Valborgsmässohelg...

Oj! Vilken helg det blev…

Valborg, 1:a maj den där helgen det varnas för, där ungdomar lever ut, kanske tar sin allra första fylla.

Hur blev den då?

 

Valborgshelgen gick i solens tecken. Blå himmel och en stor härlig sol som lyste klar… ja man kunde nästan se hur knoppar brister och slår ut med små gröna blad.

Valborgsförmiddagen ägnades åt härliga svingar med golfklubban och en runda på nio hål tillsammans med min kärlek.

Efter en god lunch tog jag med min dotter ut på en åktur. Möllegårds naturreservat blev målet.

 
 

I Möllegård finns många värdefulla naturmiljöer. Det är ett populärt utflyktsmål för både Halmstadbor och turister, också mycket tack vare Riccardos glasscafé och restaurangen precis intill reservatet.  Carolina tog en ”liten fika” här… 

 
 
 

Lavar trivs i den gamla alsumpskogen längs med Nyrebäcken. I hagmarkerna blommar just nu vitsipporna bland gamla ekar och enar. Vi missade dock de fina backsipporna. Kanske måste vi ta oss en tripp dit snart igen för att få se denna vackra vår fägring.

 
 
 
 
 
 
Efter en underbart härlig vandring i reservatet övningskörde Carolina sedan tillbaka till stan, måste säga att det går fantastiskt bra med körning nu.

Medan Göran tog bilen upp till Falkenberg för att titta på en fotbollsmatch så tog Carolina och jag en rejäl runda på Galgberget sedan slank vi in på Mr Vinck Burger.

Här blev det varsin gastroburgare Cheese x 3: Sallad, picklad rödlök, bakad tomat, gräddost, ambrosiaost och Västerbottensost. Till det blev det ett glas rött. Tack Carolina!

Hemma slank ett glas champagne ner och strax innan 21 gick vi ner för att se när den traditionsenliga Valborgsmässoafton firades in i Norre katts park.

Halmstad Manskör sjöng in våren och när Nationalsången fyllde hela parken och man hurrat in våren var det dags för kanotklubben att komma glidande i sina kajaker längst med Nissan i en tjusig fackelparad som mynnade ut i en båltändning mitt ute på Nissan.  Rätt pampigt! Halmstadborna hade gått man ur huse för att fira in våren, alla utom Göran då, som gärna satt kvar inne i värmen. Ha ha ha! Han förstår sig inte på det här med att elda in våren… 

Mina minnen går tillbaka till åren i Nossebro och Essunga där mina egna barn varit med i många år. Där bygdens scoutbarn kommer paddlandes längst Nossan för att tända upp det gigantiska stora bålet.  Scouterna sluter upp i en ring runt bålet och på givet kommando av ledaren lades alla facklorna på brasan. Mycket pampigt! Minnen går vidare tillbaka när jag själv var scout och när jag själv gick i fackelparaden.  I Nossebro är det Essunga kören som sjunger in våren, här har jag själv var med och stöttat upp med sång.

I dag startade jag tidig morgon i hembygdsparken uppe på Vallås. Det är mer än trettio år som kören Cappella Snöstorp har sjungit in våren på samma plats. Det var min första gång som jag var med… ja inte att sjunga in våren, utan sjunga just här i mina gamla ungdomskvarter och med den här kören. Det kändes känslomässigt riktigt högtidligt måste jag säga att kunna se ut över ko-backarna och känna att här är jag uppvuxen.

 
 

Solen har verkligen visat sig från sin bästa sidan dessa dagar... Vi har passat på att sitta ner på balkongen för att lapa dess första strålar. Mycket ljuvligt! Tanka på D-vitaminerna men även vara lite försiktig så att man inte sitter förlänge. 

Dagens övningskörning gick återkännande mot Möllegård... (hittade dock inga backsippor denna gången heller) Denna gång startade Carolina på parkeringen utanför vårt hus och utgick alltså från centrum i Halmstad. Mycket inponerad är jag av hennes körning... Krypkörning, back-körning, parkeringar, landsvägskörning, rondellkörning och även trafikljus satt som en smäck. Riktigt bra Carolina, tummen upp på den! 

Lyckönskar även dottern (Carolina) till nya jobbet som påbörjas imorgon. Ni hittar henne nu som tandläkare på Vallås folktandvård. Där har jag alltid tillhört både som barn och som återflyttande vuxen till Halmstad. Hoppas du kommer att trivas bra här. 

Nu väntar vi in min broder Ulfs flyttlass som kommer till Halmstad i morgon efm, vi ska åka och hjälpa honom att bära in några lådor samt önska honom varmt välkommen till Halmstad, men först blir det ett arbetspass bland mina 1:or på skolan.

Men tillslut kommer här en fantastisk spelning som får en att förstå skönheten på vår fantastiska planet, den ger mig gåshud...  Vad tycker du om den?

 

 

Hoppas även du har haft en fantastisk Valborgsmässohelg!