inghar.blogg.se

om mig själv, mitt i livet

Regnbågsfärgerna vajar över Halmstad

Publicerad 2015-05-24 14:36:15 i Inlägg,

Under de två sista veckorna i maj anordnar Halmstad olika arrangemang gällande ökad förståelse, respekt och tolerans. 

Den 30 maj går Halmstad Pride av stapeln för allra första gången. Det blir en dag i kärlekens tecken för ökad förståelse, respekt och tolerans. Biblioteken i Halmstad uppmärksammar Pride med arrangemang för både stora och små. På biblioteken kring temat har det redan visats en film: PRIDE

 

Kärlek under regnbågen: Halmstads Filmstudio bjuder in till en filmhelg med speciellt utvalda filmer under Halmstad Pride!

Vad sägs om ”Weekend”, ”Blå är den varmaste färgen”, ”Nånting måste gå sönder” och ”Lawrence anywhere”? Visning i Figarosalen 

 

Du kan även passa på att gå på föreläsningen med Sara/Claes -  Kvinnor, män och alla vi andra! En fantastisk föreläsning som jag har haft förmån att se tillsammans med mina kollegor inom skola och barnomsorg. En underhållande och interaktiv föreläsning om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss att tänka logiskt. Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Så vill du utmanas i dina tankar missa inte denna underbara föreläsning, onsdag 27 maj 18.00-20.00, Stadsbiblioteket, Klarasalen.  Väl värd att se!

 

 

I två veckor är Picassoskulpturen upptänd i regnbågens alla färger för att visa Halmstads kommuns helhjärtade stöd till den kommande pridefestivalen den 30 maj (Halmstad Pride). Då körs även konstvisningar med queera perspektiv. 

Konstpromenad där historier berättas genom den offentliga konsten.

Sten, brons, betong och keramik vittnar om olika sätt att leva, idag och genom århundradena.

I visningen tittar vi bl.a. på Picassos ”kvinnohuvud”, ”Klaras fåtölj” av Kamil A Lukaszewicz och ”Drottning Kristina” av Thomas Frisk.

Visningen tar ca 1 timme, samling och avslut vid Halmstads Konsthall.

 

Första chansen är onsdagen den 27 maj kl 17.30 och redan den 30 maj kl. 13.45 har ni möjlighet igen.

 

 
I dag, söndag den 24 maj hålls en regnbågsmässa i Martin Luthers kyrka...
 
 

Friskis och Svettis  bjuder på Regnbågspass till stöd för alla som är engagerade i HBTQ frågor i Halmstad. 

Söndag  24/5 kl. 19.00 Yoga soft

Måndag 25/5 kl. 17.00 Intervall Flex

Tisdag   26/5 kl. 17.00 Medel jympa’

Onsdag  27/5 kl. 18.20 Spin/Core

Torsdag 28/5 kl. 18.00 Indoor Walking

Fredag  29/5 kl. 16.45 Step/styrka

Lördag  30/5 kl. 10.00 Puls Medeljympa

 

Picassoparken byter för en dag skepnad till PridePark.

Här kommer en scen byggas upp där det kommer att bjudas på musik, uppträdande, tal och mycket mer. Med ett schysst miljötänk och med utgång från lokala företag och förmågor så vill vi skapa en härlig dag full av händelser, upplevelser, workshops, information och glädje. En sann folkfestsanda!

Eftersträvar är att alla delar av livet skall finnas representerade genom föreningar, organisationer och myndigheter – från tanken till att skaffa barn i samkönade relationer, via förlossning, barndom och hela vägen till en trygg ålderdom.

Lärarförbundet kommer givetvis att finnas med som en av representanterna. TJO HO! 

Ingen Pride utan en härlig parad!

Med musik, dans, glädje och en gnutta allvar så kommer Paraden ringla sig fram genom de centrala delarna av Halmstad under sen eftermiddag. Alla är välkomna att delta, för enstaka deltagare eller små sällskap är det bara att dyka upp och för större sällskap så kommer det att gå att boka en egen sektion i tåget.

Boka lördag den 30 maj du också, kom och gå med i tåget. Kockan 15:00 kommer jag att finnas på plats i centrala Halmstad för att delta i paraden för en dag i kärlekens tecken för ökad förståelse, respekt och tolerans bland alla människor oavsett sexuell läggning, ålder, ursprung, religion och/eller könsidentitet.

 
 
 
 

 

Kommentarer

Postat av: Bosse Lidén

Publicerad 2015-05-26 15:01:36

Konditori Regnbågen måste ha varit nytänkande. :)Kram Bobo

Svar: 👍🏼😃 🌈
Ingela Harrysson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Ingela
Ingela

Om mig:

Välkommen till mig, en kvinna i sina bästa år som lystrar till namnet Ingela, mamma, fröken samt även rockfröken.
Jobbar som lärare åk 1-3 på en skola i Halmstad. Jag har återvänt och bor i min gamla ungdoms hemstad Halmstad sedan 2011 och bloggar om mig själv och om att vara mitt i livet.
I familjen ingår Göran min älskade man (gammal klasskamrat sedan 9:an på Vallåsskolan) och Christoffer 26, Carolina 25, Zebastian 23 som är mina utflugna barn samt Pontus 26, Hannes 20 även de utflugna och Sanna 17 som är Görans barn och mina bonus-barn.
Denna blogg är min och därför bestämmer jag själv om mina inlägg. Jag pratar ibland gott om både barn och mig själv. För vissa är mina inlägg väldigt roliga, för andra totalt ointressanta.

Är du med på bild och vill plockas bort så säg till.

Om

Min profilbild


Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela