inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Skydda din hjärna

Publicerad 2016-02-28 12:13:45 i Inlägg,

Göran fastnade för den här boken på Akademibokhandelns rea.

Länge stod han och bläddrade i den innan han beslöt sig för att den skulle han köpa.  
Jag gick och tittade på lite andra olika böcker… men köpte inget.

När vi kom hem var jag mycket intresserad av att veta vad den där boken innehöll, vad hade den som fått honom så intresserad samt fanns det vetenskapliga belägg osv.  Göran trodde den kanske kunde hjälpa hans dotters mående. 

Samtidigt som Göran ställde sig för att göra lunch tog jag tag i boken...
Jag fastnade totalt och sträckläste boken… måste säga att vissa saker i boken hoppade jag över för tillfället (kanske går tillbaka för att läsa vid ett senare tillfälle) men helheten var fantastisk. Här fick jag nu äntligen bevis för allt det som jag egentligen redan visste, djupt inom mig… min problemfyllda mage kunde ge otaliga biverkningar på olika sätt genom olika sorters sjukdomar.  

I den här boken beskriver hjärnforskaren David Perlmutter hur ny forskning (2015) kring samspelet mellan magbakterier och hjärnans hälsa kan hjälpa mot massor av problem och sjukdomar.

Genom att skydda din hälsa kan problem som Adhd, astma, allergier, kronisk trötthet, depression, diabetes, övervikt, ledsmärtor, förkylningar, hudsjukdomar och många fler problem underlättas och till och med upphöra helt.

Vi får lära oss varför vi måste se efter vårt inre och tillhandahålla en radikal plan för att ställa om, ladda och förnya vårt mikrobiom. Att din tarmflora kan göra så mycket illa med din kropp utan att du är medveten om det. Hur tarmdysfunktion förvärrar hjärndysfunktionen är riktigt skrämmande att läsa.

I boken kan du få kännedom om vilka ämnen som du bör undvika att stoppa i dig och hur du kan få kontroll över de största bovarna samt hur du kan stärka ditt mikrobiom.

Kunskap är ju, trots allt, makt som det står i boken. 

Vågar du ta kontroll över din hälsa?

Jag är på god väg att ta kontroll…  
Ha en fantastisk söndag :D 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 5:an till 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 27, Carolina 26, Zebastian 24 som är mina utflugna barn samt Pontus 27, Hannes 21 även de utflugna och Sanna 18 som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela