inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Påsklov...

Publicerad 2017-04-22 15:14:00 i Inlägg,

 
 

Tog mig kära bil på en sväng... 💕💕💕till nära och kära.
Bilen tog mig upp till Alingsås för ett första stopp.

💕💕 Nostalgiresan fortsatte sedan till min gamla hembygd efter en trevlig samvaro, god mat och en natts välbehövlig vila.

 

Många goa kramar från personer som betytt mycket i mitt forna liv... 💕💕
Till er jag missade, här kommer varma goa kramar till er... 💕💕


Först tog jag mig till butiken med prakten och blomsterglädjen.

Kära Emma stod mitt i denna härliga blomsterskrud och strålade i takt med vårsolen. OOO vad roligt och se henne!
Efter en stunds trevlig samspråk köpte jag med mig lite blomster för att förgylla dagen för några utvalda jag råkade på. 

Jag styrde stegen mot Eken, Sparbankens gamla lokaler som nu är omgjord för att passa ett högre syfte, pastorsexpeditionen. Här kunde jag överraska min goa Körledare Britt-Marie…

Till alla i gamla goa vänner i kören Treklövern kommer här ett fång med kramar <3 <3 <3 
 
Efter en härlig stunds småprat om livet fortsatte jag mina steg till byns enda mode och kläd-affär Ainas. Här blev det fler kramar och en stilig topp fick följa med hem från butiken. Minns många härliga minnen då jag gått modevisning för Aina...
 
 
 
Nu styrde jag bilen till Essunga kyrka… 
 
 

Påskliljorna och min sång, ute vid korset, fick bli en länk till min kära mamma och kyrkan som betytt en hel del i mitt forna liv.

Här har jag en gång vigts med mina barns far, döpt mina barn, låtit mina barn vara med i barntimmar, begravt nära och kära, i stilla ro men även med sång, musik och min egen körsång med Treklövern.  Här stod jag nu i ringen intill stenen och sjöng ”Du omsluter mig” det kändes rätt och riktigt precis som för 15 år sedan när vi begravde kära mamma alldeles för tidigt.

 
Kunde inte låta bli att svänga förbi vårt gamla hus i Essungastations-by. Vidare for jag sedan upp till Högaberget för att ta del av naturens egen blomsterprakt…
 
 
 
Blåsippor och vitsippor i en härlig grönska på marken samt de starkt livskraftiga träden att vila ryggen emot för att insupa kraften från rötterna.
 
 
 
Hungern smög sig på, kul då att Hanssons kiosk fortfarande kan erbjuda lite mat. Här fick jag även en härlig kram från en gammal god vän från slöjd och hantverkstiden.

Min kära moster Ingrid fick en påhälsning... till övriga mostrar som jag inte hann träffa kommer här kramar <3 <3 <3 

Därefter hade jag bokat in mig hos min kusin för att få en klassisk massage. Jisses vad härligt!  Stort tack Maggan du är otroligt duktig.
Tack också för en fin pratstund efteråt.
 
Innan bilfärden smet jag in på butiken med Sveriges godaste charkvaror och fyllde en hel påse sedan for jag tillbaka.
 
 
I Alingsås stod redan maten färdig på bordet när jag dök upp hos pappa och Birgitta.  Efter en hel dag med mycket trevligheter, mys och prat så kröp jag ner i pappas o Birgittas bäddsoffa.

Efter en mysig stund på stan i Sveriges café-tätaste stad tog jag bilen vidare till Göteborg…

Här smet jag in på 5:an huset, en snabb sväng ut på stan och en god måltid tillsammans med Zebastian. Innan han hastade iväg för AW med arbetskompisar.

Glad att få träffa min kära son i Göteborg innan jag for hemåt till bästkustens pärla, Halmstad... 😊💕
 

 

Ett sorgligt besked...

Publicerad 2017-04-21 16:54:29 i Inlägg,

Då var stilla veckan passé. Under skärtorsdagen fick vi sorgliga besked om att en av mina gamla ungdomsvänner somnat in.

Det blir så påtagligt till eftertanke på livet igen och de som vi möter på vår väg och de som går vidare före oss. Ännu en kär vän förlorad alldeles för tidigt i cancerträsket.  Jag är tacksam för att vi fick mötas och vandra på livets stig tillsammans under en tid. 

Himlen har fått ännu en ängel…

Min vän var en riktig kämpe.

Hon var med och startade upp en FB sida   We Fight Cancer Halmstad

Med förhoppning om att kunna förmedla information, gemenskap, upplevelser, tips och idéer. De hoppades även kunna väcka debatt och påverka i olika cancerfrågor.


En tanke de hade var att få skriva av sig tankar, känslor och upplevelser öppet och utan filter. De ordnade med träffar och gemenskap. Tröstade, uppmuntrade och gav kraft i den mån de kunde. Utan att vara varken psykologer, läkare eller proffs bara medmänniskor med cancer erfarenheter.

FÖR VI HAR ALLA EN FIGHT ATT VINNA!!!

Och jag måste säga att deras sida blev en otroligt stor hjälp och en tröst för alla de som kämpar på olika sätt, för individen men även för oss anhöriga som finns där vid sidan om.

För jag måste säga det är inte lätt att vara den som finns i bakgrunden, vid sidan om, den som försöker finnas där men inte vill tränga sig på. Den som ställer dumma frågor, som kämpar med att inte röra till det, inte skrämma med klumpiga ord, inte vara för tjatig, men som vill så väl….

 

För en tid sedan skrev min kära vän detta inlägg:

Jag har förlorat min kraft och ork!
Lusten försvann, livet blev för jobbigt! Länge trodde jag nog att jag hade en jämvikt med kraft in och kraft ut. Men efter många år i klorna på cancer och behandling så har det tömts, jag kände mig så jäkla svag och slut att livet bara blev en evig kamp att vilja stiga upp till. Jag har verkligen känt att jag blivit mer orkeslös och kanske farligaste av allt uttömd på livsglädje! "Vem är jag, vad händer, vilket liv har jag" Alla dessa frågor utan svar. Jag har skrikit invärtes efter kraft och förståelse och hjälp inom sjukvården. Letat efter trygghet och viljan att ha rätten att vara en av dom som överlever!! (…..) Det är många frågor och tankar som flyger och far.
JAG ÄR RÄDD, för mycket! För att bli sämre, tappa minne, koncentration.

Jag är på väg, jag skall få kraft!! Jag skall göra vad jag kan för att få en chans till 
Det är viktigt att berätta, för det finns fler i samma situation och vi vill så klart inte dö bara för att våra krafter är slut!!  VI vill bara tala om att vi behöver kraft, hjälp och verktyg som håller hela vägen.
Jag är ingen superkvinna! Bara en mamma, syster, dotter och vän som vill leva!!

Tack gode Gud att jag har min armé och att jag äntligen släppt in dem, för nu jäkla blir det tufft!

Tack alla som hjälper och stöttar mig och oss, ni är värdefulla och behövs 

 
 

Med min väns ord vill jag att du som nu läser detta kan och vill dela med dig av information till andra hur man kan upptäcka cancer i tid t.ex. Visa denna film som min fantastiska vän har gjort tillsammans med sin jämlike till fighters och namne.

 

Vi fortsätter att kämpa vidare, för alla har vi någon där ute som just nu kämpar sin egen kamp!      

#vifightcancer    #vifightcancerhalmstad    #fuckcancer 

 
 

Jag lovar dig att fighten fortsätter och vi kommer tillsammans 
synliggöra och informera om cancer skiten så att din dröm om att cancerkurvan vänder ner. 

 

Varma kramar och var uppmärksam och lev ditt liv så sant du kan. 

Ingela

 

                     
  

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela