inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Har tagit tag i mitt liv...

Publicerad 2015-03-28 18:31:22 i Inlägg,

Förvirrad stod jag så där, tittade mig omkring och såg nog helt bortkommen ut om någon tittat till. Blicken for runt i rummet och skannade av alla ytor. Som tur var, var jag nästan ensam på plats. Vilken enorm tur att jag valt just denna lördagsförmiddag då ungdomarna tydligen ligger kvar i sängen lite extra länge kanske. 

Maskinerna framför mig såg brutalt svåra och ganska klurigt otillgängliga ut för den som inte provat på förut. Nu är det ju så att lite hum om det hela det har jag ju, dock såg dessa ut att vara av lite annan modell än de jag tränat i tidigare under åren. 

De senaste två åren har kantats av ett jobbigt liv av smärtor i rygg, nacke och ben. Tre diskbråck har satt sina spår på min nu medelsåldriga kropp och kanske borde jag varit mer rädd om den… 

Under några år var jag riktigt aktiv. Skilsmässan gjorde att jag satsade lite mer på mig själv. Yoga, dans och gym var återkommande i vardagen under varje vecka. Jag mådde ganska toppen. Sedan träffade jag min kärlek, åt gott tillsammans och blev lite bekväm. Nu efter 3 diskbråck har jag blivit en riktig soffpotatis. Så under den sista tiden då byxorna blivit mer och mer svårknäppta har tanken blivit starkare dag för dag. Dax att ta tag i ett mer aktivt liv och de sista 10 kg måste bort. 

Klart att jag ska… inga undanflykter…. det är ju så nära… sedan man flyttat in till stan. 

Vad hade jag nu gett mig in på …  här stod jag nu. Nostalgiskt drog jag mig till minnes de gamla barndomskamraterna från Vallåsskolan simmandes på badhuset i stan. Ibland hade vi simövningar på gymnastiken som då tog oss in hit för att avlägga t.ex. simborgarmärket. Nu stod jag så här 35 år senare i samma lokaler, nu som då, dock en aning mer förvirrad. 

Efter det att första förvirringen släppt tog jag mig så systematiskt igenom maskinerna. Tänkte noga igenom varje moment för att inte skada ryggen. Hoppade över alla maskiner med vridningar för rygg, mage och nacke.  

Efter duschen skrev jag till och med upp mig på en tid för ett möte med personlig tränare i början på nästa vecka. 

Efter att ha kollat av hemsidan hade även ett yogapass bokats in under tisdagen.  

Nu är jag på gång, bara jag inte kör rätt in i väggen… ha ha ha! 

 Bra slogan! :D 
 
 
 
 

 

Söndags brunch

Publicerad 2015-03-16 21:15:41 i Inlägg,

Allt började med att vi fick en inbjudan att åka med antingen på afternoon Tea på Grand hotel i Mölle eller brunch i Höganäs Saluhall, Magasin 36. Det lät mycket spännande och njutningsfullt. Valet var inte så svårt då det är söndag och vi brukar bli kvällströtta när vi ska upp tidigt och jobba dagen efter. Vi var självklart på om det blev brunch…Det blev det…

Vi tog bilen ner till Höganäs och styrde in och parkerade bilen… framför oss tornade ett underbar gammal fabrik och lagerlokal fram med stor varm charm. 

Här finner du en unik mötesplats där mat & dryck, konst & konsthantverk, shopping införlivas i en fantastisk miljö. 
Saluhallen fick oss att förflyttas i minnet till vår egen barndom 
 
 
 Några gamla godingar...
 Så var vi då där... Smaklig spis!
 
 Flera varv med påfyllning blev det.
Vi avslutade med lite av det söta
 Nöjd gubbe!
Stort tack till Stefan och Nette för att ni tog med oss på denna fantastiska upplevelse...
 
Efter en fantastisk brunch styrde vi kosan lite mer söderut för att ta en snabbis på IKEA. Vi visste vad vi var ute efter så vi gick raka vägen in till avdelningen för förvaring. Där letade vi i sortimentet efter funktionella byråer i rätt storlek… 

Vi hittade det vi sökte och lite till… hi hi hi 

Sedan var det bara att försöka få ihop paketen när vi kom hem… Har du någon gång sett dessa platta paket med miljarder av små spikar och skruvar som ska sättas ihop till en möbel? 

Ja, då förstår du vad vi gjorde under söndagskvällen. 

Så här blev resultatet… mycket nöjd! 

 Ordning och reda även på badrummet.
 
 
 

I går firade vi!

Publicerad 2015-03-14 18:43:00 i Inlägg,

Vi startade förmiddagen genom att vara på Handelsbanken vid 10.00. Köparna ville så gärna att de sista pappren äntligen skulle skrivas på, samt de ville få tillgång till nycklar och till sin nya bostad för inflyttning under helgen. Tänk en gång var det vi som var så ivriga att få komma iordning i vårt kära hus. Nu var det det här härliga paret Anna och Ted som satt framför oss på banken som skulle få bygga upp ett hem tillsammans på det mest perfekta stället på Brogård. 

Efter bankbesöket strosade vi runt på stan en stund, tog en fika på cafe´, riktigt mysigt hade vi det. Kollade in vitrinskåp för att få tillgång till mer skåp till förvaring, då vi är vana att ha lite mer köksskåp. Lunchen intogs på Lotus som är en mycket trevlig asiatisk resturang. Buffén är sagolik där man får äta av alla sorter utan att behöva hoppa över sushin som jag bara älskar. En flaska vin beställdes in för att fira. Jag måste erkänna att mina kinder blossade upp och när vi gick därifrån slank vi in på Resia och beställde en veckas resa till Mallis i september. Direktflyg från Halmstad passar oss alldeles ypperligt dessutom förlänger vi sommaren på detta sätt genom att ta oss till medelhavet innan senhösten tar över sinnet. Dörr i dörr finns Smarteyes här beställde jag nya solglasögon. Måste erkänna att jag inte hade en aning hur de såg ut när jag kom hem. 

 

 

Brorsan kom in på ett glas vin under seneftermiddagen, han var mycket nyfiken på vår lägenhet och så fick jag mig några härliga dansanta buggturer på vardagsrumsgolvet innan det blev dags för en kopp te och Let's dance på tv´n. 

Tidigt i morse vid frukosten kom vi på att Göran tagit en bild med telefonen för att jag skulle kunna se om jag tyckte att glasögonen passade. Ha ha ha!

Ja, det är inte så lätt att se om man inte har rätt styrka i bågarna när man ska prova… ibland känns det som rena gissnings-tävlingen när man ska välja nya glasögon. 

Så här ser de dock ut …. de blir dock mörka glas i, med rätt styrka, härligt!  

 
I dag kommer de första tavlorna upp på väggen... Först på plats kommer Dan Reed. 
 
trodde vi...
Jäklar det är cementväggar överallt i lägenheten och det blir enorma hål... här krävs plugg och rejäla skruvar för att få till de här porösa cementväggarna. På det igen, med riktiga grejer. 
 
Ska bli intressant att se när det blir klart... I kväll blir det dock final av melodifestivalen på tv. 

Krokus växer i rabatten...

Publicerad 2015-03-11 15:02:09 i Inlägg,

Vi sjunger för glatta livet på förskolan... Om tussilagon, vitsippan och krokusen.... krokus växer i rabatten, å vad fin du är, är så glad för sol och vatten, nu är våren här....  Blåsippor är givetvis med liksom vi sjunger om tranorna. 
 
 
Det är en så där fantastisk vårdag och jag cyklande hem tidigt från jobbet idag. Kunde konstatera att många sökt sig till parkbänkar och njutningsfulla platser i solgasset. Några sittandes med en kopp bredvid sig. Ansiktena  är riktade rätt mot solens ljuvliga strålar, hungrande efter stärkande D-vitaminer. Avslappnade sitter de där och ser så fria ut, låter alla bekymmer rinna av sig. Några med uppknäppta jackor och jag kan ana att vissa tonåringar borde som barnen på förskolan veta, om de kan sin vårsång vill säga, att riktigt ännu kan vi inte gå utan strumpor och skor då blåsippor aldrig snuva kan få….
 
Jag stannade till lite med cykeln för att njuta i Norrekattspark ett stenkast från vårt nya hem, innan jag tog de sisa tramptagen hem för att avnjuta ett härligt glas med citronvatten på balkongen. 
 
Nu är det gott att leva!
Så passa på nu och njut om du kan?
D-vitaminbrist ökar risken för cancer, hjärtsjukdom, depressioner, autism, förkylningar, övervikt, benskörhet och förtida död. Ut i solen och fånga tillräckligt med D-vitamin till kroppen, den gör dig och din familj piggare och friskare. 
 
Här får ni ett recept på en härlig energikick:
Hacka 300gr valnötter och häll ner i en glasburk
rör ner 7 skalade citroner som är hackade i småbitar 
3 msk honung röres ner 
Ät 2-3 msk varje morgon för att hålla dig frisk, den renar kroppen och ger ny energi. 
Förvara blandningen i kylskåpet, annars möglar den. Jag vet! :D 
 
 
 
 

Undrar ni vad jag har tagit vägen???

Publicerad 2015-03-09 15:44:11 i Inlägg,

Jo nu har jag landat… i stan. 

Efter en intensiv vecka med flytt… 

Helgen fick ett liten abrupt  avbrott när Görans bror fick en infarkt på fredagskvällen… så mitt i flytten tog vi oss tid att ta en sväng upp till sjukhuset för att hälsa på… ängslan var stor men förbyttes i lugn när vi fick se honom där på hjärtintensiven. Även om han var trött så hade han härlig färg i ansiktet. Allt var lugnt  och stilla… Så skönt vi kunde andas ut och fortsätta med vår flytt.  

Många lass gick från Brogård till vår nya lägenhet… jag hade lovat att inte bära en enda kartong utan skulle lugnt stå och ta emot i vårt nya hem.  Gissa om man har många saker? ha ha vi som trodde att vi sålt av så mycket och att vi nu bara hade lite att flytta med oss. 

Så stod jag då här och sorterade upp, ställde på plats, dirigerade möbler till olika rum och kommenderade att vissa saker skulle ner till källarens förråd… 

 Tack för hjälpen Zebastian och Hannes för att ni bar lådor och möbler och kämpade på. 
 

Vi konstaterade rätt snabbt att vårt stora köksbord skulle bli alltför stort i lägenheten så det var inte ens lönt att försöka ta med, utemöblemanget fick ta plats i köket första veckan… Vi tog oss dock tid för en liten  second hand runda och vi hittade ett charmfullt ekbord på Halmias loppis. Här fanns även en härlig ekskänk till vardagsrummet, där  får vi plats med mormors gamla matservis och fin-glasen . En liten lapp vid utgången gjorde oss uppmärksamma på att en lackeringsverkstad tog emot möbler för lackering. Sagt och gjort vi ringde snabbt upp och redan på måndagen var Nisse själv där och hämtade möblerna för lackering… Spänningen var stor då fredagen infann sig och möblerna stod på plats i vårt nya hem. Mycket nöjd med resultatet blev vi… Vad tycks? 

 

  
 

I går tog vi så det sista från huset och sa hej då, det känns allt lite i hjärtat ändå…

Vi slipper dock städa, för idag så är en städfirma där för att fräscha till huset efter våra år på Brogård. Känns riktigt skönt att få släppa taget och lita fullt ut på att de fixar och trixar så huset är välkomnade och rent när de nya ägarna får tillgång till huset på fredag. Vi har förstått att de längtar alldeles otroligt att få komma in.

Just i detta nu sitter jag på vår nya balkong och skriver dessa rader, solen strålar från en klarblå himmel, mina fräknar har redan krupit fram på näsan. Så underbart härligt att våren är här! 

Jag ser med tillit framemot en fantastisk tid och ett underbart nytt hem att få bona in mig i… och ja, balkongen kastar jag mig snart över för att göra till en grönskande oas. 

 
 

 


Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela