Ett vinnande recept: Nötbröd

 
Hittade ett häftigt läckert recept på nätet när jag sökte på nötbröd. PIAS GODASTE NÖTBRÖD... nu kan ni kallade det Ingelas godaste nötbröd... jisses vad gott! dessutom otroligt lätt att baka. Det är inte ofta man går igång på bröd och kakor, men detta var något som såg otroligt gott ut när jag sökte.

Receptet är lite modifierat men kommer tydligen ursprungligen från Thomas Rode Andersens senaste bok “Stenålderskost- paleo för moderna människor” står det på nätet. Aftonbladets LCHF bilaga har tydligen haft den ute...Det finns många olika receptet med lite olika utformning... jag körde utan 1 dl olivolja eller kokos som tydligen också finns i olika recept. Kanske hittar du någon variant som du gillar... jag älskar brödet, prova det du också kanske blir det din favorit...

1 limpa Ingredienser

1,5 dl mandlar med skal

1,5 dl hasselnötter

1,5 dl linfrön

1 dl solrosfrön

2 dl valnötter

1 dl pinjenötter

100 g pumpafrön

1 dl fiberhusk

6 ägg

1. Värm ugnen till 150-160 grader.

2. Blanda mandlar, hasselnötter, linfrön, solrosfrön, valnötter, pinjenötter och pumpafrön med fiberhusk .

3. Vispa äggen lätt i en stor bunke och rör i nötblandningen.

4. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen.

5. Grädda i cirka en timme och vänd sedan upp brödet och låt kallna på ett galler.

6. Jättegott att rosta - med smör och apelsinmarmelad eller till ostbrickan med en klick fikonmarmelad.

Ett tips är att byta ut någon av nötsorterna mot tranbär eller gojibär, det blir också gott och lite saftigare.
Bosse Lidén

Nu ser det ännu godare ut. Önskar en glad Pingst.

Svar: Tack Bobo! Glad Pingst till dig och din familj. :D
Ingela Harrysson