Packar och rensar i röran…

Eftersom vi ska flytta till månadsskiftet har vi nu tagit tag i förberedelsen genom att börja packa ner saker vi inte behöver använda de sista veckorna i huset. Gardiner tvättas och är klara för att hängas upp i nytt hem. 

Vi kan även konstatera att mången ting kommer vi aldrig mer att använda. Saker vi med nostalgi satte in i skåpen för tre år sedan och som aldrig tagits fram, tittar nu på oss med ledsna miner och säger släng, sälj eller ge bort… tack för den här tiden, nu är det dags att gå vidare. 

Vi vill nu TACKA våra mammor, mostrar och fastrar, grannar och vänner för allt det fina vi en gång fått… men det är nu dags att släppa taget om dessa saker.  Saker ska inte samla damm utan användas, så därför rensar vi nu i röran.  

Vi har försökt att ge bort saker till våra barn… vissa saker faller i god jord, vissa ratas direkt, det är bara att inse att var sak har sin tid. Vi har också insett att vi kanske inte måste ha så dåligt samvetet nu när vi gallrar i våra saker… Känns otroligt befriande. 

Göran och jag har skrattat lite åt varandras saker vi sparat genom åren. Det kan kännas rätt befriande att äntligen få skratta åt en gammal nostalgisk skål man fått av ”faster Karin” eller någon vas jag själv köpt någon gång på 80-talet. Svårast blir det nog för Göran att släppa taget om sin favoritkaffekopp som tillhört hans morfar. Koppen må vara sliten men den har den perfekta storleken och det perfekta örat och framför allt en egen själ enligt Göran. 

Nåväl, den där koppen kanske får vara med om ytterligare en flytt trots allt.

In med nytt och fräscht. Vi for bort till Patrik (syrrans man som jobbar på Köks Centrum) i dag. Vi hade planer på att beställa en ny micro till nya bostaden eftersom det inte ingår i utrustningen där. Hoppsan! Vi kom hem med många fler saker en så… ny kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, stavmixer… inte alls vad vi tänkt oss från början men det känns otroligt fräscht att få börja med nytt i nytt boende. 

Jag vet att med Feng Shui menar man att man ska rensa bort överflödet ur hemmet så kommer vi att må så mycket bättre. Att köpa nytt tar vi oftast ansvar för men det gamla tingen är svåra att göra sig av med. 

Boken Rensa i röran av Karen Kingston är otroligt bra att läsa lite då och då för att just göra detta. 

Så nu gör vi det 

  • rensar i alla köksskåp
  • rensar i bokhyllan
  • tar itu med alla ”ångestlådor” div föremål som ligger och väntar på att användas
  • tvätta täcken och kuddar
  • går igenom förråd och garage
  • fixa saker som behöver lite uppfräschning

Vi känner redan nu hur bra vi kommer må efteråt. 

Kommentera här: