I brevlådan...

Så landade den i brevlådan, tidningen och reklamen från BlomsterLandet… De visste hur jag med flera andra längtar otroligt till vår och sommar och då passar de på att sätta in stöten. 

Med rubriker så som Längtan efter medelhavet och Lavendelns grågröna toner bidrar till ett lugn och doften för tankarna till medelhavet, så får de oss att smälta och längta alldeles kolossalt. Och vem vill inte skapa sig en egen lilla oas med solvarma växter när du enkelt kan lockas av dessa rader i olika tidningar. 

Att satsa på något större träd som ger höjd och en lummig känsla är ett förslag. Olivträdet  har jag redan sedan tidigare och det kommer att bli perfekt för våran oas. Citrusträd är också ett självklart val som kommer att inhandlas, det blir ett fint bidrag med vacker färg och härlig doft. Lavendel i stor kruka, pelargoner gör sig fint tillsammans med kryddväxter så som rosmarin, dessutom skall en ståtlig Afrikas blå lilja pryda sin plats just för att få till medelhavs känslan. Soligt, varmt och skyddat ska de stå för att trivas bäst. 

Så här sitter jag nu och bläddrar fram och tillbaka i tidningen i lugn och ro… får information om växtzoner och blomningstid på de olika sorters växterna. 

Ett tips är att snåla med omplantering då de flesta medelhavs växter trivs att stå trångt om rötterna. 

Sommarblommor är också en verklig favorit för mig, en snabb väg till en blomstrande oas. Att investera lite mer i bra balkonglådor och krukor med vattenmagasin är kanon och vi kommer inte att ångra oss då vi inte behöver oroa oss för att växterna ska torka ut om vi åker bort över helgen. Bra och rätt jord är också viktigt samt  att gödsla med rätt gödsel för att få så fina och kraftiga plantor som möjligt...  och vem vill inte att det ska frodas och få en överdådlig blomning. 

Kommentera här: