inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Blomsterbalkong...

Publicerad 2015-04-29 21:27:45 i Inlägg,

Det är något magiskt när våren infinner sig...
Jag bara älskar när det knoppar sig och man kan ana den första grönskan. Något som jag längtat efter är att få se mina magnolior blomma. Förra året blommade endast en, den vita. Så i år var spänningen stor, skulle ytterligare någon av de andra två slå ut? Hade vi kanske gjort något dumt när vi grävde upp dem från rabatten och satte dem i urnor för att ta med dem till det nya boendet. Skulle de klara flytten och kunde de klara de förutsättningar som balkongen kunde erbjuda.  
 
 
Lyckan var stor när jag såg att det knoppade sig på den vita... 
 
Och sedan slog den ut, så vackert på bar gren.
Dagen innan vi for till Italien för en härlig go semester så fanns de där, de första röda knopparna. Helt plötsligt blev jag nervös att jag skulle missa hela härligheten...
 
 
I Italien fick vi uppleva en fantastisk grönska...
På bar gren blommade t.ex. Judas träd
 
 
Så magnifikt!
 
 
I alla trädgårdar trängdes citrusträden tillsammans med vin och blåregn
 
 
 
Dessutom kunde de konsten att smycka sina balkonger 
 
Jag blev ivrig att smycka balkongen ytterligare vid hemkomsten.
Då hade det skett utan att jag hade hunnit fundera ytterligare så fanns de där...
 
Även den tredje Magnolian hade slagit ut hemma på balkongen. 
 
 
De olika Magnoliorna är vackra var och en på sitt sätt 
 
 
På balkongen har även pelargonian sin givna plats 
 
Nu längtar jag till sommarvärmen så att även mitt egna citronträd kan flytta ut tillsammans med denna skönhet...
 
 
 

Här är Syditalien när det är som bäst

Publicerad 2015-04-28 06:58:00 i Inlägg,

Här är Syditalien när det är som bäst löd presentationen i resefoldern när vi bokade resan. Och jag kan bara säga att som vi har längtat…. Här har vi nu strosa runt genom smala gränder, bland butiker, barer och restauranger. Vi har ätit av den nyfångade fisken ackompanjerad av de otroligt goda vinerna. Görans intensiva längtan efter den fantastiska Italienska pastan och pizzan har nu förtärts i stora mängder i stort sätt var dag tillsammans med det utsökta vinet.  
Sorrentohalvön är känd för sin skönhet och den hänförande utsikten där de branta bergen reste sig över det klarblå havet. Innan resan var slut hade vi dessutom både njutit av paradisön Capri och antikens Rom! Vad mer kunde man önska?

Allt startade med att vi tog oss med sista tåget ner från Halmstad under lördagskvällen…
 
 
Vid 01.00 rullade vi sakta in på Köpenhamnsflygplats för att söka efter en plats att vila på… kanske vi kunde sluta våra ögon en liten stund för att klara den första dagen i Rom. Tåget hade stannat för byte i Lund och där fick vi stå huttrandes 45 minuter i den sena kalla kvällen för att invänta tåget till Danmark. Någon sömn infann sig inte på hårda kalla bänkarna på flygplatsen. 
 

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN - ROM

Vi lämnade Skandinavien under tidiga morgontimmarna utan sömn och landade ett par timmar senare i Rom. Väl på plats i den ganska bekväma helturistbussen bar det sedan av mot Hotel Luce i Rom. Det centrala läget i närheten av Roms järnvägsstation, bekväma promenadavstånd till shopping, restauranger och lokala transporter gjorde att vi rusade ut för att möta en fantastisk stad med allt vad det innebar. Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur.

 

 

 

Nu gällde det att inte missa något… Huvudet var på skaft och vi försökte hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Ha ha… Jo då vi hann allt med att njuta… 

 
 
 
 
 
 
 
 
Totalt helt slut tog vi oss till hotellet vid 18.00 tiden och eftersom vi missat en hel natts sömn infann sig en vansinnig migrän hos Göran. Helt slut somnade vi på hotellet och missade välkomstmiddagen… vi var dock tvungna att sova ifatt för att fixa resten av veckan. Vi konstaterat att vi är klart för gamla för att dygna som barnen säger. 
 

DAG 2, MÅNDAG: ROM - POMPEJI - SORRENTO

Dagen börjar med en tidig frukost innan det blev dags för oss att resa vidare. Det mjukt böljande landskapet i regionen Lazio var som hämtat som ur en saga och vår väg kantades av stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Så småningom anlände vi till regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. På vägen stannade vi till vid ett av Italiens populäraste besöksmål, den antika ruinstaden Pompeji. 

 

Här lät vi historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under aska och sten. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människor utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår fantastiska guidade rundtur. 

 
 
 

Här intog vi också vår första Italienska Pizza.

 
 

Under eftermiddagen kom vi sedan fram till Meta di Sorrento, alldeles utanför Sorrento, och här tog vi in på charmiga Hotel Panorama Palace. Ca 27 mil söder om Rom.

 

 

 
 

 

 

 
  

DAG 3, TISDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön fick vi sedan tillbringa en skön dag tillsammans. Här vid kusten kunde man njuta av det mesta, kanske smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten var fylld av vackra platser som verkligen trollbinder sina besökare. Att italienarna är verkliga livsnjutare är känt sedan långa tider. Oavsett om man äter en middag eller dricker en ”caffé latte” så tar man sig tid att njuta. Här kunde vi verkligen koppla av och låta livet ta hand om oss på bästa sätt!

 

 

 

 

Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragit hit för den fantastiska skönheten. Till skillnad mot andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. 

 

 
 
 
 Pizza Margarita som har sina färger efter landets flagga, rött som tomatsåsen, vit som mozzarellan och grönt som basilikan. Jisses vad god! 
 
 
 
 

Med båt besökte vi Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn. Sedan staden Amalfi, som gett namn till hela kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Här kunde vi njuta av den hänförande utsikten och alla vackra hus som klänger sig fast på bergsväggarna.

 

 

 
  
 

DAG 4, ONSDAG: SORRENTO - CAPRI

Från Sorrentos hamn bar det av med båt till Marina Grande på ön Capri med sitt dramatiska landskap och oöverträffade stämning av romantik.

 
 
Härifrån tog vi oss med minibussar till anrika Hotel San Michele, som blev vårt hem för två nätter.
 
Mycket charmigt hotell högt beläget i Meta di Sorrento med en fantastisk utsikt över Neapelbukten. Wow säger jag bara!

 

  

DAG 5, TORSDAG: CAPRI

”Det var på Capri vi mötte varandra”. Vilken lycka det var att ha en hel dag på drömmarnas ö! Vi bodde i den högt belägna orten Anacapri i närheten av den svenska livläkarens berömda drömvilla, så här kunde man om man så ville besöka Axel Munthes hus.

 
Vi gjorde oss en promenad men valde att titta på hans livsverk utifrån. Här uppifrån är utsikten över Neapelbukten och bort mot Vesuvius hänförande. Göran tog sig även upp ytterligare en bit med slänggungorna för att titta på den fantastiska utsikten. Min älskling fick dock stålsätta sig rätt bra för att inte få panik uppe i luften, han såg dock ändå ut att må ganska bra då han efter en halvtimmes färd kunde hoppa av i Capri stad. 
 

Med minibussar anpassade för de smala slingrande vägarna tog vi oss ner till Capris hamn, där en båt väntade på oss för att ta oss runt öns östra udde mot de mycket speciella Faraglioniklipporna

 
(där man skulle pussas och önska sig något när man körde igenom), gröna grottan och den lilla blå. En skönhetsupplevelse av sällan skådat slag.
 
 
Därefter väntade även storslagen utsikt från Augustusträdgårdarna. 

 

 

De flesta turister kommer enbart på dagsbesök till Capri, så framåt kvällen hade vi nästan ön för oss själva. Att kalla stämningen för magisk är ingen överdrift. Här skapas minnesbilder som vi för alltid kommer att gömma i våra hjärtan. 

 

 

 
 

DAG 6, FREDAG: CAPRI - ROM

Vi lämnade Neapelbukten bakom oss men såg fram emot att tillbringa ett par dagar i den italienska huvudstaden ROM. Under eftermiddagen anlände vi till denna eviga stad och kunde med en gång börja hänföras av dess mångfald. Vi checkade in på centralt belägna Hotel Archimede och där väntade nya upptäckter!

 

DAG 7, LÖRDAG: ROM

En gång var Rom centrum i ett stort rike och spåren av det förflutna är många liksom stadens historiska sevärdheter. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och livliga espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. Vi njuter av godbitarna i denna innehållsrika mångmiljonstad. Det är svårt att inte fängslas av Roms tvåtusenåriga livsglädje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Efter att vi strosat runt i Rom tog vi oss upp på bussen för att utforska Vatikanstaten med Peterskyrkan, världens största kyrkobyggnad och förutom en märklig historia ryms här ett par arkitektoniska mästerverk såsom Berninis baldakin. 

 
 
 
Museum Vaticani...
 
 
 
 
 
 
 
 
 Peterkyrkan
 
 
 
 
 
 
Innan vi lämnade Vatikanstaten gick Göran för att besöka postkontoret och sina kollegor i världens minsta land.
 
 
 
 
Sedan vandrade vidare ut i staden....  
 
 
Spanska trapan...
 
 
Sista kvällen vandrade vi genom staden och var tacksamma för allt vi fått uppleva...
 

DAG 8, SÖNDAG: ROM - KÖPENHAMN

Tidigt bar det av mot flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Det hade blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen lyfte hemåt.

 
 
Resan har varit en otrolig upplevelse att ta med sig in i vardagen nu när vi är hemma igen. Många fina vyer och bilder har jag tagit med min nya kamera, ändå kan inte denna på något vis visa på den otroliga och magiska upplevelse vi har varit med om här nere. Kanske är det tur att detta inte är vardag för då hade vi kanske inte blivit så hänförda. Men nu kan ni ger er på att fler resor väntar oss runt nästa hörn. Så lovely!

 

 
 Ett stort tack till Marco som var vår fantastiska reseguide under vistelsen i Italien. 
 
 
 
 

 

Säsongspremiär...

Publicerad 2015-04-07 17:11:00 i Inlägg,

HBK 4 ever... 
Pemiärmatchen skulle bara ses....
Därför samlades vi nu i vårt hem för att se den ihop.  
HBK mot AIK.
Ulla och Fredrik från Stockholm var nere i Halmstad. Fredrik som är en stor AIK:are sedan barnsben tyckte det vore roligt om det kunde bli en jämn och bra match, där det gärna fick sluta med ett oavgjort spel gärna 2-2.  Vi höll med, om nu inte HBK kunde vinna så vore det ju bra.  

I pausen serverade vi det brukliga intaget likt det som köps på Örjansvall. 
Mums tyckte grabbarna...

Andra halvlek blev ändå rätt spännande 

eller?          
 

Anders! Vad gör du??? Wordfeud nu?? 
 
Matchen slutade med favör AIK 2-1, men det var spännande enda in i slutet.  Tack för det. 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela