inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Sommar eller regntunga dagar...

Publicerad 2016-07-20 13:33:00 i Inlägg,

Misströsta inte…

Sommaren är här med alla fina färger i grönska och blommor även om inte solen har visat sig från sin vackra sida många gånger.

Jag har semester och därför fick även denna blogg vänta en stund på dessa rader…

Avslutning av vårens arbete med barnen på förskolan, kvalitetsredovisning, rekryteringar av förskolechef, uppstart av nya namn på förskole-avdelningarna samt även en regnig men rolig avslutnings-APT gjorde att jag nu kan slappna av lite.  

 
 
 
 
Så blev det så äntligen dags för (bröllops)middagen... Tog sin tid att få hit dem alla samtidigt...
Görans syskon med respektive hade nämligen uppvaktat när vi gifte oss.

God mat och dryck, trevlig samvaro, musikquiz alá melodifestival och mycket tjat och skratt. <3 
Tack alla!

 

 

Så blev det så äntligen riktig midsommar…

Gissa vem som vann Boulen?
 
 
 

Girl power!!! 
13-0
13-8
13-12

 
 

Helt plötsligt blev det även flyttrusch när barnen flyttade in i sprillans nya lägenheter. Stort grattis till Carolina och Hannes med flickvän Elizabeth som fick så fina boenden ett stenkast bort. Samtidigt passade Sanna på att ta över Hannes rum nu när det blev ledigt hos oss. 

Några trippar till IKEA har det blivit….

 
 

Sedan var det dags för flytt igen, Zebastian fick äntligen ett eget boende. Vilken fröjd att slippa vara inneboende.

Vi har även hunnit med att ta oss en liten runda golf!

 

 

Anders och Annelie bjöd in till Olympiska syskonspelen! Mycket trevlig kväll.

 
 
 
 

Vädret har dock inte varit helt på vår sida, 50 nyanser av grått har man tyckt att himmeln har visat sig mest ifrån… Vi gick i desperation då in på nätet och letat och letat efter en sista minuten resa…

GAV UPP då priserna sköt i höjd ofantligt… Alla vill tydligen till sol och värme!

 

Då bestämde vi oss för att ta en tripp upp i vårt avlånga rike… min kära syster med familj fick påhälsning i Bålsta, (det kommer bli underbart fint i huset när det blir klart).

Därefter tog vi bilen in till huvudstaden…

 

Mycket shopping blev det ”al´a Sanna” då Stockholm helt plötsligt blev som en stor gottepåse man kunde välja och vraka i.  

Som att vara inne på spegelhuset på Liseberg. 

Jag själv var glad av att bara gå och strosa i gamla stan en stund helt alone.  Shopping i dagarna tre med en 16-åring kan ta på krafterna.

Fantastiska stunder ute på Djurgården… gammal hederlig krocket och grillat med vin blev det hos vår kära gamla klasskamrat Ulla med man, Fredrik. Stort tack för er gästfrihet!

 

 

I fredags kväll bjöd vi på lite mat innan det blev standup vid Rotundan i Norre Kattspark med Göran o Nyström & Nette. Vi klarade oss precis från de regntyngda molnen släppte ifrån sig sitt innehåll ännu en gång. Vi snabbade oss hem då det blev lite 80-tals Trivial Pursuit.

 

 

I går tog jag och syrran med barn (de var nere en sväng i Halmstad) en tur till underbara Skåne.  Helt plötsligt strålade solen från sin absolut bästa sida.

 

Första stoppet blev uppe på café Utsikten i Båstad.  Och man blir imponerad av just utsikten. Här köpte vi oss lite fika i en korg, jag nöjde mig givetvis med en kopp te.

 

Därefter gick bilen mot Torekov där Måns fick sig ett rejält dopp i böljan den blå… värmen och solen tog nästan andan ur oss, vi fyllde på varenda por i huden som absolut törstade och ville få påfyllning av D-vitamin där vi satt på klippblocket utsträckta mot solen och bara njöt.

 
 
 
 
Bilen rullade sedan vidare mot Höganäs där vi åt på ett riktigt hamburger hak och sedan rullade vi in i Mölle och här i denna fantastiska idyll kunde vi avslutade kvällen innan vi styrde kosan hem.
 
 

 

 
 
 
 

Tänk vilken fantastisk dag det blev…

När jag sitter och skriver dessa rader har Dan Reeds musik och sång gått på högvarv i bakgrunden, börjar ladda upp för trädgårdsfest och akustiskspelning i nästa vecka… ska bli ännu en fantastisk upplevelse.

I år ska våra vänner Lena och Anders Skoglund få stifta sig bekantskap med denna genuina musikupplevelse. Hoppas det blir den fabulösa upplevelse som kan föra med sig att det kan få fortsätta år efter år på olika platser i vänkretsen. Home-gigs är något alldeles överväldigande obeskrivlig upplevelse när den är som bäst.

 

Och i morgon blir det en tur till Köpenhamn där solen ska stråla alldelse fantastiskt skönt från en klarblå himmel ;D 

 

 


Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbildSenaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela