inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

En speciell dag...

Publicerad 2015-09-30 18:41:00 i Inlägg,

Jag vaknar som alltid mycket tidigt … även denna speciella dag, vår bröllopsdag.  Dagen ligger ännu helt orörd.... 
 
Vädret har under vecka varit helt fantastiskt på Mallorca. Ännu är det mörkt och solen har ännu inte gått upp för att skina in genom fönstret och jag känner pirret stiga i magen. Är jag nervös? Nä, jag tror inte det… men en ödmjuk förväntan infinner sig mycket tidigt.  En härlig dusch, sminkning och sedan på med de fina kläderna, därefter en underbart god frukost på hotellet tillsammans. 
 
 
Sedan bär det iväg 6 mil till staden Palma i  bilen vi hyrt över dagen. Oj, himmelen öppnar sig med regn och åska... Vad månne det bliva av detta äktenskap? Vilken tur att vi tog kyrkan och inte stranden, men skulle vi nu hitta fram till Kyrkan? 
Kartan finns med i väskan… lika så alla papper, hindersprövning, pass, blanketter och musiken och ringarna. Telefonen är ett fantastiskt verktyg när det gäller att navigera på vägarna. 
 
Väl framme i Palma letar vi oss i sakta mak fram till kyrkan, samtidigt spricker det upp och solen finns där igen...
 
 
 
Vi har tidigare under veckan letat runt efter en blomsteraffär i Cala D"or, det var inte lätt ska jag säga.  Däremot souvenirer, hattar och kosmetika hittar man överallt. Tillslut fick vi ge oss och jag mailade desperat kyrkan och lät dem erbjuda sin hjälp. Deras florist har nu sett till att det fanns en blombukett som passade mitt önskemål. Orkidéer och murgröna i en enkel liten bukett.  Den blev större än vad jag trott... hi hi!
 
Väl framme vid Svenska kyrkan hinner vi även med en fika före vigselsamtalet. Svenskt kaffe som Göran älskar. Sedan var det bara att vänta in den stora händelsen… 
 
Så underbart att få vandra fram längst mittgången hand i hand tillsammans med Göran… Min blivande man… 
Väl framme sjöng Suzzie Tapper till mitt hjärta Visst finns mirakel 
Och det vet vi ju alla, att visst finns det mirakel!  För för mig är det faktiskt du, Göran.  
 
Framme vid altaret stod så vår präst för att ta emot… 
Vigseln är en vanlig traditionell vigsel, precis samma som kan ske hemma i Sverige. 
 
Under vigseln sjöng även Kenny Rogers för oss, Have I told you lately that I love you? 
Denna låt har följt mig och Göran under våra dryga fem år tillsammans.
 
På fingret finns nu en ring som jag har stor kärlek och ömhet till, inte bara för att jag nu vigs till min stora kärlek, utan även för att min mamma finns med i denna ring. 
 
Jag minns det mycket väl... Sedan slutet på sextio- eller början på sjuttiotalet har den stora vita safiren legat på bomull i en liten fin rosa ask i mammas smyckeskrin i garderoben… för att kanske en dag kunna få en tjusig fattning och kanske hamna i något fantastiskt smycke. Safiren har min pappas kära bror Birger köpt med sig hem från en av sina långa resor på de sju haven. Och där har den sedan legat i alla dessa år och väntat och väntat… tills nu. Mamma, du fick aldrig se den i sin praktfullhet. Men nu, Äntligen! 
Tack mamma, du finns alltid med mig, även idag. 
 
 
 
Solja Aldén stod så där i skymundan i skuggorna och sjunger med en så fantastisk röst Du är allt… 
 
Sedan serverades det sedan kava, mousserande vitt vin… Nu skålar vi för att vi äntligen är man och hustru.  Vilken underbar dag...
❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pärlor och grottor...

Publicerad 2015-09-29 22:24:26 i Inlägg,

 
 
I dag startade jag dagen med en härligt pedikur. Naglarna blev riktigt fina :D
Därefter han vi två timmar på soliga stranden innan vi gick upp till puben för en spagetti och sangria till lunch.
Aj, aj! blev lite rund under mina fina SPA fötter.
 
Sedan bar det av i turistbuss till Manacor för att titta på när de tillverkar Majorica pärlor.
 
Vi fick både se mängder av pärlor och hur de skapade dem samt läsa lite historia om Majoricapärlan. Majoricapärlor är ett känt varumärke av pärlimitationer från Mallorca.
 
De tillverkas av glas eller keramiska kulor som doppas i syntetiska lösningar där bland annat fiskfjäll ingår för att få fin lyster.
 
 
Där av är inte smycket någon äkta pärla men kan var lika vacker.
 
 
Priset är därför också billigare. Jag fann denna ring som jag tyckte var mycket vacker och häftigt modern i sitt snitt...  den köpte jag med hem.
 
Åter in i bussen… med ett litet stop vid hamnen i Porto Cristo…
Sedan skulle höjdpunkten infinna sig vi besöket Las Cuevas del Drach, Drakgrottorna.
Dessa droppstensgrottor är en av Mallorcas mest besökta och fascinerande turistattraktioner.
 
Grottorna ligger i Porto Cristo på sydöstra Mallorca. Drakgrottorna är egentligen fyra grottor som är sammanlänkade sinsemellan. Den svarta grottan (Cova Negra), den vita grottan (Cova Blanca), Luis Salvador-grottan (Cova de Lluis Salvador) och fransmännens grotta (Cova dels francesos). Detta är öns största underjordiska grottsystem och har en längd på över 1700 meter och rymmer 14 olika salar och sex olika underjordiska sjöar.
 
I den inre grottan finner man sjön Lago Martel, en av de största underjordiska sjöarna i världen, som uppkallats efter upptäckaren Eduardo Martel. Kännedomen om grottorna går långt tillbaks ända till medeltiden. Jag måste säga att visst är det fascinerande att naturen kan lämna avtryck på detta vis. Nere vid sjön spelas klassisk musik av Chopin, Martini, Offenbach och Caballero samtidigt glider båtar vackert över sjön och lyser upp grottan. Akustiken är magnifik i grottan.
 
 
Göran tyckte grottorna var lika tråkiga som att se på när HBK förlorar en match i fotbollen... hi hi 
 
 
I morgon blir det nya utmaningar, vi har hyrt oss en liten bil. Vi styr kosan mot Palma efter frukosten.... 
Göran är mest orolig för trafiken och ovädret som ska dra in. 
Jag hoppas på solsken hela dagen 😘
 
 

Vilken underbar dag...

Publicerad 2015-09-26 16:58:00 i Inlägg,

De fina badvikarna med kristallklart vatten är kännetecken för Cala D”or på Mallorcas östkust. Här har vi hamnat för att njuta alldeles speciellt denna höst… här är det fortfarande sensommar och värmen är mycket behaglig mot skinnet. På gågatorna i centrum kan vi strosa runt bland tapasbarer, modebutiker och prylaffärer. Nere vid hamnen ligger fisk och skaldjursrestauranger som på ett pärlband. 

Vi har tagit in på det strandnära, barnfria Blue Couples-hotellet Rocador. 

Cala D"or betyder den gyllene viken och här finns fantastiska stränder i långsmala vikar tillsammans med en fantastisk natur.  Hotellrummet är ljust och stilrent med en fantastisk havsutsikt. Här finns spa med inomhuspool och jacuzzi och en hel meny med olika behandlingar.  Vi behöver heller inte lämna hotellet för en god bit mat. Här finns nämligen tre olika restauranger, varav en har tapas och en har medelhavsmat. 

 
 
 
 
 
 

På tisdag har vi planerat att följa med på en guidad tur där vi ska få se de berömda droppstensformationerna i Drakgrottorna. Dessutom stannar vi till i hantverksstaden Manacor där vi kan köpa äkta Majoricapärlor om vi vill. Det ska bli mycket spännande och roligt att se vad resan har att ge. 

På onsdag hyr vi själva en liten bil för att ta oss in till storstaden Palma, hit är det ungefär 6 mil. Här har vi redan storslagna planer för dagen som vi återkommer till vid ett senare tillfälle… 

Blev du nyfiken? 

 

 
Oj! det blev en ny relationsstatus också! 
Dags att fira. 🎉🍸
 


 
 

Jag har letat och letat...

Publicerad 2015-09-21 14:45:00 i Inlägg,

Jag har letat och letat enda sedan i fredags...
Ute och inne, bakom och framför, uppe och nere.. men ingenstans hittar jag den.
Tog till och med bilen en sväng för att se om jag hade glömt den eller tappat den på vägen...
kanske ligger den i diket någon stans...
Tog en sväng inom min kära bror som var hemma och där hade han även ett kärt handtag av arbetskraft både från vår lillebror och en annan god vän gällande att inglasa ett uterum. Tänk vad härligt när alla väggar finns på plats och man kan sitta där och njuta under sena höstkvällar. 
Efter lite glatt påhejande av mig och Göran rullade vi vidare för att leta... men nä! 
 
 
Snälla om du hittar den, kom gärna inom med den... Jag behöver den verkligen...  
 
Jag är väldigt fäst vid den så jag blir mycket glad om någon råka stöta på den...
Det kan till och med bli lite hittelön om du finner den riktigt snabbt ;D
 
Mina kollegor blev riktigt oroliga och tyckte jag skulle leta reda på den på vårdcentralen... det kan vara så att något barn har lagt beslag på den i sin iver av leksamhet och fått med sig den av misstag eller så. 
 
Så idag styrde jag kosan till Capio efter arbetet... blev en slant fattigare...  men dock måste jag säga att de var ganska ivriga på att hjälpa till och leta då de förtod att att jag skulle ge mig ut för att leta vidare på längre håll... för på fredag tar jag flyget för att kanske finna den på Mallorca om den inte kommit fram innan.
Jag måste säga att läkaren och sköterskan var mycket angelägna om att hjälpa till i letandet. 
Stor risk är dock att bli riktigt pank nu när de ordinerade att jag ska ta mig vidare för att leta på Apoteket innan jag tar mig ur landet... 
Jag fortsätter och är nu på riktig jakt ....
 
 
Tog mig en hutt och grundade med, men nu är det dags att ta sig till apoteket....  svänger även inom syrran för att leta där.
 
Vem vet, jag kanske förla den när jag var där i förra veckan. 
 
 
 
 

Turbulenta tider...

Publicerad 2015-09-12 07:32:57 i Inlägg,

Turbulenta tider i världen... flyktingkris. 
Krisa kan man göra för mångt och mycke i vår rika värld.  Vi är för feta, vi hinner inte med och berika oss själva, vi stressar för mycket, äter fel kost, får paddnackar, rör oss inte tillräckligt, hinner inte med våra barn, lägger pengar på fel saker, byter bil för ofta... Ja man kan i all oändlighet skriva till saker på den här listan. 

Min bror får inte göra sin operation... 
Det var alltför stor risk att han skulle avlida på operationsbordet. Det var dock 20% chans att han skulle bli helt frisk från sin cancer. 20%. 
Vem säger att jag inte skulle tillhöra dessa 20% säger min bror. Underbart! Snacka om positiv framtidstro.  

Oooo jag säger hade det funnits 20% chans att överleva färden över Atlanten i gummibåt som flykting hade kanske både du och jag tagit den. För då finns det ju ändå en chans att komma till något land där man kan få lite respekt och tilltro till en värld under sitt liv. Vi föds, lever våra liv och kommer så småningom att dö. Vem har rätten att säga att mitt liv är mer värt än ditt.  Är det inte vår gemensamma värld vi lever i.  

Sträck ut en hand till dina medmänniskor... 
Du kan göra skillnad. 
Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela