VAR VI IGÅNG...

Publicerad 2018-08-27 22:17:00 i Inlägg,

Ja då var jag igång på jobbet igen... 😁

Hela första veckan kämpade jag på med olika föreläsningar, att ställa iordning klassrum, läromedel och andra förberedelser inför elevernas återkomst till skolan. Mina kära elever har nu vuxit till sig och har under detta läsår blivit härliga 3:or.

 

Under första veckan har vi hunnit tacka av en kär gammal kollega som nu går i pension. 💖

Hur ska vi klara oss nu? Tack för all tid du gett till alla dina elever på olika skolor, med din kunskap och din undervisning i ett långt yrkesliv. Jag vill också tacka för all den underbara klokhet, klartänkthet och hjälpsamhet som du delar med dig av till mig och många kollegor. Vi kommer sakna dig men önskar dig underbar härlig egentid där du kan njuta av livet på ditt eget sätt. Läsa härliga böcker, gå ut och fågelskåda, husbilssemestrar, njuta av cykelutflykter, lek med barnbarn och mycket mycket mer. 💕💖

 
 
 
 
 
 

Stor vånda hade jag när jag funderar på hur jag skulle tänka när jag skulle byta telefon.📲 😱 Skulle jag göra det lätt för mig och välja en nyare IPhone eller skulle jag byta till en Sony, Samsung eller vad skulle det bli?
Min kära son Zebastian guidade mig in i en mobil-djungel. Den här tycks dock vara den allra bästa på marknaden just nu, bäst i test. Android, P20 Pro. Bästa mobilkameran 📸 på marknaden utan tvekan. Så nu sitter jag här och försöker lära mig lite... 😱😁

 
 
 

Vi har varit och firat Görans mamma Naemie när hon fyllde 86 år. Många barn, barnbarn och några barnbarnsbarn passade på att träffas för att umgås några timmar tillsammans. Även gamla faster Karin 101 år orkade vara med. 💖

 
 
 
 

I söndags han vi även med att njuta lite av vädret, vi tog vår första minigolfrunda för året. Japans golfbana är den äldsta och mest populära från mina yngre år här i Halmstad. Det är kul att äntligen slå några slag med klubban och jag fick faktiskt några härliga spikar. 

 
 
 
En god glass och på det en underbar havsbris med det öppna havet som alltid är en källa till återhämtning och själslig lycka. 💖
 
 
 
 
I skolan har vi dragit igång med temat: Valet, kanske en självklarhet i dessa tider kan man tycka. Och i Sverige kan vi vara otroligt stolta över vår fantastiska demokrati, allas rätt till att yttra sig och tänka själva, såvida man inte kränker någon annan. I undervisningen i skolan ska vi förbereda eleverna för att bli goda medborgare i vårt Svenska samhälle. Vilket ansvar vi lärare har.
 

Jag kan bara uppmana dig som läser detta att själv göra ett aktivt val. Gå och rösta, gör din röst hörd!

Fundera på vilken ideologisk grund du står på...

Jag har lånat texten nedan av Sofia Walter. Jag har fått låna den för att alla röstberättigade bör tänka till extra inför valet. Det kunde varit mina egna ord...

"Först och främst sätter jag solidaritet. Jag tror på ett samhälle där vi hjälps åt. Där den som behöver får hjälp därför att andra är beredda att bidra. Jag betalar gladeligen skatt! Dels för att hjälpa andra men också för att jag vet att någon i min egen närhet kan komma att behöva mer stöd eller vård vid tillfällen i livet. Jag betalar gärna när jag vet att pengar går till vårt gemensamma bästa, därför att sjukvården faktiskt för det mesta fungerar fantastiskt, därför att våra barn kan studera vid universitet utan kostnad, de flesta skolor är otroligt bra och därför att de som är i behov av extra stöd oftast får det. Solidaritet som sträcker sig utanför Sveriges gränser: visst ska vi hjälpa andra som är i behov av det!
Utifrån detta kommer därmed min andra ståndpunkt: samarbete över gränserna. När Sverige kan bidra så ska vi göra det, men vi ska också kunna få hjälp av andra länder när vi hamnar i oväntad nöd. Kanske har vi under lång tid bidragit mer än många andra länder i samarbetet inom såväl Europa som till andra delar av världen. Det har vi råd med.

Viss möjlighet till egna val är en fråga som också är viktig för mig. Ett rimligt utrymme för egen påverkan tror jag är gynnsamt för enskilda människors och hela samhällets utveckling. Att det finns ett visst utrymme till att bestämma vilka tjänster jag väljer tror jag bidrar till ett mer dynamiskt samhälle. Men, alltid utifrån den sista ståndpunkten:
Ett likvärdigt samhälle med minskad segregation. Att människor med olika bakgrund, uppväxt, levnadsvillkor, utbildning eller tro lever, arbetar, går i skola sida vid sida skapar ibland konflikter, men framför allt skapar det tolerans, förståelse, ödmjukhet och kunskap.

Det är helt och hållet utifrån mina ideologiska grundläggande värderingar som jag kommer att rösta. Enbart. Jag tar absolut ställning i sakfrågor, men utifrån den ideologiska grund jag står på. Jag kan till exempel instämma i att det behövs strängare straff för vissa brott, men mitt ideologiska ställningstagande avgör vilket parti som kan verka för den frågan. Svaret på vilket parti jag ska rösta på, skiljer sig markant fastän svaret på sakfrågan kanske är detsamma. Så se upp! Låt inte sakfrågorna avgöra var din röst hamnar.

Nu uppmanar jag er alla: diskutera och fundera över vilken ideologisk grund DU står på! Allt avgörs av det. Sakfrågorna är bara en liten del av det stora systemet. Många resor kan passera samma station (samma svar i sakfrågan) men det är det slutliga målet för resan som avgör var vi hamnar (ett framtida samhälles ideologiska grund). Så, var observant! Självklart är det viktigt att passera rätt station längs vägen, men DU tar en stor risk om du inte funderar över var DU vill att resan ska sluta.

Om ALLA funderar över sin ideologiska grund och röstar därefter, kommer detta val att sluta väl.
Så kloka är vi i Sverige! "

Tack för dina ord Sofia. Nu har du ett val att göra, gör din röst hörd.

 
 
 
 
 
 
 

Sista semesterdagen...

Publicerad 2018-08-11 19:30:23 i Inlägg,


Igår var det min sista semesterlediga dag innan skol- och läsåret drar igång igen på måndag. Oj så fort det har gått... 🤪


Så i fredags blev det en härlig heldag med en kär gammal vän.  💞


(null)

Bild lånad av Eva-Lena! 


Vi startade dagen med en god lunch på härliga Söderpiren. 😋 Vinden pinade, piskade och vågorna gick höga. De vindsurfare som gett sig ut passade säkert på och njöt därute i böljan den blå. 🌊💨(null)

Sedan blev det en härlig roadtripp ut bland loppis o inspiration.  Från den ena butiken till den andra.  

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ja, jag har en förkärlek till havet...💦 Det är otroligt fascinerande med sin kraft. Från det klara, stilla, välkomnande spegelblanka till det rytande, fräsande, exploderande  skådespel 🌊 Jag bara älskar det. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till sist landade vi i Mellbystrand för en bit mat på Chillout Mellby  😋😋


(null)

(null)

(null)

Vilken fantastisk dag! 😁

Här är ställena som blev ärade med ett besök: Mia’s inspiration och inredning, Ann-Tikt & Sånt, Kattens loppis & kuriosa, Stackarps kvarn, Skummeslövs  Second handhus. 

(null)


(null)


Och javisst blev det även lite loppisfynd som fick följa med hem!! 😉


Jag måste ändå nämna, vilken fantastisk sommarledighet jag har haft. Jag har njutit varje sekund den här sommaren! 💞

Mycket sol och bad med massor av roligheter har det blivit. ☀️💦

Tillsammans med nära och kära har jag upplevt fantastiska platser och festligheter.  🥂🍾  🎉


Nu kan jag bara önska att  höstterminen blir varm och härlig och att även den för med sig kära upplevelser framöver! 🍁🍂


Nu kör vi... 👍🏼😁Bröllop i Skåne...

Publicerad 2018-08-08 06:07:48 i Inlägg,


Så blev det fredag och vi tog chansen  för lite extrasemester och att unna oss en extra natt i Malmö. 


Alltså packade vi bilen med weekendväskan och bröllopskläder. Så for vi ner för att göra Malmö, min fina födelsestad.  (null)


Vi checkade in och hängde upp kläderna inför lördagen sedan tog vi oss en härlig långpromenad 👣 in till Lilla torg för att få i oss en god bit mat. 

(null)


(null)Pildammsparken ligger så tjusigt och fint och jag minns faktiskt fortfarande mina tidiga barndomsår när jag promenerade ihop med min mamma och pappa samt småsyskon i parken, runt vattnet för att titta på alla fåglar och kanske också mata dem med lite gammalt bröd. 


(null)

(null)


Även om jag var ganska ung när vi flyttade från Skåne måste jag säga att jag har ganska bra lokalsinne för att hitta i Malmö. Det känns hemtamt på ett underligt sätt.  ❤️


Efter en riktigt god natts sömn tog vi en härlig långfrukost på hotellet. Mums! 😋

(null)Sedan dök mina barn upp för att ansluta sig. Det var dags att fixa och trixa och stajla oss inför helgens stundande bröllop. 

(null)


Vi korkade upp en flaska bubbel 🥂🍾  och väntade in taxin som skulle ta oss till Stallgården Fuglie, Trelleborg, en härlig Skånegård som passade alldeles perfekt för sådana här festliga arrangemang. 🎉🥂🍾

(null)Uppklädda och fina stod vi nu tillsammans med många många andra och minglade. 

(null)


Här dök de upp mycket goda vänner från förr. Åren har passerat så fort förbi. Jag och mina barn lämnade Västra Götaland för många år sedan och därför var det många som vi inte sett på mycket mycket länge. 

Så roligt att få pratas vid igen efter alla år som passerat.  

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)             

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så var det så dags... 

(null)

Så stod dom plötsligt där, brudparet!

Robin (mitt fadderbarn) och hans älskade Kajsa, nu skulle de äntligen få bli man och fru. 💍🎩💞

(null)


(null)

(null)

(null)

Underbart att få vara med vid denna fina högtidsstund.

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

(null)


(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var på sin plats att önska brudparet lycka och välgång med ett tal eller en sång. 🎶🎶🎶🎶🎶🎶

(null)


Här kommer några ord på vägen: Glöm nu ej att tala om att ni älskar varandra, gör det gärna ofta. Kärlek kan vara en så enkel sak som att han/ hon tar ut soporna. Glöm ej heller att ha roligt och hitta på skoj saker på vägen, vardagen tar så fort vid. Och ett stort lycka till med er lilla/lille skatt som kommer inom en månad. 💞💞💞


Vilken efm/kväll Tack för att vi fick vara med... ❤️❤️❤️ (null)Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela