Italiensk afton

I går hade vi goda vänner från Brogård på besök... Eftersom vi precis är hemkomna från Italien tänkte vi till och ville anstränga oss lite för att våra vänner skulle få en liten känsla och tutch av Italien.
 
Vi hackade och rev goda ingredienser för att förgylla maträtten... 
pistagenötter
 
vitlök
Riven ost är givet i Italienska maten
 
 Pastarätten vi valde hämtade vi från vår underbara bok: Markus pasta. 
Så dök de så upp...
 
Vi bjöd på Aperol Spritz som fördrink, den ska sätta fart på smaklökarna sägs det.
Sedan serverades förrätten
 
Till första rätt blev det sedan Markus:Strozzapreti med pistagenötter, vitlök och persilja.
 
Italienskt vin
 
Till andrarätt blev det Italiens flagga, Pizza Margarita
 
Till efterrätt Italiensk glass av melon
 
Avslutningsvis till kaffet bjöd vi på Italiens godaste choklad
 
Här får man även ett litet visdomsord med på vägen...
 
Givetvis bjöd vi även på Amalfikustens egna lilla aperitif med härlig frisk smak av citrusfrukt.
 
 
Tack för trevlig samvaro!
 
Ok! här kommer receptet på den fantastiska pastan...
 
Strozzapreti med pistagenötter, vitlök och persilja.
4 port.
400 gr Strozzapreti 
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 tsk torkade chiliflakes
1 dl finriven pecorino-ost
1/2 dl hackade pistagenötter
salt
svartpeppar
lite hackad persilja
 
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Fräs vitlöken i olivoljan i 1 min utan att den tar färg. Häll på grädde och chili. låt koka upp. Vänd ner den nykokta pastan, pecorinon och pistagenötterna. Smaka av med salt, svartpeppar och persilja.
 
Otroligt gott!!!!
 
 

Kommentera här: