Rörd in i själen

Det finns olika sorters mäktighet... När man blir alldeles rörd inifrån, hela själen blir glad så att man nästan blir tårögd. Detta är ett sådant tillfälle. 
De kommer i olika grupper, samlas allihop i Halmstad, grupperar om sig och drar iväg söderut över havet. Så otroligt mäktigt! 
Och jag blir lika upprymd och rörd när de återvänder till våren. 
Det är klart att det väcker känslor och jag tänker extra på min mormor. 
Vad gör dig lika glad och upprymd???
 
 
Tranor
Bosse Lidén

Jag tillhör också de personer som blir berörd av flyttfåglar. Det är lika spännande varje gång som det är dags. Sedan tycker jag det är mer vemodigt på hösten än på våren, när de återvänder. Då ser jag mer ljust på tillvaron. Det är intressant hur de byter positioner. Turas om att göra grovjobbet. Jag är tacksam för att nästan i hela livet bott nära kusten där skådespelet är starkast att se.

Svar: Bobo! Jag älskar havet liksom du. När jag bodde uppe i Västra Götaland i dryga 20 år så åkte jag till Hornborgarsjön för att få uppleva det mest fantastiska av skådespel. Tusentals Tranor samlades för att dansa och det var en fantastisk upplevelse år efter år. Nu kan jag få uppleva dem i lite mindre skaror men dock precis utanför huset där vi bor. Lycka att få bo i en kuststad.
Ingela Harrysson