Jul på Johnssons Gård!

 
 
I dag har vi varit på Johnssons Gård i Vare utanför Varberg. Mina kära gamla goda vänner Eva-Lena och Håkan som äger gården har låtit sin gamla gård få nytt liv genom att öppna upp gården för att vi alla skulle få möta julen tillsammans i år. 
 
 
 
Håkans första ord till oss var: oj! Har ni kommit hela vägen från Halmstad till oss? 😳 Ha ha 😂😂 Han förstår nog inte hela förtjusningen med Julmarknader. Det gör däremot hans fru som har en fantastisk förmåga att se vad som kan bli till succé. Håkan kan dock med praktisk händigheten förvandla och förverkliga drömmar med sin hammare.  Dessutom hörde vi att folk även kommit från både Göteborg och Småland för att få uppleva jul på Gården. 
 
 
Här kund vi strosa runt och handla pynt inför våra julförberedelser, skaffa julklappar eller bara ta en värmande mugg med glögg och en pepparkaka till.
 
 
 
En av dessa fick åka med hem... 
 
 
 
 
En kopp fick värma strupen...
 

Gårdens företag hade öppet med keramik, konst, träning och mat. Dessutom var massor av extra utställare som erbjöd både traditionellt och modernt hantverk, så som julkransar, halmbockar, antikt, smycken, virkat, luffarlöjd, salvor o tvål, sjömansarbeten i makramé och ekologiska kläder.

 
 
 

Här fanns också en hel del egentillverkad och närproducerad mat, exempelvis ost, honung, müsli, rostat kaffe, kaffebröd, marmelader, julgodis, syrade grönsaker och Gun Ragnarsson med sitt ekologiskt griskött. Ja, här fanns nästan allt! :)

 Beställningen av årets julskinka är givetvis betälld. 
 
 
Naturligtvis hade även Rub & Smoke BBQ öppet för oss som gärna ville komma och äta en Christmas BBQ Bricka! 
 
 
BBQ Brickan bestod av Baby Back Rib, Hot-Link och Xmas Ham, allt med en härlig kryddad jultouch, samt red coleslaw, potatisgratäng, senap, bbq-sås, vörtbröd, smör och ost. 
 
 
 
Ni som känner mig så hoppade jag över brödet och potatisgratängen. Det övriga smakade riktigt delikat det kan jag lova dig. 😋
 
 
 
Tack för att ni öppnade upp Gården för denna upplevelse.  😃💕
 
 
 
 
 
Givetvis var Eva-Lenas ständiga följeslagare med för att föreviga tillställningen! Nikon

Kommentarer:

1 Bosse Lidén:

Vilket mysigt ställe. Där hade jag trivts som grisen/skinkan i januari, när det känns tryggt under en längre tid. Jag försökte komma på något nytt ordspråk istället för den om fisken i badkaret eller hur den går. ;)
Decemberkramar Bobo

Svar: Ja det var mycket mysigt Bobo! Även om inte det var så mycket till vinterstämning så fanns julstämningen där ändå. Riktigt mysigt. Hoppas att du får till lite adventsstämning nu under helgen.
kram kram Ingela
Ingela Harrysson Nilsson

Kommentera här: