inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Dagens tacksamheter...

Publicerad 2016-04-27 20:01:00 i Inlägg,

Har i stort sätt jojo-bantat hela mitt liv iallafall sedan min tonårstid... flertalet gånger har jag varit med i Viktväktarna men har även provat en massa andra olika dieter. Har till och med åkt över sundet till en dansk läkare för att få bantningspiller. Jag minns att jag bara åt knäckebröd under denna period, till frukost, lunch och middag... ingenting på, inte ens ett salladsblad, smör eller ost, varken fett, protein endast kolhydrater som ombildas till socker i kroppen. 😳 Snacka om att få ont i huvudet och gå ner sig fullständigt både i humör i kropp och fysik. 
 
Detta var under min tid då jag utbildade mig till barnskötare. När jag tittar tillbaka på foton från denna tid inser jag att det måste ha suttit i huvudet.  Av övervikten syns inte ett spår på fotona, ändå kände jag mig fet och vågade knappt visa mig.  Dåligt självförtroende och rädsla att inte duga, räcka till. 
 
En kille sa ett sanningens ord till mig under denna tid. Lär dig älska dig själv först innan du blir kär i någon. Just dessa ord har satt spår i mig.  De var tuffa att höra just då... Men jag tog dem till mig. Jag till och med satte upp orden på kylskåpet för att jag skulle se dem varje dag, påminna mig på något vis. Eftersom jag kommer ihåg dessa ord fortfarande än i dag tror jag verkligen att dem har påverkat mig på min väg i livet.  Jag vet att jag vuxit som människa, självutvecklat mig, gjort lite av karriär inom mig själv och livet. Jag måste säga att idag älskar jag den människan jag blivit.  Det är underbart fantastiskt att vi under åren utvecklas och vi lär av livet.  
 
Här är en underbar sketch med Tiffany Persson som besöker den religösa sekten för tjockisar vid namn viktväktarna. Den får representera mitt forna liv... 😂😂😂
 
Dagens tacksamheter! 
 
1 Jag är så glad att dagen idag inte flöt på som jag trodde att den skulle göra.  Ensam ordinarie på avdelningen innebär att jag kan uppskatta allt underbart som brukar fungera när vi är ordinarie pedagoger på avdelningen på vår förskola. 
 
2 Jag är så glad att jag fick en underbart härlig stund på studio Lilja igår. Jag fick en fantastisk ansiktsbehandling i lugn och fin miljö där jag gick ner i fullständig vila och återhämtning... Det gjorde att jag orkade dagen idag.    
3 Jag är så glad att jag tar mig tid och unnar mig små tillfällen till glädje, avkoppling och även lite skönhet i livet då och då. 
 
4 Jag är glad att jag ibland mår lite sämre det gör att jag aldrig tar för givet att jag mår bra. Jag väljer att se och uppskatta det "braiga"
 
5 Jag är glad att karma finns. Tror absolut att den hittade mig idag. ❤️ Fick ett fantastisk handskrivet kort av en högskolestudent som gjorde min dag. Rörd till tårar... ☺️ av tacksam 🙏🏼. 

6 Jag är glad att jag har en man med världens glädje och charm och varmaste famnen att krypa in i. 
 
7 Jag är glad att jag har fantastiska människor i min omgivning, barn, familj, vänner, arbetskamrater och alla andra goda förebilder ute i livet.  ❤️
 
8 Jag är glad över att få vara en del av en stor nytändning och förändring på förskolan. 
 
9 Jag är glad över att jag har funnit min väg i livet.  Tack vare de vägar jag valt har jag idag hamnat just här - där jag nu stormtrivs. 
 
10 Jag är glad och stolt över att jag tagit mig ner 10 kg, att jag funnit LCHF och mår toppen 😜
 
Njut av dagen!
Ta hand om dig och ta tillvara på allt nu.
 
 
 
 

LCHF mat & Trivial Pursuit -80tal.

Publicerad 2016-04-24 14:47:38 i Inlägg,

Det blev en härlig kväll i goda vänners lag, med mat och dryck allt i LCHF's anda samt sällskapsspel Trivial Pursuit -80tal.
Göran stod för matlagningen och jag för efterrätten och den hemgjorda glassen. 
 
Vi startade med liten aperitiff, (aptitretare)...  Aperol spritz 
 
Göran ä duktig i köket... Blir du sugen på recepten så kommer de här nedan...
 
Zucchini nudlar med pesto
 
pesto:
6 stora blad hackade grönkål (eller svarkål som vi hade)
2 nävar ruccola 
hackad färsk basilika 
1 tsk salt
Ca 1 dl extra-virgin olivolja 
1 påse pinjenötter rostade
3 stora vitlöksklyftor hackade 
2 dl Parmesan ost, 
 
Placera kålbladen, ruccola, basilika, och salt i en matberedare. Kör tills grönkål blandningen noggrant hackas och är nästan pastaliknande . Medan matberedaren är fortfarande igång, duggregna i olivolja mycket långsamt . När all olja ingår , stäng av matberedaren . Tillsätt pinjenötter och vitlök, Tillsätt riven ost.  
Du behöver minst 2 dl pesto för detta recept . Förvara och låt vila i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar eller frys i upp till 3 månader 
 
 
 
zucchini noodles:
4  zucchini
2 msk olivolja
pesto, plus lite servering
2 koppar körsbärstomater, halverade 
Salt och peppar
Parmesan ost, plus mer till servering 
 
 
 
 
Zucchini nudlar :
Använd en spiralizer till att göra zucchinin spagetti - formade nudlar. Om du inte har en spiralizer, kan du fortfarande göra detta recept ! Bara använda en potatisskalare att skala zucchini i tunna band .
 
 
2. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelvärme . Tillsätt pesto och koka under omrörning , bara tills pesto är doftande , ca 30 sekunder . Lägg halveras tomater och zucchininudlar och koka under omrörning tills nudlarna är belagda med pesto och något mjuknat , ungefär en minut . Tillsätt parmesan och koka under omrörning , bara tills parmesan smälts. 
 
3. Lägg upp i serverings skål och toppa med mer pesto och parmesan , om du vill!
 
 
 
 
 
 
Till detta serverade vi  Bacon, Avokado & Kycklings bomber! 
 
ingredienser:
* 2 mogna avokado
* ½ vit lök , finhackad
* ½ tomat , hackad
* 2 msk . koriander , hackad
* ½ msk. salt
* 2 msk . färskpressad limejuice
* 4 skinn-och benfria kycklingbröst
*  salt
* Nymalen svartpeppar
* 8 baconremsor
* 1 msk . canolaolja,  kokosolja eller smör 
 
1. Värm ugnen till 200 ° C .
 
2. Med hjälp av en kniv, skär runt schaktet i avokado , separera halvorna från varandra.  Använda en sked att ösa ut avokado . I en stor skål , kombinera avokado , lök , tomat , koriander , salt och limejuice . Rör om med en gaffel tills det inte finns några stora bitar av avokadon. 
 
3. kycklingbröst med salt och peppar på alla sidor . Skiva kycklingbröst i halvor korsvis. Skära en skåra i mitten av varje halv för att göra en ficka. Ta en rågad sked av guacamole och packa det i fickan. Nyp kanterna på kycklingen stängd.
 
4. Linda kyckling med två remsor av bacon , och se till att ändarna av bacon hamnar alla upp på samma sida av kyckling. 
 
 
5. Hetta upp oljan i stekpannan på hög värme . 
Stek bacon-inslaget kyckling för två till tre minuter på varje sida . Kom ihåg att steka sidorna av kyckling . 
Ugnsbaka sedan i 10 minuter!
 
 
 
 
 
 
 
Till detta serverades ett rött vin med > 3 g socker per liter.
 
 
 
 
Innan vi röjde av bordet för sällskapsspel bjöd vi på len och lättgjord chokladmousse med en bas av kokosgrädde (tjockare och fetare variant av  Mejerifri chokladmousse (lchf) kokosmjölk. Passar bra som både mellanmål eller som här till dessert!  
 
 
Ingredienser
1 dl kokosgrädde
½ msk kakao
½ msk sötströ, (jag uteslöt sötningsmedel)
1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Vispa kokosgrädden pösig med elvisp under ett par minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop. Färdig att servera!
 
Jag serverade moussen i en liten glöggmugg av glas, med två blåbär och ett hallon som garnering, dessa ger en härlig sötma. Även lite pudrad vaniljsocker på toppen för icke LCHF:are. 
 
 
 
Nu var sällskapsspelet framme... Trivial Pursuit -80tal. Tre lag bildades, vem skulle stå som kvällens segrare? Halvvägs in i spelet serverades det även hemgjord glass
 
 
Recept på glassen: 
5 äggulor
blanda med nån matsked sötströ om du vill (jag uteslöt) 
1 tsk vaniljpulver 
Blanda med 5 dl lättvispad grädde 
 
In i frysen ca 4 h 
Rör gärna om en gång i halvtimman. 
Istället för vanilj kan du smaksätta med kakao, lakritspulver eller frusna hallon. 
 
Vi serverade vaniljglassen med färska blåbär och hallon... Mums så gott! 
 
Gissa vem som tog hem spelet? 
 
 
 

Glad, överväldigad och stolt...

Publicerad 2016-04-19 20:58:00 i Inlägg,

Otroligt glad, överväldigad och stolt och nästan lite mallig (nä förresten det ordet hoppar vi över… det ordet är nämligen inte alls jag) över mina älskade barn. Tacksam förstås! 

Tänk att det har gått så bra för dem alla… 

I dag har Christoffer fått ett glädjande besked…

Han skall under midsommarveckan få ansvaret att vara en av representanterna från Luleå Universitet på den stora teknikkonferensen i Aten i Grekland i år.
Hans rapport: Design, Modelling and Control of Single Rotar UAV, har kommit med och nu skall han stå till svars inför hela världens tekniknördar. Vilken härlig grej att få vara med om…

Va månne det bli av honom… en framtida professor???

Jag har frågat honom om det inte är dags att söka jobb nu när han blir klar…
men han drar allt på det … trivs så otroligt bra, uppe på Luleå Universitet, och han känner inte alls att han har läst färdigt ännu… Han hoppade på som forskningsstudent under en månad… kanske han fortsätter? Tiden får avgöra.


Min dotter Carolina är uppe i Stockholm och gör sina sista veckor på Karolinska Universitetet. I början på juni står hon färdig som ny utexad legitimerad tandläkare. Och vem är inte gladare än jag att hon även fått fast jobb och bostad i Halmstad.  Kanske jag kan få ett och annat råd gällande mina tänder.  Det där med tandtråd, var och varannandag, är inte min starka sida måste jag medge.
Sedan har vi yngste sonen Zebastian, som kämpade på så väl i Unnaryd under ett år. Knegade och kämpade i en miljö som var allt annat än vad han önskade. Som väl var tog han chansen när det dök upp ett nytt jobb uppe i Göteborg,  Där stortrivs han verkligen. Dock har bostadsmarknaden varit lite kämpig för honom som för många andra. Det är mödosamt och jobbigt att ständigt vara inneboende hos olika personer. Han har dock lyckan att i sommar få hyra en bostad i andra hand under ett år. Så, underbart!  :D
Bonusbarnen:
Pontus tar även han examen från högskolan i Göteborg… I dagarna skall han bestämma sig för vilket jobb han vill satsa på. Allt tyder dock på att han blir kvar i Göteborg som färdigutbildad systemvetare.  Roligt att ha två barn att hälsa på i Göteborg som är en sådan fin stad med dess otroligt härliga charm. 
Pontus lillebror Hannes som bott hemma hos oss hela tiden är nu på väg till sin första egna bostad med sin älskade flickvän Elizabeth.  Våra barn, Hannes och Carolina, blir då grannar i ett alldeles nybyggt hus ett stenkast från vårt hem mitt i stan, inflyttningsklart lagom till semestern. Det ska bli riktigt roligt och se hur våra barn nu får till det i sina egna riktiga hem. Tänk att få göra allt till sitt eget och bo in sig..
Yngsta dottern Sanna går ur nian på Engelska skolan och vi önskar henne all lycka i sina fortsatta studier och sitt livslånga lärande…   
 

Tänk vad fort tiden går… Det var ju inte alls länge sedan man själv var i den åldern eller?

 

 

 

 

Att fira...

Publicerad 2016-04-17 15:03:00 i Inlägg,

I fredags blev det LCHF-pizza från Costello pizzeria i Halmstad, samt ett härligt glas rött vin till (3g socker per liter vin) . 
 
Göran och jag tyckte att jag absolut var värd lite extra efter 3,5 månader med LCHF's härligt goda mat i kroppen. Pizzan var absolut god (orkade knappt hälften) men nu så här i efterhand kan jag räkna upp otaligt fler maträtter som är mycket godare.    
Det är bara i huvudet det sitter att unna sig något gott på fredagskvällen o så fel man kan ha... 
 
Jag äter ju alltid extremt god mat utan att tillåta mig det där, som huvudet tror är det lilla extra. Ibland spelar det verkligen ingen roll vad man stoppar i sig för substitut det är inte alls så gott som man har inbillat sig.  Inget i värden kan just nu få mig att gå tillbaka till den sockerkonsumtionen jag för några månader sedan tryckte i mig utan att förstå. Kunskap är nyckeln till mycket och i detta fall hur min kropp reagerar på gluten och vetemjöl.
Dagens härliga brunch, klart bättre än pizza....
 
Inflammationen i kroppen har gett sig.  Min IBS mage är som bortblåst, ryggen har blivit helt suverän, dessutom ingen astma känning, smidigare i kroppen. Kommer i kläder som jag av någon konstig anledning har haft hängande i garderoben utan att ha kommit i på flera år. Jag har tappat nästan 9 kg, 10 cm i midjan och 10 cm runt stussen, mina ben har blivit 5 cm smalare. Tror nog att ni fattar att jag är nöjd.  👍🏼☺️👌🏼
 
I går i affären hade jag nöjet att träffa på en gammal kollega som jag inte träffat på ett tag. Hennes förvåning 😳 över mina tappade kilon var lätt att se. Hon kommenterade att min viktnedgång syntes rejält till min extrema glädje förstås. 😃 Man har lite svårt att följa sin viktresa kroppligen och mentalt... det kan vara idé att titta på kort och se förvandlingen. 
 
Igår gjorde jag också ett röj i garderoben... 
Ut med mycket av det gamla som jag aldrig mer kommer att använda igen. 
Och där hänger den... klänningen som jag valde med omsorg till vår vigsel i höstas. 
 
Jag har lovat mig själv att jag ska ta ett foto på årsdagen och jämföra före och efter LCHF i denna. Ska bli intressant att se vad rätt mat kan göra med en kropp. 
 
Vågar man använda bikini i sommar eller ska man gömma sig i vassen? 👙
 
Kram på er! 💕
 
 
 

Rakubränning!

Publicerad 2016-04-10 21:53:00 i Inlägg,

Oj, vilken härlig dag det blev!

Solen lyste klart, det var nästan helt vindstilla, det var de allra bästa förhållanden man kan önska.

10 förväntansfulla tjejer i sin bästa år hade tagit sig ut till Ateljé lilla Lugnet … och jag säger bara, namnet gjorde sig väl gällande under hela dagen.

Här kan man verkligen trivas och umgås i en fantastisk miljö där hela kroppen och själen kan få ro, stillhet och lugn… Här växer dock en urkraft av natur och närhet till skog och mark som lyfter en så man kan orka när man väl är tillbaka i vardagen.

Lena och Anders Skoglund har verkligen fullbordat ett fantastiskt paradis för själen att återhämta sig i. Miljön är så underbar att man nästan tappar andan.

Här skulle vi tjejer nu få umgås under en hel dag.

 

 
 

Högtiden för rakubränningen inleddes redan vid 10-tiden på förmiddagen.  Vi tittade till våra alster som sedan tidigare var glaserade…

 

Så spännande, vad skulle hända under själva förloppet i bränningen…

Lena förklarade att man aldrig riktigt kunde veta hur resultaten skulle bli.  Det var bara att vänta och se helt enkelt… 

 
Anders var snabb med att komma ut med både kaffe och te så ingen skulle misströsta utan hålla humöret uppe.
 
 
Så var det dags...
 
 
Nu ska sakerna placeras i ugnen
 
 
 
 
 
 
På med locket och tänd gasolen. 
 
 
 Rakugnen i Lenas trädgård kommer nu att värmas upp till dryga 900 grader.
 
Då är det bara att vänta...
 
 När all glasyr lyser orange i ugnen så är bränningen klar. 
 
 
Efter bränningen lyfts alla sakerna upp, rödglödgande av hetta, man måste använda långa tänger för att lyfta upp dem.

Därefter har vi tillsammans förberett en tunna som de heta föremålen ska läggas ner i, sågspån hälls över innan locket läggs på. Sågspånet börjar då brinna av hettan.

Den oglaserade leran och krackeleringarna i glasyren kommer då att färgas svarta. Därefter kommer vi att strypa syretillförseln med lock och då kommer syret inte att räcka till utan tas från glasyren. Man får då en reduktion och det är den som ger de speciella effekter som förknippas med modern raku.
 
 
 
 
Efter några timmar bröt vi för en stunds vila... Anders har ordnat med en fantastisk lunch och det tyckte vi alla att vi var värda...
 Sedan var det dags för nya alster i ugnen...
  
 
(Atelje´ Lugnets bild)
 
 
 Lena blåser lite extra för att glasyren ska krackulera. 
 
 
När föremålen plockas ur tunnan, läggs de i en balja med vatten.
 
  
Sedan är det dags att skrubbar dem rena med stålull för att få bort all sot
 
 
 
....och sedan var det bara att beundra de fantastiska resultaten.
 
 
 
Tack för en fantastisk dag Lena!
 
 Vill du själv gå en kurs hos Lena? Gå in på hennes hemsida och sök information.  http://www.ateljelillal.com/kurser-29312230 

Raku-kurs

Publicerad 2016-04-09 17:41:57 i Inlägg,

För er som inte har sett hur mitt keramikfat blev så finns det nu på plats i mitt hem… 

 
 
Norteforsen och Atelje Lilla Lugnet är en plats där man efter en hektisk arbetsdag kan andas ut och själv få gå ner i varv, släppa loss och vara lite kreativ utan att vara så pedagogisk.  Jag kan släppa på min yrkesroll en aning och gå in lite i mig själv.  Få lite utlopp för min egen fantasi samtidigt som det lite opretentiöst får bli lite som det blir…
(Lenas foto)
Jag kunde inte släppa keramikkursen efter tre gånger, utan tog chansen att även haka på Raki kursen.
Jag var på plats och leran delades ut, alla var ivriga och förväntansfulla. Fantasin skulle nu få flöda fritt…
Och där tod jag mitt bland alla övriga... och då slår det till, brutalt stiltje... det står fullständigt still hos mig… hjärnan känns helt död… inga bilder, inga idéer, inte en endaste litet infall av något litet huggskott eller figur. jag vet inte hur länge... det känns som timmar... Tillslut tar jag upp min mobiltelefon, googlar och söker efter alster för att få inspiration. Jag bläddrade även i böcker och tidningar, tittar på foton och på alla fina saker Lena själv har gjort…

Mina keramikvänner är för länge sedan i full gång. Det knådades och formades fantastiska figurer, fat och krukor… 

Min panik började nu sprida sig i kroppen… Här stod jag nu med leran och knådade och knådade…  och nä, det fanns inte en enda luftbubbla kvar i leran hur jag än tittade. Hjärnan stod helt still, vad skulle det bli av det här?

Behövde jag ge upp, låta min knopp få slappna av och ta mig hem, kanske slappa framför tv ´n en stund, förbereda mig för morgondagen. Jag kan inte pressa fram något när inte huvudet självt vill och inte händer det något med händerna heller… inget flow alls.

Då plötsligt får jag en bild i huvudet… bilden är en del av Lena Skoglunds härligt inbjudande entré inne i boningshuset…  

Jag söker i minnet. Ett charmigt gammalt bord i ena hörnet, här har Lena några av sina fina alster. I mitt huvud försöker jag leta och se det lite klarare… här står ett helt fantastiskt originellt keramikhus…

 (Lån av Lenas eget foto Ateljé Lugnet.)

Jag började med att kavla ut leran…

Jag vet att jag måste försöka fånga en bild av hur jag kan göra det till mitt…

Jag får en bild i huvudet av Brahehus som är en tidigare slottsbyggnad, numera ruin, vid  E4:ans motorväg, tre kilometer norr om Gränna. 

Jag kollar även in att Lena gjort en snarliknande byggnad som står längst in i den fantastiska ateljén… Hit dras ofta min blick och här får jag lite extra inspiration. 

Nu måste min hjärna bearbeta om man får kopiera och göra så snarliknande alster… att härmas kanske inte alls tillåtet. Bör jag fråga?

Då säger mitt inre, pedagog som jag är och jag lutar mig ofta mot Läroplanen för förskolan: Barn söker och erövrar kunskap genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande, men också genom att iaktta, samtala och reflektera. Vi lär av varandra och det är i samspelet vi stimuleras och utmanas och det är då utveckling och lärande sker. Miljön ska vara öppen, innehållsrik och inbjudande. Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka våra intressen för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter.

Lena är en fantastisk människa, skulle hon må dåligt genom att jag försöker, i min okunskap, få något att efterlikna hennes hus lite…   då med min egen lilla toutch.  Jag tror inte det… Jag hoppas att hon ska känna stolthet av att någon vill efterlikna hennes alster lite.  Mitt inre säger att hon är denna stolta lärare i keramik där vi leker och utmanas för att lära.

Lena hjälper mig med hopsättningen… Hon är duktig och förklarar hur jag ska göra.

  
Därefter ska fönstren försiktigt skäras ut...

En och en av de andra keramikvännerna har trappat av för kvällen.  Vi är nu ensamma kvar i ateljén och på bordet intill har det bildats en hel hög av alster som är helt fantastiska. Nu ska de skröjbännas till nästa gång.

 

Vid andra tillfället, någon vecka senare, ska nu alla alster glaseras… För att få sin fantastiska lyster och färg i rakubränningen målas de.

 
 Fantastiska figurer...
 
Jag glaserar mitt hus med kopparoxid för att få till den lite gamla rustika känslan.
 
(Lån av Catarina Bengtssons foto)
 
Jag har valt att inte rakubränna mitt hus. Varför? Jo, huset är ganska stort och ganska skört och vi är lite rädda att det kommer att spricka i den heta rakubränningen. Därför kommer Lena istället att köra det ännu en gång i den vanliga keramikugnen. Tack för det Lena! 
 
 
Jag har dock hunnit göra en liten kruka eller burk som ska få vara med i rakubränningen.

Jag valde att glasera den i tuttifrutti, turkos. Leran på krukan som inte glaserats kommer då att bli svart i bränningen.  Jag hoppas detta kommer bli en häftig kontrast.

 
 
Alla är djupt koncentrerade med glaseringen...
 

Det ska bli mycket spännande att följa förloppet med bränningen under morgondagen, söndag.

Vi kommer att vara ute under hela dagen och den hemmabyggda ugnen i Lenas trädgård kommer att värmas upp till dryga 1000 grader.  Efter bränningen lyfts alla sakerna upp, rödglödgande av hetta och man måste använda långa tänger för att lyfta upp dem.

Därefter har vi tillsammans förberett en tunna som de heta föremålen ska läggas ner i, sågspån hälls över innan locket läggs på. Sågspånet börjar då brinna av hettan.

Den oglaserade leran och krackeleringarna i glasyren kommer då att färgas svarta. Därefter kommer vi att strypa syretillförseln med lock och då kommer syret inte att räcka till utan tas från glasyren. Man får då en reduktion och det är den som ger de speciella effekter som förknippas med modern raku.

När föremålen plockas ur tunnan, läggs dem i en balja med vatten. Sedan är det dags att skrubbar dem rena med stålull för att få bort allt sot, och sedan är det bara att beundra det fantastiska resultatet. Otroligt spännande ska det bli…

Håll nu tummarna för fint väder, gärna sol och inte för kallt.

Du följer väl mig, för att se resultatet? 

 

 

Frestad på både det ena och det andra...

Publicerad 2016-04-03 19:52:00 i Inlägg,

Visst kan det kännas tufft många gånger... Man blir frestad åt både på det ena och det andra hållet. Jag är dock en tävlingsmänniska och har jag bestämt mig, så har jag.  
 
Det var som när jag en gång i tiden gick på valpkurs i lydnad med min lilla hund Fonzie. Vår fantastiska lärare gav oss poäng för hur vi klarade de olika uppdragen, från 0-10. Där givetvis 10 var fullpoängare och det perfekta utförda uppdragen i lydnad.  Jag gav mig inte, jag slet och övade hemma med mitt lilla charmtroll för att få mina 10:or annars blev jag rätt besviken. Inte så att jag dömde andra att prestera dåligt om man inte nådde upp till de höga poäng, nä absolut inte... 
Det var bara mig själv detta gällde. Jag tävlade aldrig mot andra utan bara mot mig själv och mina egna prestationer. Var det så att jag misslyckade vid något tillfälle sporrade det mig mer ännu mer att prestera vid nästa tillfälle. Lyckan var stor när jag i slutprovet fick en 10:à och ett fint diplom med en extra present, ett nytt fint skinnkoppel till min älskade Fonzie. 

Även idag tävlar jag mot mig själv... När jag väl har bestämt mig och motivationen är hög så gäller det att satsa högt. Jag ska klara mig till vilket pris som helst! Nja! Där kanske jag tog i... 
Skulle aldrig någonsin gå över lik eller någonsin skada någon annan på min väg för att vinna rikedom eller lycka. Hi hi ☺️ Kan dock vara ganska hård mot mig själv... men bara om jag ser någon vinning av det och om jag bestämt mig för att det gynnar mig på något vis. 
 
När jag väl bestämt mig gör jag allt för att lyckas... Jag läser på, försöker hitta eventuella läromästare samt god bra litteratur där erfarenhet och kunskap knyts ihop med den viktiga information som gör det lättare för mig att nå resultat och så småningom nå det mål jag satt upp. 
 
Att samla på mig andras erfarenheter och kunskap och göra till mitt eget ger mig kraft och ork att fortsätta min egen livslånga utveckling.  
 
 
Min kunskapstörst inom vissa områden, har gjort mig till den människa jag idag är.
Jag ångrar inget, det är en rikedom att få gå igenom livet och få livserfarenhet att bära med sig. Målinriktad eller inte, så möter vi situationer i livet där erfarenheterna bär med sig nya intryck och lärdomar som vi kanske aldrig vågat drömma om. På gott och ont... 
 
Så skönt att veta att kunskap inte alls är tung att bära och att i din livsryggsäck får det plats hur mycket du själv vill stoppa i den. 🤓 Du blir aldrig fullärd...
 
 
Ibland kan jag upplevas fanatisk, men som sagt, jag är tävlingsinriktad mot mig själv... Inte mot andra.  Jag vill lyckas! Få framgång i det jag önskar... 
 
Nu kan folk tycka att jag har extremt fokus på LCHF... 
Diet säger många, andra säger det är en livsstil. Jag säger det är ett sätt för mig att må bra och känna att jag börjar leva mitt liv igen... 
Tillbaka på banan... 
 
Sedan årskiftet har jag ätit gott varje dag, samt ätit mig mätt på lågkolhydratkost. Jag har bytt ut sockret, brödet, pastan, potatisen och riset mot mer fett som smör och kokosolja.  Hur kunde någon tro att det är av fettet vi blev tjocka av, när det var av kolhydraterna? 
Så fel vi blivit upplärda under hela min livstid. Fantastiskt att vetenskapen nu hinner ikapp och att läkarna nu kommer till insikt... Det är dock en lång resa kvar att vända och tänka nytt för många av oss. Jag ser dock tydliga resultat på mig själv, min kropp mår så mycket bättre nu. 
 
Och tänk vad mycket god mat jag äter...
 
 
Vad du än drar för lärdomar på din väg i livet, vad du än drömmer om eller brinner för så önskar jag dig all lycka på din väg... 💕
 

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 26, Carolina 25, Zebastian 23 som är mina utflugna barn samt Pontus 26, Hannes 20 även de utflugna och Sanna 17 som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela