DÅ VAR VI IGÅNG...

Ja då var jag igång på jobbet igen... 😁

Hela första veckan kämpade jag på med olika föreläsningar, att ställa iordning klassrum, läromedel och andra förberedelser inför elevernas återkomst till skolan. Mina kära elever har nu vuxit till sig och har under detta läsår blivit härliga 3:or.

 

Under första veckan har vi hunnit tacka av en kär gammal kollega som nu går i pension. 💖

Hur ska vi klara oss nu? Tack för all tid du gett till alla dina elever på olika skolor, med din kunskap och din undervisning i ett långt yrkesliv. Jag vill också tacka för all den underbara klokhet, klartänkthet och hjälpsamhet som du delar med dig av till mig och många kollegor. Vi kommer sakna dig men önskar dig underbar härlig egentid där du kan njuta av livet på ditt eget sätt. Läsa härliga böcker, gå ut och fågelskåda, husbilssemestrar, njuta av cykelutflykter, lek med barnbarn och mycket mycket mer. 💕💖

 
 
 
 
 
 

Stor vånda hade jag när jag funderar på hur jag skulle tänka när jag skulle byta telefon.📲 😱 Skulle jag göra det lätt för mig och välja en nyare IPhone eller skulle jag byta till en Sony, Samsung eller vad skulle det bli?
Min kära son Zebastian guidade mig in i en mobil-djungel. Den här tycks dock vara den allra bästa på marknaden just nu, bäst i test. Android, P20 Pro. Bästa mobilkameran 📸 på marknaden utan tvekan. Så nu sitter jag här och försöker lära mig lite... 😱😁

 
 
 

Vi har varit och firat Görans mamma Naemie när hon fyllde 86 år. Många barn, barnbarn och några barnbarnsbarn passade på att träffas för att umgås några timmar tillsammans. Även gamla faster Karin 101 år orkade vara med. 💖

 
 
 
 

I söndags han vi även med att njuta lite av vädret, vi tog vår första minigolfrunda för året. Japans golfbana är den äldsta och mest populära från mina yngre år här i Halmstad. Det är kul att äntligen slå några slag med klubban och jag fick faktiskt några härliga spikar. 

 
 
 
En god glass och på det en underbar havsbris med det öppna havet som alltid är en källa till återhämtning och själslig lycka. 💖
 
 
 
 
I skolan har vi dragit igång med temat: Valet, kanske en självklarhet i dessa tider kan man tycka. Och i Sverige kan vi vara otroligt stolta över vår fantastiska demokrati, allas rätt till att yttra sig och tänka själva, såvida man inte kränker någon annan. I undervisningen i skolan ska vi förbereda eleverna för att bli goda medborgare i vårt Svenska samhälle. Vilket ansvar vi lärare har.
 

Jag kan bara uppmana dig som läser detta att själv göra ett aktivt val. Gå och rösta, gör din röst hörd!

Fundera på vilken ideologisk grund du står på...

Jag har lånat texten nedan av Sofia Walter. Jag har fått låna den för att alla röstberättigade bör tänka till extra inför valet. Det kunde varit mina egna ord...

"Först och främst sätter jag solidaritet. Jag tror på ett samhälle där vi hjälps åt. Där den som behöver får hjälp därför att andra är beredda att bidra. Jag betalar gladeligen skatt! Dels för att hjälpa andra men också för att jag vet att någon i min egen närhet kan komma att behöva mer stöd eller vård vid tillfällen i livet. Jag betalar gärna när jag vet att pengar går till vårt gemensamma bästa, därför att sjukvården faktiskt för det mesta fungerar fantastiskt, därför att våra barn kan studera vid universitet utan kostnad, de flesta skolor är otroligt bra och därför att de som är i behov av extra stöd oftast får det. Solidaritet som sträcker sig utanför Sveriges gränser: visst ska vi hjälpa andra som är i behov av det!
Utifrån detta kommer därmed min andra ståndpunkt: samarbete över gränserna. När Sverige kan bidra så ska vi göra det, men vi ska också kunna få hjälp av andra länder när vi hamnar i oväntad nöd. Kanske har vi under lång tid bidragit mer än många andra länder i samarbetet inom såväl Europa som till andra delar av världen. Det har vi råd med.

Viss möjlighet till egna val är en fråga som också är viktig för mig. Ett rimligt utrymme för egen påverkan tror jag är gynnsamt för enskilda människors och hela samhällets utveckling. Att det finns ett visst utrymme till att bestämma vilka tjänster jag väljer tror jag bidrar till ett mer dynamiskt samhälle. Men, alltid utifrån den sista ståndpunkten:
Ett likvärdigt samhälle med minskad segregation. Att människor med olika bakgrund, uppväxt, levnadsvillkor, utbildning eller tro lever, arbetar, går i skola sida vid sida skapar ibland konflikter, men framför allt skapar det tolerans, förståelse, ödmjukhet och kunskap.

Det är helt och hållet utifrån mina ideologiska grundläggande värderingar som jag kommer att rösta. Enbart. Jag tar absolut ställning i sakfrågor, men utifrån den ideologiska grund jag står på. Jag kan till exempel instämma i att det behövs strängare straff för vissa brott, men mitt ideologiska ställningstagande avgör vilket parti som kan verka för den frågan. Svaret på vilket parti jag ska rösta på, skiljer sig markant fastän svaret på sakfrågan kanske är detsamma. Så se upp! Låt inte sakfrågorna avgöra var din röst hamnar.

Nu uppmanar jag er alla: diskutera och fundera över vilken ideologisk grund DU står på! Allt avgörs av det. Sakfrågorna är bara en liten del av det stora systemet. Många resor kan passera samma station (samma svar i sakfrågan) men det är det slutliga målet för resan som avgör var vi hamnar (ett framtida samhälles ideologiska grund). Så, var observant! Självklart är det viktigt att passera rätt station längs vägen, men DU tar en stor risk om du inte funderar över var DU vill att resan ska sluta.

Om ALLA funderar över sin ideologiska grund och röstar därefter, kommer detta val att sluta väl.
Så kloka är vi i Sverige! "

Tack för dina ord Sofia. Nu har du ett val att göra, gör din röst hörd.