GLÖGG!!!

Spanade runt lite på Facebook och fick se att mina kära kusin i Göteborg gjorde glögg på en av bilderna.Då får man vara kvick och fråga efter recept för är det något man längtar efter, så är det just glögg i höstmörkret . Enda nackdelen är att man måste vänta så många veckor innan provsmakning, därför skickade jag Göran till affären.

Vill ni prova så är receptet här:

Dunderglögg:

5 liter svagdricka

1 pkt vanlig jäst

4-5 råa potatisar, skivade

2,5 kg socker

500 gr russin

1 påse hela nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära ca 5 cm

1-2 kanelstänger

Ev pomeransskal

Blanda allt i en (urtvättad & ren!) hink. Rör tills allt löst sig. Täck med plastfolie. Gör små hål i folien och låt stå. Minst 3 veckor helst 6-7. Rör om någon gång då&då.

Häll på rena flaskor efter att du silat, filtrerat glöggen. Använd hävert när du häller över glöggen på flaskorna.

GOD JUL!

 

Jag hoppade över pomeransskal och jag köpte faktiskt en ny spann....

 
Nu är det bara att vänta :D 
 

Kommentera här: