inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Tjo Ho! Nu är det helg....

Publicerad 2015-02-27 15:30:39 i Inlägg,

Tjo ho!   Nu är det helg och våren är här....
dygntemperaturen har inte understigit 0 grader under en 7- dygnsperiod... Vad mer kan man önska...
 
Den första tranan har anlänt Hornborgarsjön... bilder på blåsippor, snödroppar, krokus dyker upp överallt i media och på FB.
Min kollega hade vandrat i skogen med hunden i går och fått hela byxbenet fullt av vårtokiga skogsmyror som vaknat upp ur vintersömnen... eller de kanske inte sover utan har det gott ner i värmen under jorden då det är vinter, vad vet jag. Det enda jag bryr mig om är att jag tar tillfället att göra ett riktigt VÅR SKRI och jubla över att på måndag är det vårmånad.... TJO HO! 
 
Som ett brev på posten fick jag så ett litet meddelande från Cypern där min pappa och hans sambo Birgitta är: Hallåhallå! +26 är inte så dumt. Håller tummarna för måndagen! Hoppas Ni kommer att trivas! Kram! BoB
SKIT också!!! Har de 26 grader.... va !!!! vem jag??? jag är inte avundsjuka på dem... eller??? Tänk att få byta plats med dem bara för en helg eller så... Men jag unnar dem allt gott, även om jag gärna skulle valt att vara med lite grann... De har befunnit sig på varmare breddgrader sedan i början på januari och väntas hem till Alingsås innan påsk. Allt gott till dem i värmen. 
 
Ja nu ska alla saker ner i flyttkartonger... på måndag går flyttlasset  in till stan och till vår trevliga 3:a i ett härligt, rofullt, fint kvarter mitt i stan. Ska bli riktigt mysigt. Det ska bli riktigt roligt att få plocka upp sakerna på ett nytt ställe och få till den där myskänslan och stajlingen som gör att det blir vårt hem.
 
 
Otroligt ivrig börjar jag bli... det nästan kliar i fingrarna... Och jag har lovat, jag bär inte en enda kartong.... jag ska bara stå där och ta emot och plocka upp och fixa till. Jag kan serva med kaffe och fika och bara låta det manliga släktet visa vad de går för... hi hi..  Jag måste erkänna att detta är absolut inte min stil... känns mycket underligt att skriva dessa rader... för det är inte riktigt jag... Jag brukar vara den som är med och stretar och bär och kämpar och jag ger mig aldrig i första taget.... men jag har lovat... inte en enda låda ska jag röra...  
Jag ska tänka på min kropp... ryggen, förkylningen och andningen.  ha ha ha..

Jag har tagit semesterledigt några dagar för att komma iordning.... Göran har tagit ledigt hela nästa vecka för att ta emot nya möbler... garderobsvägg från IKEA samt de nya underbart sköna ställbara sängarna från Jensen. 

På onsdag så drar det igång igen.... Då blir det inget snack utan att man tar cykeln till jobbet.... och nu går vi ju mot varmare tider… så skönt! Hoppas jag får hålla mig frisk.

Jag längtar även till vår lilla resa vi ska ut på… Italien med Rom, Pompej, Capri och Sorentohalvön väntar på oss i mitten på april. Vi firar 5 år tillsammans. Ska bli otroligt skönt och upplevelserikt. Hoppas ni alla har något roligt att se fram emot.. . Vill du dela med dig vad du har för förväntningar? 

 

 

 

Med skräckblandad förtjusning

Publicerad 2015-02-19 08:08:00 i Inlägg,

”Influensan toppar i Halland” och ”Kortaste månaden är den sjukaste” så lyder rubrikerna i tidningarna. Och ännu en gång är jag dunderförkyld. 

 

Tipsen har varit många och nu dök det upp ett nytt om att jag kunde nässkölja. 

Nässkölja är något jag aldrig har hört talas om. Men kan det hjälpa är jag den första att prova något nytt för att slippa mina hemska problem med andning genom näsan. Systemet känns som det är helt bombtätt och bihålorna känns fulla av var och slem. 

Skaffa en stor nässpruta på Apoteket, blanda lite salt i en liter vatten, fyll i lite vatten i sprutan, håll för ena näsborren och spruta in i den andra. Skitäckligt i början men heeeelt suveränt! Jag gör det för mina dåliga slemhinnors skull. Så löd FB-tipsen. 

Spänningen och förväntningarna var maximala när allt var inhandlat och jag barrikaderade mig inne på toaletten över handfatet för att prova denna nya grej, för mig skulle det funka. Med skräckblandad förtjusning klarade jag det. 

Jag måste säga att för att vara första gången gick det suveränt…. jag lyckades göra allt helt perfekt och det kändes skönt även om det inte höll mer än några timmar kanske. 

I dag på morgonen försökte jag igen, inte med samma toppresultat. Jag kanske var för ivrig, det sprutade åt alla håll och det rann i halsen och ja, det var lite av kaos… och resultaten blev inte heller detsamma, redan nu efter en timme är jag helt tät igen. Men jag ger mig inte nu ska jag prova detta morgon och kväll ett tag för att underlätta för mig. 

Förkylningen ska väck… 

Även Kan Jang är åter inhandlad

 

 

 

Loppisfynd

Publicerad 2015-02-14 17:19:37 i Inlägg,

Överallt finns de, dessa loppisar, marknader, återvändor, second hand butiker och bakluckeloppisar…

Vi har kunnat sälja och skänka massor av prylar och möbler på dessa internetsidor samt vid loppisbord i olika lokaler… Vi har även själva dragit stor nytta av kunna köpa vissa unika fynd som passat oss bra eller kanske även barnen som startat nya boenden runtom i olika städer. 

I dag fick vi ett infall och for in på Erikshjälpen och gjorde härliga fynd till vårt nya boende samt placerade våra pengar till ett gott ändamål.   

Här nedan kan du se våra fynd 

Caféset till lilla balkongen
Pelarbord till köket... vi får se om det det blir vitt eller om bordet får vara kvar i sitt orginal... om detta tvistas de lärde. 

Så svämmar det över där hemma med prylar som du aldrig använder? Får du inte in bilen i garaget för att det är så fullt med kartonger? Då är det tajm att sälja på loppis! 

 

 

 

Vårväder

Publicerad 2015-02-09 20:08:02 i Inlägg,

I dag var det rena vårvädret… den första lilla fjärilen visade sig för oss på gården utanför arbetet då vi var ute med barnen.

Det är alltid något visst när man ser den första varje vår. I min barndom sa alltid mamma att det skulle vara en citronfjäril för då skulle vi få en varm härlig sommar… nu var det så att kollegan såg en Påfågelöga så vad har vi då att vänta…en kall kylig?

 

I dag tog vi dock tillfället i akt och njöt av värmen mot ansiktet… vi hann också med en fika på den nya altanen. 

Med nya kaffekoppen...  :D 
Bäst att passa på att njuta, i morgon kanske det snöar. 
 
 
 

Sticklingar...

Publicerad 2015-02-08 13:09:00 i Inlägg,

Kunde inte hålla mig längre…. åkte till Blomsterlandet även om det är rätt så kallt idag, känns som det blåser isvindar. 

Dags att plantera sticklingar
 

Nu får de vila i söderfönster och om en månad kan jag börja gödsla dem. När plantan har rotat sig kan man redan toppa dem för att få buskiga plantor som då ka ge riklig blomning.
Om några månader kan vi få njuta av dem på balkongen.

 
 

 

 

 

 

Packar och rensar i röran…

Publicerad 2015-02-07 20:39:56 i Inlägg,

Eftersom vi ska flytta till månadsskiftet har vi nu tagit tag i förberedelsen genom att börja packa ner saker vi inte behöver använda de sista veckorna i huset. Gardiner tvättas och är klara för att hängas upp i nytt hem. 

Vi kan även konstatera att mången ting kommer vi aldrig mer att använda. Saker vi med nostalgi satte in i skåpen för tre år sedan och som aldrig tagits fram, tittar nu på oss med ledsna miner och säger släng, sälj eller ge bort… tack för den här tiden, nu är det dags att gå vidare. 

Vi vill nu TACKA våra mammor, mostrar och fastrar, grannar och vänner för allt det fina vi en gång fått… men det är nu dags att släppa taget om dessa saker.  Saker ska inte samla damm utan användas, så därför rensar vi nu i röran.  

Vi har försökt att ge bort saker till våra barn… vissa saker faller i god jord, vissa ratas direkt, det är bara att inse att var sak har sin tid. Vi har också insett att vi kanske inte måste ha så dåligt samvetet nu när vi gallrar i våra saker… Känns otroligt befriande. 

Göran och jag har skrattat lite åt varandras saker vi sparat genom åren. Det kan kännas rätt befriande att äntligen få skratta åt en gammal nostalgisk skål man fått av ”faster Karin” eller någon vas jag själv köpt någon gång på 80-talet. Svårast blir det nog för Göran att släppa taget om sin favoritkaffekopp som tillhört hans morfar. Koppen må vara sliten men den har den perfekta storleken och det perfekta örat och framför allt en egen själ enligt Göran. 

Nåväl, den där koppen kanske får vara med om ytterligare en flytt trots allt.

In med nytt och fräscht. Vi for bort till Patrik (syrrans man som jobbar på Köks Centrum) i dag. Vi hade planer på att beställa en ny micro till nya bostaden eftersom det inte ingår i utrustningen där. Hoppsan! Vi kom hem med många fler saker en så… ny kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, stavmixer… inte alls vad vi tänkt oss från början men det känns otroligt fräscht att få börja med nytt i nytt boende. 

Jag vet att med Feng Shui menar man att man ska rensa bort överflödet ur hemmet så kommer vi att må så mycket bättre. Att köpa nytt tar vi oftast ansvar för men det gamla tingen är svåra att göra sig av med. 

Boken Rensa i röran av Karen Kingston är otroligt bra att läsa lite då och då för att just göra detta. 

Så nu gör vi det 

  • rensar i alla köksskåp
  • rensar i bokhyllan
  • tar itu med alla ”ångestlådor” div föremål som ligger och väntar på att användas
  • tvätta täcken och kuddar
  • går igenom förråd och garage
  • fixa saker som behöver lite uppfräschning

Vi känner redan nu hur bra vi kommer må efteråt. 

I brevlådan...

Publicerad 2015-02-06 19:41:49 i Inlägg,

Så landade den i brevlådan, tidningen och reklamen från BlomsterLandet… De visste hur jag med flera andra längtar otroligt till vår och sommar och då passar de på att sätta in stöten. 

Med rubriker så som Längtan efter medelhavet och Lavendelns grågröna toner bidrar till ett lugn och doften för tankarna till medelhavet, så får de oss att smälta och längta alldeles kolossalt. Och vem vill inte skapa sig en egen lilla oas med solvarma växter när du enkelt kan lockas av dessa rader i olika tidningar. 

Att satsa på något större träd som ger höjd och en lummig känsla är ett förslag. Olivträdet  har jag redan sedan tidigare och det kommer att bli perfekt för våran oas. Citrusträd är också ett självklart val som kommer att inhandlas, det blir ett fint bidrag med vacker färg och härlig doft. Lavendel i stor kruka, pelargoner gör sig fint tillsammans med kryddväxter så som rosmarin, dessutom skall en ståtlig Afrikas blå lilja pryda sin plats just för att få till medelhavs känslan. Soligt, varmt och skyddat ska de stå för att trivas bäst. 

Så här sitter jag nu och bläddrar fram och tillbaka i tidningen i lugn och ro… får information om växtzoner och blomningstid på de olika sorters växterna. 

Ett tips är att snåla med omplantering då de flesta medelhavs växter trivs att stå trångt om rötterna. 

Sommarblommor är också en verklig favorit för mig, en snabb väg till en blomstrande oas. Att investera lite mer i bra balkonglådor och krukor med vattenmagasin är kanon och vi kommer inte att ångra oss då vi inte behöver oroa oss för att växterna ska torka ut om vi åker bort över helgen. Bra och rätt jord är också viktigt samt  att gödsla med rätt gödsel för att få så fina och kraftiga plantor som möjligt...  och vem vill inte att det ska frodas och få en överdådlig blomning. 

Pånyttfödd!

Publicerad 2015-02-02 21:56:00 i Inlägg,

Tänk, jag känner mig som pånyttfödd...  Det är som att kliva in i en ny kropp. Känns väldigt konstigt, knepigt på något vis att kroppen är ett verktyg som vi är så otroligt beroende av.  Det glömmer vi lätt när livet leker och kroppen gör som vi själva vill. 

I dag har jag arbetat igen... Barnen på avdelningen är snuviga och hostiga men jag hoppas att jag klarar det och att kroppen min har fått tillräckligt med medicin, vitaminer och kärlek så att jag fixar detta. Eftersom jag öppnade idag på förskolan så slutade jag redan vid 14, det innebar att jag hann slinka in på stan en sväng. Det var de härliga vårkängorna som jag inte kunde släppa tanken på. Lite dyra så att jag har varit tvungen att fundera på saken… men ju mer jag funderar desto mer tycker jag om dem. Nu stod jag alltså inne i butiken igen, provade och funderade igen. 
När jag kom hem igen fanns de i min ägo tillsammans med en ny härlig sjal.
 
 
 

 
Göran var positiv till valet. :D 


Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela