inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Premiär för Rub & Smoke BBQ uteservering...

Publicerad 2016-03-28 16:23:38 i Inlägg,

Idag tog jag den lilla röda för en tur upp till Johnssons gård i Vare strax söder om Varberg.

Bredvid mig i bilen hade jag dottern Carolina och i baksätet fanns sonen Zebastian... en härlig dag där vi fick rå om varandra lite extra innan det är dags för vardag igen.

Vi hoppades få träffa paret Johnsson själva… Eva-Lena och Håkan har förvandlat gården på ett fantastiskt sätt…

Premiär idag för Rub & Smoke BBQ, där uteserveringen var öppen för god mat och dryck, dagen till ära i solsken även om det blåste en hel del. Peder och Zingans glädje och dröm skänkte dock lite värme i den kyliga vinden.

 
Menyn...
(Lånad bild av E-L) Peder och Zingans 
 
 
 
Vi blev serverade jättegod mat... På bricka valfritt kött med coleslaw, picklad rödlök, bbq-sås a, la Kansas City Style.... mmmmmmmm så gott!
 
 (lånad bild E-L)

På gården finns även Kagebäckens ost där Anders finns för att sälja sina hemma-ostade delikatesser.

 
 

 

Vi fyllde på lagret med ost...   Ost är gott!

Likaså Hembränt keramik var öppet…
 
 
 
 Den här ostbrickan fick vi med oss hem...
 
Väl värt ett besök på Johnssons gård...
 
 
 
Här var det god mat vill jag lova... Tack E-L & Håkan för titten på er fina gård.
 
Följ gärna Johnssons gård på FB: https://www.facebook.com/johnssonsgard/  
eller på Instagram 
 
 
 

En ny livsstil...

Publicerad 2016-03-17 12:02:29 i Inlägg,

Vilka faktorer ligger egentligen bakom de val vi gör? Hur mycket påverkas vi av andra? 
 
Jag föll dit som nykär!!! 45 år gammal och blixtförälskad i en barndomskamrat. In i träsket med kalorier for jag ännu en gång...
 
Goda middagar med gott vin och gluten som jag inte ätit på så många år. Kropps-kilona steg allt mer och magen kändes plågsamt svullen och under några få år fick jag därtill tre diskbråck. Kroppen talade sitt tydliga språk men signalerna gick ändå inte fram. Jag var ju förblindad och så förälskad och kär.  
 
Man kan inte skylla på allt omkring, alla har vi olika motgångar i livet och det är bara du som kan hjälpa dig själv och inte skylla på omständigheter runt dig. Hårda ord? Ja, men jag känner själv att jag behöver höra det emellanåt. Vi går alla genom livet med olika saker vi har varit med om eller upplever just nu. Vi vrider och vänder och bottnar tillslut i en åsikt, en vilja. 
 
Dina val du gör i dag är resultaten du får i morgon! Så sanna ord och det är bara du själv som kan göra valen, ingen annan än du själv väljer din framtid. 
 
Man måste dock bli fullt medveten om att det är du själv som formar din resa och att det är du som gör det grova jobbet och det är ibland riktigt tufft, men det du gör, gör det bra, då du har bestämt dig.  
 
Lev livet fullt ut... Sätt upp mål och nå din fulla potential.
 
Jag har valt att sedan januari äta sockerfritt och utan mjöl, ris, potatis, gryn och pasta. En ganska ok LCHF metod. 

Har det varit svårt?? Nä! Inte när jag väl hade bestämt mig. 
 
Jag har under dessa få månader gått ner ca 7 kg, fått en mage som inte är uppblåst utan är lugn och trygg, en smärtfriare rygg samt en klarare, piggare skalle.  
Jag känner att jag lättare kan fokusera på det som är viktigt här och nu och jag upplever en kropp som jobbar för mig inte emot mig. Det var ett tag sedan kan jag säga.  
 
Jag längtar till att börja röra mig mer... 
Ta tag i yoga och dans. Livet känns mer spännande och utmanande helt plötsligt. 
 

Jag har läst en hel del böcker om hälsa och hur kosten kan påverka min kropp. 
Sockerfilmen som SVT visade för några veckor sedan talade sitt tydliga språk anser jag.  
 

Jag måste säga att det har gått över förväntan lätt. Maten är otroligt god. Har dock haft lite svårt med att förstå och ställa om hjärnan på, att genom att äta mer fett som tex. smör och kokosfett går jag ner i vikt och inte upp.  
 

Att leva som jag lär... Att genom mitt eget kritisk tänkande och lyssna till andra men absolut lyssna till mitt inre. Jag har ökat min kunskap och kompetens i mitt eget livslånga lärande. Jag har fått insikter som jag kan bära med mig i mitt liv och i perspektiv på och runt i livet. 
 
Jag har satt upp en vision- ett mål- gjort delmål- gjort en handlingsplan där aktiviteter kan ge mig resultat. 
Men jag måste börja i min egen verklighet där jag själv kan identifiera mina egna problem i mitt liv. Jag vet att det är process över tiden och att min metod kommer att utvecklas och förändras under tid.  
 
Jag har bestämt mig och kroppen säger tydligt ja, till en ny livsstil.  Hänger du med?  
 

Farewell, sista natten med gänget...

Publicerad 2016-03-05 17:20:12 i Inlägg,

I går var det farewell, sista natten med gänget. Vi hade blivit inbjudna för en sista samvaro och ett tack och farväl till vår "gamla" förskolechef. Jag skrattade lite över hans inbjudan, inte att vi var inbjudna utan hans överskrift på inbjudan...  😂
Trodde han verkligen att vi skulle orka en hel natt, vi är ju dock inte purunga längre. Jo, någon 90-talist har vi fått in i gänget men de flesta börjar dra sig upp i åldersspannet och tanken på en hel natt i festligt tempo har passerat för länge sedan när det gäller mig. Jag kan bara konstatera att jag är mycket kvällstrött och har svårt att hålla mig vaken efter 22 efter en hel arbetsdag. Däremot vaknar jag hyfsat tidigt även under helgerna.  
 
Jag måste säga att det blev en mycket trevlig kväll. Kent och Anders är mycket välkomnande och kan det här med att alla ska känna sig hemma som gäster. Deras värdskap var mycket positivt och Kent bjöd in till mycket god mat och dryck och samtal med skratt. Det var härligt att under trevliga lätta former få umgås med nära kollegor under kvällen. Kent bjöd på både det ena och det andra och jag som varit lite osäker när det gällde mitt eget matintag under kvällen kunde fullständigt koppla av. LCHF-mat hittade jag gott om. Här behövdes inte fuska med något under kvällen.  
 
Jag har snappat upp under de år Kent varit min chef att han har en förkärlek för färgen orange, eller brandgul som man säger i Skåne. Ja, Kent är ju dock skåning precis som jag och jag vet att han och Anders hade i sin lägenhet valt att färgsätta med just den färgen, brandgult. Därför blev jag extra glad när jag under dagen hade fått tag i bland annat en härlig blombukett som gick just i denna färgkombination för att ta med från hans medarbetare. 
 
 
 
Kent och Anders lägenhet var stor och mycket smakfullt inredd. Och fast än vi var många inbjudna fanns det gått om plats för alla. Jag måste säga att det var mycket skratt och härlig stämning vid borden. Jag själv bröt upp lagom till det att det bjöds på kaffe och många goda tilltugg. Då var min hosta så intensiv och min ork hade gjort sitt. Jag tackade värdarna för glädjefylld kväll.. Göran hämtade mig med bilen och det var dags för mig för att få krypa ner till sängs efter en intensiv dag. 
 
Stort tack Kent!
Lycka till med dina nya utmaningar och din utveckling i det livslånga lärandet med fokus på förskolan.  Tack för fem utvecklande år tillsammans! 😃👍 Tack också för alla goda minnen på Klackerups och Teknikförskolan!
 
Jag är övertygad om att ditt nya arbete som Verksamhetsutvecklare för förskolan på utvecklingsavdelningen blir mycket spännande och utmanande! Du kommer att göra ett gott arbete för Halmstad kommun.  
 
Och glöm inte att skolan börjar i förskolan! 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela