inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Förändrade planer!

Publicerad 2013-10-13 14:52:00 i Inlägg,

Ett stilla duggregn faller över Halmstad och det är tråkigt grått ute. Vår golfrunda blir inställd i och med ett sms-meddelande. Det är min syster Birgittas äldsta dotter som fyller 11 år i veckan och som undrar om vi kommer på tacos och firar lite. Kanske det är svårt att få till mitt i veckan… 
Passar oss jättebra, då golf inte är så lockande längre.

Oj Oj Oj …. Jag som hade trott att jag hade ytterligare några dagar på mig att fixa till det där paketet som är så viktigt att ha med sig.

Bara att kasta sig i väg till närmaste köpcenter.
Tur att det inte är som i Norge, stängt på söndagarna. Men det där med att gå på tur varje söndag, kanske är riktigt bra,  för både kropp och själ.

Där springer jag nu ut och in i affärerna…   

 

                                                              

 

 

 

 NÄ!!! Ta dig i kragen.

Vad hittar man på till en tjej i den åldern?  Vad önskade sig Carolina i den åldern?
Egentligen skulle jag vilja ge henne en bok. Böcker tar dig till andra världar där man själv kan fantisera och se de inre bilderna. Underbara berättelser där man får vara med och följa handlingar…

Jag som förskollärare och lärare i de yngre åldrarna ser ju att när vi läser högt för barnet är det både en stund av ömsesidighet och av stimulans för fantasin, en möjlighet att möta andra familjekonstellationer, sammanhang och världar än dem som barnet lever i. Det är också ett möte med ett annat språk, skriftspråket, med andra ord och uttryck och en annan uppbyggnad av språket. Vi önskar ju att våra barn ska ta plats i demokratin, och för att göra det måste de kunna berätta. För att bli en berättare måste man ha mött många berättelser och ha kommit underfund med hur de är uppbyggda.

Tyvärr så visar Litteraturutredningens senaste forskningsantologi (SOU 2012:10) på hur barns minskade lustläsning ger enorma konsekvenser när det gäller läsförståelse och skolresultat, till och med i matte. Hur ska det gå, och särskilt för pojkarna, undrar man?

 

                                                         

  

 

 

 


Men… vad läser hon? Nja, Kläder? Storlek?   Nja…,  smaken är som baken… delad.

I dag får det bli något annat…

 

 

Och när jag ändå är i farten blev det tre nya trisslotter. Önska mig LYCKA TILL!!

                                  
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Mostrid

Publicerad 2013-10-13 16:51:25

Hoppas att det blev en bok!!

Postat av: Bosse Lidén

Publicerad 2013-10-13 18:51:50

Jag röstar också på en bok.

Postat av: Carolina

Publicerad 2013-10-14 21:01:21

Vad blev det då?? Jag röstar för en mössa som typ denna: http://www.evasunderklader.se/maskerad/masker/hattar/bjoern-moessa-tassar-scarfen/
:D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 28, Carolina 27, Zebastian 25 som är mina utflugna barn samt Pontus 28, Hannes 22 och Sanna 19 även de utflugna, som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela