inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Livsnjutare...

Publicerad 2014-08-25 18:53:33 i Inlägg,

Livsnjutare…

Både jag och Göran trivs bra i köket. Vi tycker att det är roligt att laga till och äta god mat tillsammans… Göran är en stor livsnjutare i mångt och mycket och går ofta in för det han gör med stor iver och inlevelse och oftast en aning pedantiskt.

Under sommaren har alla våra barn har bott hemma under någon tid… en del längre än andra…  och hoppsan! någon stannar visst kvar efter sommaren också.

Dealen var den att för att få njuta en sommar i Halmstad under några dagar, veckor eller månader skulle barnen återgälda detta en gång var genom att köpa, tillaga och bjuda på varsin middag och därefter ta han om efterarbetet. Bilen kunde stå tillförfogande då man behövde inhandla matvaror. Vi (jag och Göran) kunde på det sätt få njuta lite extra under dessa tillfällen genom att få komma till dukat bord och få sätta oss utan att behöva engagera oss något extra.   

Friheten matmässigt var helt öppen och begränsades bara av barnets egen fantasi och plånbok. För någon var detta en mycket ansträngande och påtagligt pressad situation att befinna sig i, men dock en nyttig erfarenhet, för övriga ganska trivsamt och någon måste jag säga överraskade med att imponerade stort med sina kunskaper i matlagningskonsten.  

Christoffer bjöd på god varm smörgåstårta….

 
 

Pontus bjöd på grillad hamburgare, friterad potatis med tillbehör och grönsaker. men vart har kortet tagit vägen...??? 

 

Zebastian bjöd på fördrink och därefter taikyckling, nudlar och otroligt goda rivna grönsaker samt vin.

 
 

Carolina bjöd på inbakad kyckling med bacon och fetaost, grön sparris samt ugnsbakad potatis och sallad och vin. 

 
 
Vi är djupt imponerade av maten vi fått smaka...  Tack för goda smaker i kombination med trevligt sällskap.

Då var sommaren slut….

Publicerad 2014-08-17 19:08:30 i Inlägg,

Då var sommaren slut….

Jag har börjat jobba igen och vet du,  jag tycker det är riktigt kul att vara tillbaka i de gamla gängorna igen. Nya utmaningar från chefen och barnen och kollegorna. En vecka i vanliga gamla rutiner eller gör jag något som jag inte brukar?

I slutet på veckan fick jag en fråga från vår rektor: Ni som jobbar mycket med ”verkligheten” kommer ni att ta upp något om valet med barnen på Blåklockan?

Bara genom att få den frågan gick jag igång med en alldeles fantastisk iver och arbetslust och på bara några timmar hade jag tillsammans med min kollega klurat ihop en verksamhetsplan som kändes riktigt bra.

Det visade sig att chefen I så fall skulle vilja tipsa om oss till Lärarnas tidning, som i sitt temanummer om riksdagsvalet tänkte intervjua några lärare i olika stadier och skolformer som på något sätt kommer att ta upp detta i sin undervisning/verksamhet.

Hoppsan!

Redan dagen efter ringde en reporter upp från tidningen och vi kom överens om att vi skulle skicka över vårt material vi skissat på för höstens arbete med barnen.  

Efter några timmar kom svaret: Stort tack! En fotograf kommer att höra av sig till er nästa vecka.

Ha ha som det kan gå… 

Tack vare inspiration och en chef som vet hur man kan få mig att gå igång och vet vilka knappar man ska trycka på.

Det ska bli riktigt kul och se vad vårt arbete kan leda till under hösten. 

 

Sommarmöten...

Publicerad 2014-08-17 18:37:00 i Inlägg,

Sommaren har bjudit på många olika sorters möten.

Jag är fascinerad av alla möten vi gör. Individer med olika personligheter möts och har olika sorters utbyte av varandra. 

Sommaren och semestern har varit en stor mötesplats. "Gamla" vänner, klasskamrater, släkt och kusiner har befunnits sig på samma plats som jag.

Några har tagit tillfälle att dyka upp på en fika här hos oss, vilket varit fantastiskt roligt. Några har stannat över natten och några av våra egna barn har stannat över hela sommaren…

Det har också blivit möten med helt nya bekantskaper, trevlig samvaro med god mat och dryck.

Tack för alla möten jag får göra med alla fantastiska människor som vi ständigt möter... 

Här kommer ett axplock från sommarens olika möten.

En ”gammal” klasskamrat från Vallåsskolan bjöds in på en fika då vi hade Stockholmsbesök av kära goda vänner och även detta en gammal klasskamrat från gamla goda tider.

En av mina kära körkompisar med rötter från vägötaslätta… numera Mariestadsbo dök upp på en fika.

 Lite senare under sommaren dök ännu en av våra gamla klasskamrat upp, då de tog sig en kvällspromenad förbi vårt hem…
 

Ooooo Vilken fantastisk kväll det blev i slutet av juli i ett underbart sommarskönt Varberg!

Tack kära Eva-Lena och Håkan som gjorde detta möjligt genom att upplåta ert hem och ert vardagsrum. Att få träffa o uppleva Dan Reed med fantastiska iakttagelser, känslor, upplevelser mellan låtarna gjorde ingen oberörd samtidigt som han lämnade spår efter sig av både glädje o kärlek! En man som idag har åsikter som jag helt sympatiserar med.

Tack snälla, för all den glädje o tacksamhet i stunden som vi fick dela med er.

 
 
En av mina kära mostrar gick ur tiden… på begravningen fick jag träffa släkt och vänner. 11 Kusiner kunde jag krama om i Kyrkås. Min moster tillika fadder avslutade minnesstunden med att sjunga Afselius: Ljuset, för sina tre systrar som nu inte finns med oss, en av dem är min kära mamma. Otroligt känslosamt och rörande. Tack Dora för din fina sång och din närvaro.
Något av de största nöjen i sommaren för mig och Göran har varit att i lugna former njuta av tidiga, stilla sommarmorgnar då vi går en runda golf...  Vi är gärna uppe innan alla andra vaknat. 

En höjdare var heldag på Vilshärad med goda vänner 

 
Hallandsderbyt i Falkenberg var vi givetvis också lockade att följa med på.... Heja HBK!
 
Carolina bjöd på en fantastisk smakupplevelse och en underbar sensommarkväll ute i Tylösand på Bettans Bar. 
 
 
Underbart att få rå om barnen ett tag...
 
 
Då kan man passa på att ta en fika tillsammans...
 
En och annan sommardag blev det också strandbesök som ni kan förstå
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela