inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Hissa flaggan i topp 🇸🇪

Publicerad 2016-06-08 11:22:14 i Inlägg,

Tjo ho! 
Hissa flaggan i topp,🇸🇪 nu är han klar!!!!!
Civilingenjör med inriktning mot rymd och flygteknik. 🚀✈️🚁🛩
Stort grattis min älskade son Christoffer Carholt. Jag är mäkta imponerad! 
 
 
Under midsommarveckan åker han till Athen, Grekland för att ta med sig sin artikel, examensarbete till den stora teknik-konferensen. Hans rapport: Design, Modelling and Control of Single Rotar UAV, skall han stå till svars inför hela världens tekniknördar. Vilken härlig grej att få vara med om…
Stort lycka till min son, vad månne det bliva av dig. Stora kramar och lyckönskningar!
💕💕💕💕💖🎉 🍾🎩🎉👏🏼👏🏼👏🏼🎉
 
 
Luleå o Kiruna har varit min sons hem under sex långa år. Midnattssol men även snö, mörker och kyla. 
Christoffer har aldrig tvivlat på sin egen förmåga. Även under mycket tunga perioder med många tuffa och svåra matematiska tentor så kämpade han på för att tillslut ta sig igenom....
Han har verkligen visat på styrka och enträgenhet och med ett stort fokus på att lyckas, han har alltid haft sitt mål i sikte. Även om vägen inte gick riktigt så spikrakt som han kanske tänkt sig från början... livet tar en på olika sidospår samt är full av upplevelser och lärdomar under vägen. 
Min son var glad för dessa upplevelser, de är dem som gör dig till den unika person du är.
 


 
Det plågar mig i mitt mammahjärta 💖 att jag inte kan stå utanför universitetet i Luleå i dag och visa min uppskattning och min glädje, att som mamma finnas så långt bort då jag helst vill vara med och hylla och se glädjen i mitt barns ögon känns riktigt tufft. Jag är otroligt stolt... Jag älskar dig min son, stort lycka till i ditt fortsatta livslånga lärande. 🚀💕💖🎉 🍾💕💖🎉 🚀
 
 
                🚀 🎉 🍾🎩🎉         🎉🎩🍾🎉🚀
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm, Stockholm stad i världen....

Publicerad 2016-06-06 22:06:48 i Inlägg,

I onsdags styrde så jag åter min lilla röda bil bort från hemorten… nya semesterdagar lockade att ta mig upp till huvudstaden och min älskade dotter.

På vägen upp smet jag även in här:Jönköping shopping och nya skor

kisspaus, sittande på parkeringen slank det även ner några ägg och lite ost som lunch.

 

Äntligen framme i Stockholm…

Även min äldsta son förgyllde med sin närvaro. Vi festade till det med lite god mat…

Torsdagen gick åt till förberedelser inför fredagens firande därefter tog vi tunnelbanan in för att möta upp mina barns pappa. Det blev en öl för dem som ville i Kungsträdgården, själv tog jag mig ett glas skumpa.

 
På fredagsförmiddagen satt vi så samlade i aula Medica, Karolinska institutet Stockholm…
 
Min älskade dotter är nu färdig och får kalla sig TANDLÄKARE, jag var en otroligt stolt mamma som satt i den fullsatta aulan för att hylla de utexaminerade studenterna. 
 
 
 
 

Tänk att tiden gått så fort… jag minns fortfarande dagen då hon som mycket liten flicka, (3 år så där),  med bestämdhet sa att hon skulle bli tandläkare.

Dagen då hon skulle uppe för intervju på Karolinska, kunde slutat hur som helst… Carolina ringde mig på morgonen med gråt i rösten och var både arg och besviken. Hon satt fast på pendeln med signalfel och fick inte tag på någon på Karolinska för att tala om att hon blev sen. Hon kom inspringande på Karolinska ca tjugo minuter sen…  där kunde hennes öde  och livsuppgift gått åt ett helt annat håll. 

Så kom dagen då vi släppte av henne och packningen i den stora staden. Hon stod då på trottoaren på Östermalm, med hängande huvud och undrade hon om vi redan skulle åka ifrån henne. Fem års studier kanske skrämde lite, inte såg hon så kaxsig ut.  

Dagarna och åren har gått i rasande tempo med både studier och hårt arbete, vid sidan om, servering på Globen och barnpassning med mera för att få lite extra pengar har nu förflutit. Nu kan hon skörda sina frukter…

Nedan följer foton från examensdagen…

Stort tack Palina, för att du tog hand om Carolina sista året... ni har stöttat varandra i en tid som innehållit glädje, svett och tårar med hårda studier. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för att jag fick vara med och fira denna speciella dag. 
 

Lördagen firades med stor galamiddag för de nya tandläkarna, därefter följde efterfest… bröderna fick vara med.

 
Då passade jag på att ta den lilla röda bilen till Bålsta utanför Stockholm där min kära syster Birgitta huserar med sin familj. Här har familjen bosatt sig i ett rött charmigt hus i perfekt läge. Alldeles i närheten av Patriks barndomshem. Här blev det grillat.
 
 

Stort lycka till önskar jag er i er nya bostad. Love you! <3 

 

 

Malmö, Malmö, min födelsestad...

Publicerad 2016-06-06 21:18:30 i Inlägg,

I slutet på maj, 26 om ni ville veta exakt, tog vi semester några dagar. Målet med resan ner till Malmö var givetvis Görans julklapp… äntligen skulle vi få gå på konsert.  En gigant och legend som vi båda ville se innan han går ur tiden… tyvärr har allt för många av våra gamla barndomsidoler hunnit lämna in de sista åren. 

 

Efter en härlig torsdagsfrukost i godan ro hemma så packade vi hop lite saker och tog min lilla röda bil ner till min födelsestad, Malmö.  Med otrolig lätthet, då det i dagens samhälle finns GPS på telefonen kunde vi styra rätt på vårt boende direkt. Vi checkade in på hotellet som visade sig vara ett magnifikt boende samtidigt som vi också kunde konstatera att Malmö Arena och Emporia låg inom 250 m omkrets. Hur suveränt som helst!

 

Vi hade gått om tid och styrde därför våra steg mot Emporia för att se om någon shopping lockade… vi strosade runt och jag måste säga att jag imponerades av den storslagna designen på denna stora byggnad. Lite mat blev det också, dock ingen direkt shopping…
 
 

Sedan var det dags… Konserten stundade!

 

Utanför arenan såldes grönvita halsdukar, Champions League-hymnen spelas upp som intromusik…  Oooooo så stod han så där på scen, vår stora barndomsidol, en världsartist och en superälskare av fotboll. 

En storslagen scen och fantastisk dekor med påkostade tablåer med otroligt duktiga musiker och denna charmiga legend med sina unga 71 år.

 

Legenden Rod Stewart radade upp sina hits genom karriären.

 

Mannen bakom låtar som "Sailing", "You wear it well" och "Maggie May" stod på scen och vi ville absolut inte missa denna gigant när han nu var i Sverige på turné.

Hans karaktäristiska röst, stil och frisyr har korsat populärmusikens alla genres och gjort honom till en av få artister vars stora framgång sträckt sig över hela fem decennier. Han har blivit invald i Rock & Roll Hall of Fame två gånger (som soloartist och som medlem i The Faces), vunnit de flesta priser man kan vinna och nu även aktuell med ett nytt album.

Jag kan bara säga att vi var lyriska tillsammans med alla andra i vår generation som kommit till denna arena, som snabbt blev fullsatt. Legenden levererade och vi var absolut nöjda när vi efter de två storslagna musikaliska timmarna vandrade i sakta mak de få metrarna tillbaka till hotellet för att begrunda kvällen samt vila upp inför morgondagen.

 

En god hotellfrukost...

Ännu en tur till Emporia och sedan tog vi min lilla röda in till stan där vi dök på min kära goda vän Annika.
 

En härlig lunch han vi ta tillsammans… 

 
Vi han även en tur på stan...
 
Sedan var det dags att styra bilen vidare till min kära bror Ulf som bor här i Malmö stad. 

Tack och hej för några fantastiska semesterdagar…

 

 


Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela