inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Musikupplevelse...

Publicerad 2014-01-26 12:51:57 i Inlägg,

I slutet på 70 & 80 talet fick jag vara medresenär under konserter med Dan Hylander, Py Bäckmans och Raj Montana band live. Jag var en av dem som stod längst fram vid scenen i Halmstad, Båstad och Ängelholm. Fantastiska upplevelser som både då och nu sätter spår i själen och vilket drag på scenen de skapar.  

Jag har under årens lopp tagit del av många sånger och psalmer genom television och radio som Py ligger bakom.  Genom mitt egna musicerande i kören har jag fått ta del av många psalmer och sånger som tränger in i själen. Jag har även haft förmånen att sjunga i kör bakom Py. En fantastisk upplevelse.

I dag har åren satt sina spår hos Py, hon leverera riktigt bra texter och låtar. Albumet ”Min plats på jorden” är en av mina absoluta favoriter.

Py levererar bäst på scen i mötet med publiken, det kan ingen ta ifrån henne. 

Kajskjulets scen i Halmstad kunde erbjuda Py Bäckman och Janne Bark… Jag hade förmånen att kunna köpa loss två biljetter genom personalföreningen och gav Göran detta i Julklapp.  

Så i går kväll hade jag förmånen att tillsammans med min själsfrände åter få ta del av dessa stora låtar med starka texter. Makalöst bra! och en resa om livet. Tänk att två personer kan fylla en lokal med sina röster och en gitarr och ett munspel. Det var riktigt bra! Bra blandning med gamla o nya låtar. Och 80 tals bandet The Husbands gamla gitarrist Janne Bark var riktigt bra, både på sång och gitarr. Tack!

 

En av låtarna som lämnade spår i djupet av mitt bröst var låten till hennes mamma, Oh Mamma

 Har ni möjlighet och om ni gillar dem gå och se dem, du kommer säkert inte att ångra dig! 

Kommentarer

Postat av: Bosse Lidén

Publicerad 2014-01-30 21:02:25

Vilka minnen du ger mig i detta inlägg. Jag blev ett stort fan till Dan Hylander i maj 1984 och kunde hans flesta texter under många år. Från början kände jag mest att Py fick jag med i paketet. På senare år har jag fått ett mycket bättre "förhållande" till henne. The Husband hade ofta Dan som gästartist på Norre K. Roligt att läsa dina rader. Kram Bobo

Svar: 😃
Ingela Harrysson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 27, Carolina 26, Zebastian 24 som är mina utflugna barn samt Pontus 27, Hannes 21 även de utflugna och Sanna 18 som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela