Hur får man en grön paprika att bli röd?

Allt går att googla!!! Tack för internet...

 

Innan du oroa sig alltför mycket om hur man får en grön paprika att bli röd, måste du veta att den röda färgen är helt enkelt ett tecken på att paprika har nått sin fulla mognad. I själva verket kommer nästan alla paprikor hamna rött omde får stanna kvar på plantan tillräckligt länge. Konsten att skörda läcker, är stor röd paprika för att plocka de sorter som blir röda mest tillförlitligt och sedan vänta tills det händer.

Mest röd paprika tar 65-75 dagar för att nå full mognad, ges rätt odlingsförhållanden. Vara beredd att vänta ut det för att färgen ska uppnås. 

Anledningen till att detta är sant är att en röd paprika tar längre tid att växa. Det är helt enkelt en mogen grön paprika, så tillverkarna kan vända gröna paprikor på kortare tid än röda, och priset återspeglar detta. Men vad är den storaSkillnaden mellan grön och röd paprika?

För en sak,Röd paprika är sötareÄn grön paprika. Eftersom dessa frukter mogna, av smakförändringar från något bitter i den gröna scenen, att något sött i gula eller orange scen (om det finns), och slutligen nå mycket söt gång rött. På grund av detta, många människorverkligen njuta av smaken av den röda frukten trots att de inte bryr sig för de gröna.

En annan stor skillnad är attRöda paprikor är friskareÄn grön paprika, om man tittar på näringsinnehållet. Som frukten förvandlas från grönt till rött, dubbel C-vitaminhalten, vitaminhalt är åtta gånger högre, och betakaroten nästan tredubblas! Röd paprika är en mycket bra källa av lykopen. och bara full av hälsosamma antioxidanter Detta betyder inte att gröna paprikor är inte bra för dig - röd paprika är bara bättre .

Det som verkligen lockar många shoppare är attRöda paprikor ser bättre utPå hälsosamma rätter och hemlagade recept, eftersom den klarröda färgen är söt och tillägger intresse. Detta ökar deras efterfrågan.

De flesta människor har hört att en tomat kommer att fortsätta att mogna av vinstockar, men hur paprika? Kanske är det sant att en grön paprika som är tillräckligt långt längs fortsätter att mogna inomhus för att göra detta möjligt, hålla frukt på disken eller någonstans som är rumstemperatur när den går in i kylskåpet, denmognadsprocessen kommer att sluta. bäst chans att lyckas kommer att komma från de klockor som just hade börjat förändra eller som var på väg till. Omogen grön paprika inte kan göra det till rött på det här sättet.

En paprika växt som är laddad med grön paprika använder mycket mer energi för att odla dem alla på samma gång. Detta kan resultera i betydligt färre rena röda frukter på anläggningen. Om detta är fallet i din trädgård, överväganjuta av några av de paprikor i det gröna stadiet, och klipp dem rent från anläggningen. Detta gör det möjligt för växten att använda mer energi på de återstående frukterna, och de kommer att vända färgen snabbare.

Så nu har jag tagit in plantan samt plockat rent på blad för att paprikan ska få mer ljus...

 

 

 

paprika
Bosse Lidén

Vad bra att röd är nyttigare för den är så mycket godare. Var kommer gul in i handlingen? Den gillar jag också. Är det mellanstadiet?

Svar: Jag har för första gången odlat paprika i år, med gott resultat... jag följde med spänning mognadsprocessen, och funderade när den blev just gul! det blev den aldrig, utan grön, sen blir den röd... jag har också trott att den i ett av leden blev gul. men nu vet jag att den gula är en egen sort...
Ingela Harrysson

Thorleif Josefsson

Hej ! skulle behöva ha en bättre förklaring ang röd paprika. En grön paprika som man tar in från växthus till inomhus går det som tomater att den mognar inomhus.

Svar: Nä, du ska låta den sitta kvar på plantan tills den blir röd. Lycka till!
Ingela Harrysson