Vintertid 2013

Vintertid 2013 - ställ tillbaka klockan.
Nu är det dags igen. Söndag 27 oktober går vi tillbaka från sommartid till vintertid (eller normaltid som petimetrarna säger). Vintern är här och av någon anledning tycker vi fortfarande att det är bättre med ljus på morgnarna än på eftermiddagarna när fler barn och ungdomar har möjlighet att uppleva ljuset.

Natten mellan 26 och 27 oktober, kl 03.00 ställer vi tillbaka klockan en timme.

Samtidigt kan vi passa på att ställa tillbaka trädgårdsmöblerna, utegrillen och balkongmöblerna, in i förrådet. Nästa vår, 30 mars är det dags att ställa fram alltihop igen.

                 
 

I går torsdag den 24 oktober skrev Aftonbladet ett inlägg :

Dags att ställa om klockan

STOCKHOLM. På söndag är det dags att ställa tillbaka klockan en timme. Men tidsomställningarna höst och vår är inte okontroversiella. Det finns forskning som visar att omställningarna är rent av skadliga för vår hälsa och centerpartisten Annika Qarlsson och en kollega föreslog för två år sedan att de ska upphöra.

Men motionen avslogs, bland annat med motiveringen att frågan regleras av EU och att det är viktigt att vi samordnar tiden med övriga europeiska länder.

Annika Qarlsson köper inte argumentet.

– EU bestämmer för att vi låter dem göra det. Så som jag tolkar det har vi en möjlighet att säga att hälsokonsekvenserna är för stora, att för många människor får problem, och att vi tycker att det väger tyngre än samordning, säger hon.

Precis så här tycker jag också… varför ska vi ställa om klockan… och till vilken nytta.
Kroppen protesterar högljutt både vår och höst och skriker att det är totalt fel… och tänk på alla stackars kor och andra djur som är vana att mölkas tex. vid en viss tid osv.

Jag säger bara låt oss få ha normaltid hela tiden…

                   
 

Kommentera här: